Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka se o

czy kobieta wazaca....

Polecane posty

Gość taka se o

40kg moze przebyc zdrowo ciaze? powiedzcie szczerze

Gość Aneettaaa
Myślę że może. Pod warunkiem że w czasie ciąży zadba o siebie tak na maksa. O siebie i dziecko. Niedawno oglądałam program o dziewczynie z anoreksja. Urodziła zdrowe dziecko. Problem był przy karmieniu jej pokarm był zbyt mało odżywczy. Ale ciążą przebiegła ok.

Gość a co cię z jakiejs przymusowej
głodówki wypuścili!!!

Gość to oczywiście zależy
czy to niejako stan naturalny dla kobiety czy wynik diety /choroby nie wiem czego tam jeszcze. Głównie chodzi tu o gospodarkę hormonalną, jeśli hormony są ok, a przy niskiej wadze zazwyczaj nie są - to nie powinno być problemu. Cieżko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie.

Gość co to za facet co prawka
ja słyszałam że dopiero jak kobieta ma 48 kg wagi dopiero zachodzi w ciąże co nie zawsze jest prawdą. Jeżeli waga jest taka niska w ciąży nadgonisz tak miała moja kol.

Gość jade a dokąd
przy tak niskiej wadze organizm sam się obroni przed ciążą inaczej ani mama ani dziecko by nie przeżyli, zresztą kobieta ważąca 40kg nawet nie miesiączkuje

Gość chyba ze kobieta ma 140 cm
wzrostu, wtedy jest wszystko okej :classic_cool:

Gość taka se o
to nie wynika z zadnej choroby ani nic ale wczniej ktos cos mowil ,ze kobieta z anoreksja miala dziecko i to zdrowe..a to ze kobieta wazaca 40kg nie moze zajsc w ciaze i nei miesiaczkuje to jakos sprawdzone czy tylko sie tak gdzies o ucho obilo?

Gość dgergergtertwert
Nie znam się, ale moim zdaniem mogą być problemy. Właśnie po to kobiety mają więcej tkanki tłuszczowej niż mężczyzni żeby dobrze przejść ciążę i poród.

Gość taka se o
dziekuje slicznie za informacje...jak cos jeszcze wiecie to bardzo prosze powiedziec

Gość to oczywiście zależy
słuchaj tak jak pisałam wcześniej jesli hormony sa w porzadku, a te 40 kg to "taka uroda" kobiety to są szanse. Waga ciała ma pośredni związek z gospodarką hormonalną, która ma z kolei ścisły związek z płodnością. Tak samo jak kobiety otyłe mają niekiedy (nie zawsze) problem z zajściem w ciąże tak i te chude też mają. Tak jak ktoś pisał wyżej - organizm w niesprzyjających warunkach często sam rozwiązuje ta sprawe, albo zatrzymaniem owulacji, albo poronieniem - ale to wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Na pewno taka osoba powinna ekstra dbać o siebie i zdrowo się odżywiać.