Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeginka

ekspozycja na gluten! robicie??

Polecane posty

wprowadziłam małemu gluten, ale chyba źle! tzn zrobiłam to tak jak z innymi produktami, pierwszego dnia trochę, a potem coraz więcej aż do teraz gdy dostaje na noc kaszę zbożową. Trwało to tydzień a nie jak zalecają 3 miesiące... i co teraz?? przerwać i po jakimś czasie zacząć od nowa? czy jechać dalej tym schematem? dodam, że nie wystąpiły żadne problemy ze strony układu pokarmowego po wprowadzeniu ego glutenu.

Gość pytanie mam_______
a po co sie wprowadza w ogole gluten?

Badania diwiodły, że wczesne wprowadzenie glutenu zmniejsza ryzyko wystąpienia celiakii.Autorko, nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Skoro twoje dziecko nie reaguje źle na gluten to trzymaj się tego, do czego doszłaś, czyli normalnie podawaj te kaszki dalej.

Gość taka soboie jedna mama
ekspozycja na gluten nie trwa 3 miesiecy ja przez miesiac dodawalam do kaszki po 1 czubatej lyzce manny z bobovity, po miesiacu jadl juz wszystko co z glutenem, makarony, kasze, pieczywo i inne

Ja w ogóle nie robiłam specjalnej ekspozycji, odkąd skończyła 6 miesięcy (bo piersiowa, wcześniej tylko pierś) podawałam co kilka dni coś z niewielką ilością glutenu i do dnia dzisiejszego podaję co jakiś czas coś z glutenem 9córa ma 15 mies).