Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1983

Czy to ADHD

Polecane posty

Gość a propo
moja ma 13 lat potrafi wstac o 6.30 zeby sobie z psem pochodzic po dworze a do szkoly idzie na 8.50, tez budzi calą rodzinę, jak byla mala 7- 8 lat to bila dzieci i to takie z gimnazjum tamte na szczescie byly mądrzejsze i nie zwracaly uwagi na smarka, oganialy sie jak od muchy, a dzisiaj moja corcia jest potulna jak baranek, ale jak gdzies z nia pojde to musi wszystkiego dotknąć wszdzie zajrzec

Gość zrozpaczona1983
Tylko on to robi specalnie, wstaje np rzuca czyms o sciane, kopie w szafe, stoi przy drzwiach zamuyka i otwiera a jak sie pytasz dlaczego to on mine strzeli i nic nie odpowie nigdy!!!!! Nie wytlumaczy dlaczego tak robi

Gość a propo
pas pas... jakbys mial dziecko z adhd to inaczej bys mowil. jestes nietolerancyjny i nie potrafisz zrozumiec ze ADHD to choroba a nie wymysł, niestety nasze społeczeństwo jeszcze długo będzie musiało dojrzewac zeby było normalne.

Gość a propo
moze jest jeszcze na dodatek za bardzo rozpuszczony, nie jestesmy tu lekarzami i mozemy sie tylko domyślac, ja az takich problemow nie mialam więc nie będę sie wypowiadać

moj ma 16lat:) spi 6 godz na dobe:0kiedys tez wszystkich budzil dzisiaj jak sie obudzi to czyta ksiazki,oglada telewizje:)

Gość PAS PAS I JESZCZE RAZ PAS
Interesuję się ADHD bo to ostatnio choroba na czasie, ale skoro zrozpaczona pisze, że on się skupic potrafi, pokazuje przy innych, ze słowa matki ojca nic nie warte- to od razu ADHD ?? Dla mnie to zwykły brak jakiegokolwiek usłuchania. To rodzice wychowują, a nie wujek, pan albo znajomy? Jestem ciekaw czy w tym domu są jakiekolwiek zasady??

problem byl jak nie uprawial sportu rozwiazaniem byla klasa plywacka-zajecia na 7 ma(rano 2 godz.basenu) do 16.30:) wraca padniety a jeszcze po poludniu szkolka plywacka:P juz mi chaty nie roznosi:)

Gość a propo
moja jakby nie wstawala tak wczesnie to na ogol tez jest wiele spokojniejsza , ale jak ostatnio bylam z nia u lekarza pediatry to lekarka kazala mi sie z nią zglosic do psychologa, ja jestem do jej zachowań przyzwyczajona i dak mnie jest to normalne ale jednak inni widzą ze dziecko zachowuje sie inacze.

Ja to mam chyba wszystko po afektywno dwubiegunową depresję przez DDA aż do nie wyleczonego ADHD ;) Też nie umiałem skupić się na jednej rzeczy, wszędzie musiałem być

Gość zrozpaczona1983
Tylko on nie interesuje się niczym, tylko zabawki w głowie non stop tylko zabawki, a kupisz mi ta zabawke a ja bym chcial ta zabawke, najgorsze jest to, ze np. jesli niechce się uczyc, to w domu jest zakaz ogladania bajek, jest cos za cos po prostu, a on np idzie w odiwedziny do babci i po jakims czasie dumnie do nas potrafi: Wiecie co oglądałem tu bajki, taką taką i taką, mogłem to i to i tamto. Udowadnia nam ze ma we wszystkim racje, bo wszyscy stoją po jego stronie. Sytuacja taka do nas nie odzywa sie wcale, robi wszystko na zlosc przyjedza babcia, wujek ciotka, a on przychodzi się tuli udaje kochanegosynka, wszyscy wychodza zostajemy sami w domu a on zaczyna od poczatku swoje robic. Taka pozkazówka po prostu. Dodam jeszcze ze zawsze przy rodzinie zaczyna wyciagac wszysto do co zakazane, bajki slodycze wszystko/

Gość a propo
ja nie mialam problemu z rodziną nie mam nikogo i nie ma kto bronic, jak nie bedzie mial wytyczonych granic ktorych nie wolno przekraczac to nie dasz rady. wejdz w link ktory poprzednio wkleilam tam sie wiecej dowiesz o adhd

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam