Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możeszczęśliwa

cień drugiej kreski

Polecane posty

Gość możeszczęśliwa

hej od ponad roku staram się o dzidzię, i w tym cyklu lekarz dał mi duphaston od 16 do 25 dc i dziś jest 25dc i zrobiłam test bo nie wiem czy odstawić duphaston. Wyszła bardzo bardzo blada kreseczka a właściwie to jej cień (mocno się wpatrywałam zanim ją ujrzała) po 30 min całkowicie znikła wiec nie wiem teraz czy odstawić duphaston czy też nie? pomocy

Poczekaj z odstawieniem duphastonu i w poniedziałek powtórz test albo leć na betę

Gość ale skoro dal ci do 25 dc
to i tak chyba powinnas odstawic? Czy kazal ci brac do okresu?

Gość miałam tak samo
brałam luteinę. wyszła 2 kreska a potem zniknęła. po odstawieniu luteiny dostałam okres. To nie była ciąża tylko zmiany chemiczne w teście. Jeśli chcesz mieć 100% pewności zrób badanie z krwi. Mnie ono wykluczyło ciążę.

nie odstawiaj, za dwa dni zrób test ponownie. A jeśli chcesz mieć pewność zrób w laboratorium badanie beta-hcg z krwi.

do -> ale skoro dal ci do 25 dcw te sposób robi się, gdy do ciązy nie dochodzi, dlatego przy staraniach trzeba robić przed odstawieniem test, bo jesli ciaża jest - dawkę konsultuje się z lekarzem a duphastonu nie odstawia już do 12-16 tygodnia ciąży

z reszta nawet jakbys dalej brala duphaston a jestes w ciazy to lek ja podtrzyma i nie zaszkodzi :)

Gość kasia101
nie odstawiaj duphastonu,bierze sie go takze na podtrzymanie ciazy wiec napewno nie zaszkodzi.ja mialam identyczna sytuacje i lekarz nie kazal odstawiac i bralam do 19 tc.

Gość możeszczęśliwa
lekarz kazał mi zrobić test przed odstawianiem, bo już raz poroniłam . I teraz nie wiem co z tym duphastonem, moze lepiej nadal będę brać, sama nie wiem

nglka :) To moze byc za wczesna ciaza i test moze nie wykazac... Mi pokazal ciaze w 39 dc

A myslisz, że po co kazał zrobić test? Właśnie po to, byś nie odstawiała. Zrobisz jak zechcesz ale jesli jesteś w ciaży i odstawisz, to ryzykujesz drugie poronienie.

Gość kasia101
nie odstawiaj,tymbardziej powinnas brac,dlaspokoju mozesz zadzwonic do lekarza i zapytac.

ale skoro dal ci do 25 dc -> jasne, że może nie wykazać ale test już pokazał bladą krecę a to sygnał, żeby się upewnić a nie odstawiać lek, który może doprowadzić do poronienia w przypadku gwałtownego odstawienia. Nawet w 12-16 tc odstawia się stopniowo, nigdy nagle.

Gość możeszczęśliwa
teraz brałam 1 tabletkę na noc, a w razie ciąży ile trzeba brać? raczej w niedziele nie będę dzwonić do lekarza mam nadal brać 1 tabletkę?

Gość kasia101
to juz lekarz musi zalecic dawke,ja np.bralam 3x1.

Zostaw dawkę jaką masz, w poniedziałek upewnisz się, czy to ciąża i wtedy zadzwonisz do lekarza. Ważne, by w przypadku ciazy nie przerywać brania.

Gość kasia101
dzisiaj sobota.bierz tak jak do tej pory a w poniedzialek zadzwon.

Gość ngla a jak
mi lekarz kazał brać od 16 d 26 dnia cyklu. cykle mam 30 dniowe. Co jak mi test 4 dni przed @ nie wyjdzie? Jak wyjdzie jedna kreska a to jednak będzie ciąża, bo przy pierwszej ciąży też mi testy nie wychodziły nawet po okresie. Co w takiej sytuacji robić?

Gość możeszczęśliwa
dzięki za rady:) w poniedziałek pójdę na betę:)

ngla a jak -> ja jestem przeciwniczka brania od ustalonego dnia cyklu, bo do owulacji niekoniecznie dochodzi przed 16 dc, wtedy test nawet nie wykaze ciazy, odstawisz i moze dojsc do wywolanego odstawieniem krwawienia, najlepiej byloby monitorowac cykle albo prowadzic samoobserwacje i dopiero po potwierdzonym przebyciu owu brac dupka, tak z reszta robia dobrzy lekarze...

Gość możeszczęśliwa
dzisiaj rano ponownie zrobiłam test i to samo tylko może troszeczkę wyraźniejsza ta 2 kreseczka ( po 15 min całkowicie zbladła i został taki biały cień po kresce. Zrobiłam też test owulacyjny bo słyszałam ze wychodzą dodatnio jak się jest w ciąży no i na teście owu jest dużo ciemniejsza kreska niż na ciążowym ale nie jest tak ciemna jak w polu kontrolnym. dzisiaj nie mogę iść na betę bo długo jestem w pracy ale może jutro mi się uda. co o tym myślicie???????????????

Gość terazszczęśliwa
?????????????

Gość możeszczęśliwa
zrobiłam jeszcze przed chwilą bobotest i też jest 2 kreska trochę ciemniejsza niż na poprzednich testach

nie wiem jaki wplyw na test ma duphaston bo nigdy tego nei bralam, ale mojz kreska w 28dc tez byla blada, a testy owulacyjne wychodizly wtedy pozytywne, chociaz tez blade. No a teraz zaczynam 23tc :)

Gość nie wiem co i jak
z tego co wiem to duphaston nie wpływa na wynik testu, sama nie wiem czy sie cieszyć czy nie.. choć coś mi mówi że tak