Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katikat

szlag mnie trafia-karmienie

Polecane posty

moja 5 miesięczna zmorka nie chce jeść. W ogóle mam pytanko do Was kobietki, podpowiedzcie: moja mała funkcjonuje przez 12 godzin - resztę śpi. Powiedzcie mi, jak mam w tym czasie upchnąć 4 razy mleko, obiadek, deserek i herbatki??? Nie dość, że cały dzień spędzę na pitoleniu, to ona i tak tego nie zje! Jak Wy planujecie posiłki?

A ja bym nie zuszała aż tak bardzo jak zgłodnieje to zje może co chila jej coś dajesz i dlatego nie chce jeść potrzymaj ją ze 4 godziny to może nabierze apetytu :)

no się staram jej nie zmuszać, ale na niej nie robi to wrażenia ;) niezależnie od długości przerwy i tak je za mało... a ja nie wiem, jak to poukładać czasowo, żeby zmieścić w 12 godzinach te wszystkie zalecane dawki.

No ale co, nie budzi ci sie juz wogole przez te 12h? Moja corka tez duzo nie jadla w tym czasie. 120 ml mleczka to bylo wszystko. Dzis ma 18 m i zje 150 ml, wiec taki ma brzusio. Ale o 6 rano juz musialam jej dac pierwsze sniadanie, o 9 drugie. No i do 9 wieczor udawalo sie jej cos tam dac. Najwazniejsze, czy twoja mala przybiera, bo moze jej to co zje po prostu wystarcza.

Gość mój sssynek
mój synek tez je wszystkie posilki w ciagu 12-13 godzin.Zaczyna od 9 rano.Je 5 x mleko z kaszka,zupka,troszke deserka.Je gdzies co 2.5 godziny.Taką ma potrzebe.Ostatni posilek 22.00 i spi do 9 rano.Teraz ma 7 miesiecy ale tak ma od dawna( od 5 m. napewno).Nie wiem dlaczego twoje dziecko nie chce jesc.Moje sie trzesie za jedzeniem,nawet wychodzace zabki nic nie zmieniły.

Gość mój sssynek
dodam,ze nie pije herbat i soków.Po zupie daje wode ale i tak nie pije.Od zawsze dawalam wiecej wody do mleka tzn np.6 lyzeczek mleka na 190-200 ml a nie 180 wody.

a ja ponawiam swoją prośbę do doświadczonych mam : jak najlepiej skomponować i rozłożyć w czasie posiłki 5 miesięcznego brzdąca? Co ile karmicie swoje dzieciaczki?

Gość Mama*MiA
ja mam 6 miesięczne dziecko, moim zdaniem jesli prawidłowo przybiera na wadze, to nie trzeba sie bardzo sztywno trzymac schematu - ja dziecku daję jeśc po prostu jak jest widzę, że jest głodne.... co do mleka - to 1 butlę pije na spaniu zazwyczaj nad ranem ok 5.... o 10 natepne mleko, o 11.30 deserek - później spanie, po spaniu ok 14 obiedek, spacer, po spacerze ok 17 znów jakiś deserek albo kaszka, koło 19-20 kolejne mleko - tak to u nas wygląda, mleka spija 180ml, deserku zjada ne wiele, np pół jabłka lub banana, za to na obiadek lubi sobie podjeść :)

Gość mamaLizki
nie masz się czym przejmować. Ja mam 9 miesięczną córkę i nie chce prawie nic oprócz "piersi". Na dzień potrafi zjeść jedynie koło 200 g zupy (i to czasem w 3 podejściach)i niecałe jabłko, lub kawałek banana. Co drugi dzień daję jej też zółtko z masłem. Przybiera ok na wadzę więc się nie martwię. A po co wciskasz jej herbatki? One są bez wartości. Lepiej ją przyzwyczajaj do wody lub jak już musisz coś dać do picia to soczku trochę.