Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaa1984

CZY TO ŚWIŃSKA GRYPA?? POMOCY

Polecane posty

Gość kalinkaa1984

Witam wszystkich, przyjechalam dzis wieczorem ze szczecina i rozlozylo mnie! w godzine skoczyla mi temperatura (38'4*C) i lekko bola mnie miesnie. Karmie piersia i boje sie o dzieciaczka :((( nie mam wszystkich objawow tylko goraczke, lekki bol miesni. co robic??????????? nie chce popadac w paranoje. myslicie ze moge doczekac do rana i zobaczyc co bedzie dalej?

Moim zdaniem cała ta sprawa ze świńską grypą to nic innego jak masowa panika siana przez media które nie mają o czym gadac i koncerny farmaceutyczne. Takie objawy jakie masz daje zwykła grypa. Ja bym się położyła do łóżka, zazyła jakąś aspirynę, wypiła herbatę z sokiem malinowym i cytryna i poszła spać. Jeśli gorączka by mi skoczyła, a leki by jej nie obniżały to wtedy dopiero bym panikowała z wizyta u lekarza.

Gość kalinkaa1984
tak masz duzo racji, tylko ja sie martwie o mojego dzieciaczka. a karmiac piersia prawie zadnych lekow brac nie wolno. zastanawia nie cy musza wystapic wszystkie objawy jakie podaja (- gorączka powyżej 38 stopni, bóle głowy i dreszcze - ból mięśni, bóle całego ciała - ból gardła - kaszel i kichanie - katar - zmęczenie - zdarzają się także duże trudności z oddychaniem) i czy goraczke przy swinskiej grypie mozna bez problemu zbic?

Siedzisz przed komputerem więc taka chora obłożnie nie jesteś. Jeśli masz obawy to idź do lekarza, ja napisałam co bym zrobiła, ale odpowiedzilaności za Ciebie wziąc nie mogę. To Twój wybór. Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się że w tym momencie choroba wyklucza karmienie piersią... więc co z aróżnica czy leki wexmiesz czy nie? A czy świńska czy nie objawy w sumie takie same... Moim zdaniem przy świńskiej powinna być wyższa gorączka, trudna do zbicia i duzo gorsze samopoczucie, a jak widać przed komputerem masz siłe siedzieć. Masz wątpliwości, idź do lekarza.

Gość kalinkaa1984
goraczka mi podskoczyla do 38"6 wzielam paracetamol i wit C. czuje sie slabo, ale masz racje mam sile siedziec przed kompem

Gość kalinkaa1984
a karmic mozna, duzo czytalam i doczytalam i o to jedno jestem spokojniejsza ale dziekuje ci za pomoc :)

Nie ma za co. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz. A teraz najlepiej do łóżka, wypij gorącą herbatę z cytryna i się porządnie wygrzej. To najlepsze lekarstwo na grypę.

wez paracetamol i idz do lozka.jesli karmisz to nie przerywaj karmienia.paracetamol nie szkodzi dziecku.ja po urodzeniu dziecka i karmieniu tez przechodzilam grype i dziecko sie nie zarazilo.pediatra powiedzial ze z pokarmem przekazuje mu ochrone przed choroba. no i nie panikuj.ta swinska grypa to pewnie tylko taki szwindel medialny.... ale jesli twoj stan sie pogorszy to nie zwlekaj z wizyta u lekarza. zdrowia zycze.....pozdrawiam.

Z tego co widze w tym artykule ostrzegają przed "nadużywaniem" aspiryny a nie ją odradzają. A jakby nie patrzeć jest to jeden z nielicznych leków o działaniu przeciwzapalnym, takiego działania nie ma np paracetamol. Sama aspiryny nie zażywam bo jestem uczulona ale moim zdaniem warto po nią siegać choć rozsądnie

Gość gogika
świńska grypa nie jest już modna. teraz na topie jest Kozia grypa - jest już w Holandii