Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciotka klotka760968

czy warto mieć dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Urodziłam mając 31lat. To już byl najwyższy czas. Po prostu. Córka ma 5 lat i było przez te lata bardzo ciężko. Dla mnie najgorsze, że nie miałam świętego spokoju. Zwłaszcza po pracy, do której bardzo lubie chodzić Teraz gdy mała stała się samodzielna i juz tyle nie jęczy uważam ze jest super. Wakacje w tym roku były naprawdę spoko. Różne wyjazdy organizowane pod kątem córki.. pokazywanie jej świata i nowych miejsc. Ona nas motywuje do wyjścia z domu. Niespodziewanie zaszłam w drugą ciaze. Znowu nieprzespane noce i inne atrakcje ;) juz wiem co mnie czeka. Pewnie będzie trudno, ale gdy patrzę na córkę uważam ze rodzeństwo jej się należy. Ucieszyla się na wieść o nowym maluchu. Nie wiem czy dzieci będą moja pociecha w przyszłości. . To zawsze jest jedna wielka niewiadoma. Na pewno życie zyskuje inny wymiar. Mam w rodzinie będzietne z wyboru małżeństwo. Z roku na rok stają się coraz większymi dziwakami. To nie reguła oczywiście.

Gość gość
12:07 sądzę że gdyby mieli dzieci również byliby dziwakami. To nie dzieci czynią nas nie dziwnymi ale nasz charakter i sposób bycia. Być może jesteś uprzedzona do nich i dlatego są dla ciebie dziwakami..

Gość gość
Pytanie tylko kto dziwaczeje? Czy ci co nie mają dzieci czy ci z dziećmi... Tych z dziećmi jest więcej, więc ich zachowania są bardziej popularne, pospolite. Wobec tego bezdzietnie wyróżniają się na tle większości, czyli dzietnych i dlatego to oni wydają się być dziwni. Przynajmniej dla tych dzietnych :-)

Gość gość
"Mam w rodzinie będzietne z wyboru małżeństwo. Z roku na rok stają się coraz większymi dziwakami. To nie reguła oczywiście." xxx A co w nich dziwnego? Co takiego robią, że uznajesz ich za dziwaków?