Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagódka11

PIERWSZY TANIEC. POMOCY!!!!!

Polecane posty

mam maly problem i licze na Wasza pomoc w tej sprawie.. otóż za 2 tyg mam slub no i ten nieszczesny pierwszy taniec.. Wybralismy sobie piosenki Seweryna Krajewskiego - nie jestes sama. W zwiazku z tym moze ktos wie co mozna zatanczyc to tej pioseki?? pasuje np walc angielski czy bardziej wiedenski?? my niestety jestesmy malo utanecznieni i nie mamy pojecia co mozna zatanczc prosze o pomoc!!!......... zostaly tylko 2 tyg!! http://www.youtube.com/watch?v=T2l1cML_90s - to link to tej piosenki..

Żaden z tych tańców nie pasuje absolutnie!!! Przyczyna prozaiczna: walce masz liczone na 3, tu jest ewidentny rytm 4/4 (liczysz na 4). Żadne walce w grę nie wchodzą, zresztą jak chciałabyś go zatańczyć skoro, jak sama piszesz, oboje nie macie o tym pojęcia?

Gość i jak tak bez nosa
wybierz inna piosenke ,ta mi sie nie podoba,ale bez urazy

Piosenka generalnie śliczna, choć uważam że słowa niekoniecznie pasują na tę okazję. Ale nie mnie oceniać :) jeśli jesteście pewni piosenki to może pogibajcie się w rytm muzyki, żeby wyszło to naturalnie, ale nie kombinujcie z walcami bo to nie ma prawa wypalić...

tańczcie poprostu z nogi na noge, bujajcie sie w rytm muzyki, patrzcie sobie w oczy i cieszcie sie ta chwila, jak zaczniecie kombinowac z walcami, tangami czy innymi tancami to tylko sie zestresujecie i bedziecie wzbudzac smiech i litosc skoro nie jestescie dobrymi tancerzami. bylam na wileu weselach i wiem ze jak ktos nie umie tanczyc to nie powinien porywac sie na walca. wyglada to nienaturalnie i wszysyc to krytykuja. moj mąż jest slabym tancerzem i pierwszy taniec przetanczylismy z nogi na noge, obracajac sie tylko powolutku. mnostwo osob bylo wzruszonych bo niczego nie udawalismy, patrzylismy na siebie pelni milosci i radosci i nikt nie skupial sie na tym co leci w tle czy jakie figury wykonujemy, bylo widac ze sie bardzo kochamy i tylko to bylo wazne. wam radze zrobic podobnie

Dzielna z mielna, my z mężem zrobiliśmy identycznie :D Wszyscy się zachwycali, a kamerzysta bez przerwy robił zbliżenia i oddalenia, żeby ożywić na nagraniu nasz pierwszy taniec :D Miałam tak szeroką suknię, że mój mąż bał się zrobić obrót, ale jak już się odważył, to okazało się, że całkiem dobrze poszło i zaszaleliśmy jeszcze jeden obrót :P

Gość jhgjhg
my tez normalnego przytulanca zatanczylismy bo po co sie jeszcze stresowac krokami i wygladac jakby sie kij od szczotki polknelo :O naturalnosc gora!

Gość Karmelina
My z narzeczonym wybraliśmy Guns'nRoses "November Rain" fakt faktem pobieramy się dopiero w kwietniu przyszłego roku ale te mamy problem :/ Nie mamy bladego pojęcia jaki układ wymyślić :/

dziekuje dziewczyny za rady :) chyba faktycznie zatanczymy przytulanca.. macie racje powinno byc naturalnie.. przynajmniej mam nadzieje ze bedzie :) pozdrwiam cieplo

Gość ta piosenka nie pasuje na
wesele, zwlaszcza na pierwszy taniec :P mowi o samotnej kobiecie, muzyka pogrzebowa, nie odnosi sie wcale do zakochanych. chociaz gorsza jest tylko "winda do nieba" :P moze najpierw zdecydujcie co potraficie zatanczyc a potem wybierzcie muzyke. ale biorac pod uwage ze rozwazalas walca do powyzszej piosenki to raczej szybko poszukajcie nauczyciela tanca bo juz widze jaka kiche odpalicie :P widac ze nie macie pojecia o tancu. jak tak lubicie Seweryna to polecam "niebo z moich stron" tekst duzo bardziej pasuje do zakochanych a do tego mozna zatanczyc pieknego walca. good luck

Gość lokatka
tez jestem tego zdania :) jest tu moze jakas kobietka ktora tanczyla walca wlasnie do muzyki z "nocy i dni"?