Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1983

Czy to ADHD

Polecane posty

Gość zrozpaczona1983

Może znajdzie sie na forum ktoś mądrzejszy ode mnie, bo sama juz nie wiem co mam myslec. Czy dziecko, które nie reaguje na żadne uwagi, prośby koniecznie musi miec ADHD? Jeśli dziecko ma zadanie do wykonania, a zabiera się za cos co wczesniej bylo zakazane i na uwage o tym ze ma odlozyc to na miejsce: mówi tak, juz odkladam. Ale idzie i dalej robi to co uważa, nie slucha co się do iego mówi, zajmuje się czyms innym, byle nie tym co powinien. Druga sprawa ma 8 lat, co jakis czas maluje na scianach mimo ze jest mowione tlumaczone ze nie wolno. Niszczy wszystko. Kara w postaci stania chwile w kącie nie skutkuje bo zaczyna zmieniac temat i opowiadac niewiadomo o czym. ponadto nie uczy sie wcale tzn nie chce się uczyc ciagle tylko mowi o zabawkach, i zabawie. Nawet w czasie nauki zawsze wymysli cos innego. Jesli cos sie do niego mowi strzeli mine i idzie w swoja strone nie reaguje na nic.

Gość zrozpaczona1983
Dodam jeszcze ze jak się siedzi obok i się zmusi go to zrobi wszystko tylko wymysla, zaczyna plakac, tak ze nie chce nic zrobic.Nie wiem czy to upartośc, w adhd zbytnio wierzyc mi się nie chce chociaz szkola sugeruje, ale jesli chodzi o deficyt uwagi potrafi się skupicpod warunkiem ze siedzi ktos obok i konkretnie na niego naciska, jesli ma zrobic cos sam zawsze wymysli cos innego albo na przekor

Gość zrozpaczona1983
Na yatnia co bylo w szkole to tylko zabawa i ze byli na dworzu. Czy tak zachowuja sie wszystkie 8 latki? Mysla tylko o zabawie?

Gość zrozpaczona1983
psycholog twierdzi ze to adhd tylko ze ze skupieniem sobie poradzilismy juz bo skupi sie potrafi siedziec grzecznie, tylko czasem mu odbije i nie slucha . Tylko robi to co mu odpowiada, jesli ja mowie nie przeszkadzaj w rozmowie albo nie wtracaj sie w doroslych to wybierze taka opcje ktora bedzie mu odpowiadala, np znajomi powiedza ze nie przeszkadza tzn on zostaje i nie obchodzi go co mowia rodzice tylko to co daje mu korzysc

Gość a propo
moja corka ma ADHD i takie objawy u niej byly + wiele innych, najgorsze jest to ze dziecko ma klopoty ze skupieniem uwagi i sa problemy w szkole, takie dzieci są bardzo wrazliwe i wymagaja innego traktowania , ja juz kilka lat chodze z nia do psychiatry i są duze zmiany. powodzenia i nie boj sie z tym mazna zyc zupelnie normalnie , tylko nasze spoleczenstwo jeszcze nie jest zbyt dojrzale, nie mowiac o chamstwie i to z nimi jest problem a nie z dziecmi chorymi na ADHD

czemu wszystkim dzieciom teraz sie wmawia ADHD:O mojemu tez to zdiagnozowali:(uwazam,ze blednie:) zazwyczaj rodzice blednie nadruchliwosc okreslaja ADHD:)

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat sonczony

Gość a propo
u mojej corki lekarz zdiagnozowal ADHD a nie ja. teraz wiadomo ze jest taka choroba a kiedys mowilo sie ze jest to dziecko niegrzeczne. Nadpobudliwosc psycho ruchowa to nie jest to samo co ADHD.

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat sonczony

Gość zrozpaczona1983

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat skonczony.

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat skonczony.

Gość zrozpaczona1983

Gość a propo
u mojej corki lekarz zdiagnozowal ADHD a nie ja. teraz wiadomo ze jest taka choroba a kiedys mowilo sie ze jest to dziecko niegrzeczne. Nadpobudliwosc psycho ruchowa to nie jest to samo co ADHD.

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat skonczony

Gość zrozpaczona1983
Mi się wydaje ze on za duzo sobie pozwala u męza nie ma zadnych zasad, mowie mu dzis sluchaj on ma znow sciane pomalowana, to maly do mnie zrobilem to jak ciebie nie bylo tata widzial, a moj maz na to ze to nieprawda. i temat skonczony

Gość zrozpaczona1983

Gość zrozpaczona1983

Gość zrozpaczona1983

Gość zrozpaczona1983
Tę jego ruchliwosc mozna opaowac tylko wszystko robi na przekor potrafi np cos zniszczyc z nudow

Gość zrozpaczona1983
Robi na zlosc mi mo ze ma 8 lat wiekszosc dzieci w tym wieku spi jak najdluzej ciezko je z lozka wyiagnac a on onp potrafi wstac juz o 6-6.30 halasowac zeby wszystkich obudzic i robi to tak perfidnie ze jak mu sie tlumaczy to potrafi jeszcze bardziej dalej to robic

Gość a propo
idz z dzieckiem do psychiatry dziecięcego i będziesz wiedziala co to jest, psycholog tego nie zdiagnozuje. ja chodzilam do poradni psychologiczno pedagogicznej i tam twierdzili ze to tylko nadpobudliwosc a psychiatra stwierdzil adhd. ale u nas poradnia psychologiczno pedagog, to jeden wielki bląd i niewypal a spychiatrę mamy jednego z najlepszych w wojewodztwie.

Gość a propo
niektore dzieci z adhd niszczą rozne rzeczy zlosliwie

u mojego syna rozpoznali zespol nadpobudliwosci psychoruchowej inny zespol hiperkinetyczny:) dopiero jak wpisalam w google to zobaczylam ADHD:P

Gość PAS PAS I JESZCZE RAZ PAS
Za moich czasow dzieci tak nie robiły, u mnie w domu jeśli powiedziałem, że nie można to nie można. A nie że dziecko podważało autorytet mój lub mej żony. Nie katowaliśmy dzieci,ale uważam że bezstresowe wychowanie daje właśnie takie skutki. Za wszystko odpowiedzialne ADHD kto by pomyślał 50 lat temu o ADHD. Dzieci były inne musiały pomagac czy to w domu czy w polu. Miały zajęcie a teraz bajka, zabawki zero rygoru bo dziecko się stresuje a w koncu no tak nie przyznam się, że rozpiesciłam ale ono ma ADHD