Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara1984

co podac do jedzenia

Polecane posty

Gość barbara1984

witam moj synek 2 grudnia skonczyl 3 miesiace zjada prawie co 2,5 godz po 150ml mleka w schematach zywienowych pisza ze mleko nastepne daje sie po 6 miesiacu a jak czytam ksiazki od jak my byli mali to juz nam nowe posilki wprowadzali ak skonczylsmy trzy miesiace i mam pytanie czy juz cos nowego wprowadzacie takim maluszkom?mam wrazenie ze nie najada sie za dobrze ale wazy juz ponad 7 kilo.

Gość Jak my byli mali
Boże po jakiemu to??

Gość barbara1984
po slasku:):)

Gość barbara1984
a mozna podac mleko nastepne??i np.kaszke po 4 miesiacu??

Gość yyyyy uuu
to zupki ze soiczka

Gość Ja dawałam wczesniej
jak mały skonczył 3 miesiące n ie trzymałam sie zadnych schematów :)

Gość Ja dawałam wczesniej
oczywiscie stopniowo i z głową zeby nie przesadzic :)

Gość barbara1984
chce podawac zupek ze sloiczka bede sama robic ,a co dobre na poczatek ze zupek?

Gość barbara1984
mialo byc nie chce :)

"i np.kaszke po 4 miesiacu??"Po 4 miesiącu można :)A wcześniej, po pierwsze: po co? po drugie: może wywołać kolkiSkoro waży 7 kilo to sporo na 3 miesiące. BARDZIEJ niż sporo. Spasuj z wrażeniami, bo z małego, słodkiego grubaska wyrośnie Ci zakompleksiony syn, z którego ciężko będzie te lkilogramy w przyszłości zrzucić.

Kaszki swoją drogą to nic innego jak kaloryczny zapychacz. odradza się podawania kaszek dzieciom, ktre są w bliżej górnej granicy siatki centylowej, niż środka.

Gość barbara1984
mialo byc nie chce:)mam pytanie czy mozesz napisac jak Ty na pocztku wprowadzals dania?dzieki za odp.

Kaszki swoją drogą to nic innego jak kaloryczny zapychacz. odradza się podawania kaszek dzieciom, ktre są w bliżej górnej granicy siatki centylowej, niż środka.Jak my byliśmy mali to dzieci się często tuczyło a nie karmiło. bo panował przesąd, że dziecko pulchne to okaz zdrowia. Niestety okazuje się, że jest zupełnie odwrotnie.

Gość bershkaaa
matko ponad 7 kilo!!!! moje dziecko ma 9,5 m-ca i wazy ponad 7kg albo takie żarłoczne albo pasiesz swoje dziecko

Gość barbara1984
no nie chce grubaska za bardzo:)tylko martwi mnie to ze co 2,5 godz.zjada po 150 ml mleka on po prostu po tak krotkim czasie jest glodny,owszem ma dluzsza przerwe w nocy bo nawet do 7 godz.wytrzymuje

A skąd wniosek, że jest głodny? To normalne, że dziecko ssie, bo to jedyne co umie a nie każdy płacz oznacza głód. Wg mnie błąd leży w interpretacji płaczu, niestety ja też ten błąd robiłam i mimo, że córka była na piersi, to karmiłam dziko. Tyle, że piersiowe mleko ma inne zasoby tłuszczu. Po 2 miesiącach zrozumiałam, że nie każde kwilenie oznacza głód mimo, że dziecko domagało się ssania. Sprbuj syna zajść zabawą, śpiewaniem, pokazywaniem świata, 150 ml mleka co 2,5 godziny to sporo u takiego malca.

Gość barbara1984
raczej malutki żarłoczek,bo corka ma 2.5 latka i wazy 15 kg,a jak byla mala to tez taki pulchniaczek byla a teraz szcupla dziewczynka:)a po sunu wcale tak n ie widac zeby on taki grubasny byl lekarka mi powiedziala fajnie wyglada i centyle sa w normie:)

Gość barbara1984
u niego wyglada to tak nakarmie go,polezy sobie razem sie bawimy,pozniej go troszke ponosze i spi ok.40 minut no i jak sie obudzi to placz,zajmuje sie nim przebieram pampersa pupcie wietrze,ponosze ale potem tyko placz taki jak jest glodny

Gość mój ma
5,5 miesiaca i wazy 9kg, jak mial 3 msc wazyl 7.200 a wcale nie bylo po nim widac,bo jest bardzo dlugi, ja juz od 3,5 msc podawalam kaszke raz dziennie daje na sniadanko potem wprowadzilam marchew jablko zupke jarzynowa jak skonczyl 4msc i wszystko pomalu teraz juz je prawie wszystko wraz z mieskiem, jeszcze gluten i zoltko nam zostalo do wprowadzenia :) i maly wcale nie jest gruby,wrecz teraz coraz szczuplejszy bo coraz bardziej sie wyciaga i ejst bardziej energiczny

Gość bershkaaa
o kurde to nawet kolezanek dziecko majace 9 m-cy wazy 10kg i bylam w szoku,ze tak duzo a tu 5 m-cy i 9 kg:O

Gość mój ma
no i dlatego nie ma co sie sugerowac waga,bo kazde dziecko inaczej wyglada, ja tez jak pisze komus na gg ze wazy 9kg to kazdy o boze ale grubas,a jak ktos go widzi i pyta ile wazy i mowie 9kg to ze niemozliwe heh on sie duzy urodzil 4.300, 60cm teraz ok 9kg 74cm

Gość bershkaaa
byc moze dlatego,ze urodzil sie taki duzy moj jest wczesniakiem z waga 2500kg i zawsze byl kruszynka waga rosnie proporcjonalnie a to najwazniejsze za mało źle, za duzo źle...

Gość barbara1984
cyba tez mu zaczne prowadzac juz cos moze zaczne od marchewki bede widziala,a kaszke jak dalas na poczatek?

Gość barbara1984
no moj sie urodzil mial 3.060kf ale wlasnie tez jest dlugi i tez po ni tego nie wiadac ze ma 7 kg.

Gość mój ma
ja dokladnie jak mial 3msc i 10dni dalam jabluszka najpierw 3 lyzeczki, drugiego dnia jak bylo ok 6lyzeczek, potem juz pol sloiczka i w koncu caly, kaszke kupilam jablkowa i dalam jak mialm 3,5msc pierwszego dnia 70ml a potem juz tyle ile pisze na opakowaniu, teraz zjada ok 130ml\ potem marchew wprowadzilam, potem jablk-morela, gruszka jak mial dokladnie 4msc i 1dzien juz zupke i potem pomalu wszystko teraz juz daje swoje obiadki i deserki,zrezygnowalam ze sloikow

Gość barbara1984
A CO NAOC DAWALAS KASZEK CZY MLEKO?

Gość barbara1984
A CO NAOC DAWALAS KASZEK CZY MLEKO?