Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za późno.......

Mam pytanie co do studiów.

Polecane posty

Gość za późno.......

Witam! Jestem w drugiej klasie liceum na profilu ang-geo. Minęłam się trochę z powołaniem i wolałabym zdawać biologię i chemię rozszerzoną, niestety za późno... Tutaj moje pytanie czy np. jeśli pójdę na technika farmacji, z biologią podstawową po uzyskaniu tytułu i skończenia stażu przyjmą mnie na farmacje?

Gość za późno.......
nikt?:)

Gość Wątor
mają taki obowiązek

Gość za późno.......
Świetnie:) Dzięki za odpowiedź:)

Gość nie przyjmą nie słuchaj bzdur
żeby studiować farmację musisz mieć zdaną maturę rozsz. z chemii i biologi. W innym wypadku możesz mieć tytuł technika tylko

Gość za późno.......
Widzę zdania podzielone... Czy mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć? Głównie myślę weterynarii, ale nie wiem czy po technikum wet. miałabym jakieś szanse...

No to o czym myślisz o farmacji czy weterynarii?? Ja mogę Ci powiedzieć , że na farmie nie ma przywilejów dla ludzi z technikiem. Moim skromnym zdaniem zaczynanie studiów po studium jest bez sensu :)

"jeśli pójdę na technika farmacji, z biologią podstawową po uzyskaniu tytułu i skończenia stażu przyjmą mnie na farmacje?" Tak, przyjmą, w ogóle od razu dadzą ci tytuł magistra:O Chcesz studiować farmację czy weterynarię to ucz się, bo z podstawową maturą na porządne studia nie masz szans

Gość za późno.......
O weterynarii. Tylko słyszałam od koleżanki, że po technikum nie mam szans na weterynarię, ale jeśli chodzi o farmcję to już prędzej dlatego pytam.

Gość za późno.......
EwelinaEwa Kobieto spokojnie o.O chodzi mi o tytuł technika.... Chyba mam prawo zapytać, bo nie wiem jak to jest...

ja chodzę do policealnej szkoły farmaceutycznej i prawda taka, że tam nie patrzą co zdawałaś na maturze ;) wystarczy, że dobrze czujesz się z biologii i chemii bo dużo tego na kierunku a reszta jakoś pójdzie z góry. Na mgr farmacji musisz zdawać biolę i chemię rozszerzoną w Sosnowcu na UM w tym roku granica do przyjęcia na mgr farmacji wynosiły chyba 180 pkt czyli bardzo dużo :)

A koniecznie musisz mieć studia ? Wiem , że teraz jest taki trend , ale przykładowo technik farmacji to jest dobra alternatywa. Możesz normalnie pracować w aptece. Pomyśl o tym. :)

Gość za późno.......
Właściwie od początku myślałam o weterynarii, ale kilka osób radzi właśnie farmację... Jednak tytuł mgr to coś więcej:)

osobiście polecam technika farmacji. Łatwo i szybko można zdobyć b. dobre wykształcenie a zarobki tylko niewiele różnią się od technika a mgr :)

Więcej jeżeli chcesz pracować poza apteką, lub być kierownikiem. Twoja decyzja :) na farmację będzie Ci się bardzo ciężko dostać , progi przyjęć są ostatnio bardzo wysokie :(

Gość za późno.......
Zawsze można spróbować:) Myślę, że zdam biol i chem na podst, bo niestety nie mam szans na rozszerzoną... Zobaczymy jak to będzie:P

przykro to pisać ale bez rozszerzonej matury z tych przedmiotów nie masz żadnych szans żeby się dostać na weterynarię czy farmację....

Bez rozszerzonej matury nie masz szans na farme. Nawet nie składaj papierów, bo sie ośmieszysz.

Gość bez nicka i podszywów
dziewczyno weź się nie ośmieszaj nawet z tą farmą i taką maturą jaką chcesz zdawać :O widać mało wiesz o współczesnych rekrutacjach na UM .....

Gość za późno.......
O.o Jak już mówiłam pytałam, czy jest możliwe dostatnie się na studia z matura podstawową po zrobieniu technika i stażu. Jak widać się nie da więc zdaje podstwaową i idę na technika. Przestańcie mi tu o ośmieszaniu.

Gość za późno.......
A tak nawiasem to chyba nie muszę znać rekrutacji każdej uczelni na pamięć. Moje pytanie było jasne, a każdy ma prawo pytać. Przynajmniej nie zadaje głupich pytań typu czy połykając spermę mogę zajść w ciąże...

Gość fląderka ***
dziewczyno to dlaczego piszesz coś w stylu, że chcesz spróbować? Ferbi jak widać idealnie ci wyjaśniła co i jak no ale jak nie czytasz tego co cię interesuje....

Gość leyla_24
Co to w ogóle za pytanie czy Cię przyjmą . Przecież wymagania odnośnie poziomu rozszerzonego czy podstawowego zależą od uczelni. Na wiekszość prywatnych uczelni wystarczy zdać cokolwiek,żeby Cię przyjęli. Tylko potem takim dyplomem możesz się podetrzeć. Natomiast żeby się dostać na dobrą, państwową uczelnię, na popularny kierunek musisz zdawać rozszerzony poziom. A tak poza tym...to,że wybrałaś inny profil klasy w liceum to nie znaczy,że nie możesz do rozszerzonego poziomu z chemii czy biologii przygotować się sama. Zwłaszcza,że jesteś dopiero w 2klasie. Wystarczy trochę sumienności i pracy nad sobą:)

Gość taka jaaaa
" Natomiast żeby się dostać na dobrą, państwową uczelnię, na popularny kierunek musisz zdawać rozszerzony poziom." w dzisiejszych czasach wątpię, że jakąkolwiek uczelnię można nazwać "dobrą" wszystkie uniwerki spadają na psi poziom a i po ukończonej mgr można sobie tym papierkiem podetrzeć .... żadne wykształcenie nie daje w 100% pewności znalezienia pracy, tu niestety wszystko zależy tylko od szczęścia