Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtiohtyopj

ALLEGRO - czy ktos mi wciska scieme ?

Polecane posty

Gość gtiohtyopj

Prosze powiedzcie co myslicie bo ja sama nie wiem co sadzic o tej sytuacji. 3.12 skonczyla sie moja aukcja, wygrala ja jakas kobieta - napisala mi ze 4.12 zrobi przelew, przelewu brak, kontaktu tez. Pisalam maile - cisza. Dzis dzwoni do mnie i mowi, ze zlamala noge, byla w szpitalu i nie mogla zrobic przelewu bo ona z noga w gipsie, maz do pozna w pracy, a ona nie ma mozliwosci robienia przelewu przez net, do banku wyjsc nie moze bo noga... I prosi zebym wyslala te rzecz za pobraniem. No i nie wiem czy cisnie mi scieme, ja to wysle, zaplace , a ona w ogole przesylki nie odbierze ! A moze rzeczywiscie cos sie stalo i nie moze wyjsc z domu... Co sadzicie o tym, co byscie zrobili na moim miejscu ? Na zlamana noge sie lezy tyle w szpitalu ?

Gość noo bezz
jak powaze złamanie to tak... ja bym wysłala za pobraniem :)

Gość albo ściemniaalbo nie.
jak jej by zależało to i mąż by znalazł chwilkę czasu by zawieźć połamańca do banku:P założę się ,że po marketach skacze nawet na jednej nodze!

Gość małpk
różne rzeczy się dzieją, czasami zupełnie krzyżują wcześniejsze plany - kobieta niekoniecznie musi chcieć Cię oszukać. zwłaszcza, że sama do Ciebie zadzwoniła, i chce dokończyć transakcję. sprawdź komentarze, jeśli wcześniej wywiązała się ze wszystkich transakcji, to może warto dać jej szansę?

Gość gtiohtyopj
Bo wiecie ja do niej mowie, ze po wygraniu aukcji napisala mi, ze przelew zrobi 4.12 - sama sobie ten termin ustalila bo przeciez na wplate jest 7 dni, a przelewu nie nadala, a ona no tak, ze pamieta ale wlasnie noge zlamala 3 dni po zakonczeniu aukcji... no ale w mailu napisala ze wplaci dzien po zakonczeniu licytacji... Ja wiem, ze moze sie czepiam i jestem nieufna, ale kobieta ma 9 komentarzy, a w tym 9 negatywy... wlasnie za milczenie i brak wplaty, notorycznie sobie nogi lamie czy co ;)

Gość gtiohtyopj
3 negatywy, nie 9 ;) sorry

Gość albo ściemnia albo nie.
sama se odpowiedziałaś:P

Gość jkdsfjdlksjfskdlgjfsljldks
Powiedz, że wysyłki za pobraniem nie uznajesz :) i czekasz na przelew 3dni! (w końcu ma się sąsiadów, koleżanki itp.)ktoś na pewno by jej poszedł na rękę! :) Po czym wystaw negatywny koment i żądaj zwrotu prowizji od allegro...

Gość gtiohtyopj
Na jeden negatyw odpowiedziala wlasnie, ze prosila o wysylke za pobraniem, a sprzedawca na to nie zareagowal - a tez w swojej aukcji nie oferowal takiej formy wysylki.

A jaką masz gwarancję, że ona to odbierze? Chcesz być 15zł do tyłu ??

Poza tym sama ilość komentarzy w tym negatywnych świadczy o tym, że raczej nie można jej ufać (niektórzy sprzedawcy mają swoje limity pozytywnych komentarzy) np., od 10 wzwyż dopiero ludziom wysyłają za pobraniem.. :)

Gość gtiohtyopj
Ja juz formularz o zwrot prowizji zlozylam, ale jeszcze nie minelo 7 dni od tej chwili wiec jeszcze mi jej nie oddali. Czekalam ponad tydzien na jakis kontakt, ktos tez sie na allegro logowal bo sprawdzalam, ale zdaje sobie sprawe ze dostep do konta moga miec tez inne osoby. Poza tym jak wysle za pobraniem to kasa bedzie szla przez poczte, a teraz w okresie przed swietami moze isc nawet 2 tyg ... Powiedzialam jej przez telefon , ze sprawdze ile taka przesylka kosztuje i dam znac, ale chyba moge jej napisac ze jednak nie wysle w ten sposob przesylki bo ona dziala na allegro krotko i ma juz negatywy na koncie...

Gość albo ściemnia albo nie.
co za wygodna baba! może jeszcze poprosi cię żebyś jej odstawiła towar pod dom !

Gość chyba albo na pewno
za pobraniem cie nie oszuka hmmm przeciez nie odbierze jesli nie zapłaci co ci zalezy? wysłac te przesyłke?

Gość gtiohtyopj
No ale ja musze zaplacic na te przesylke 17 zl... wiec jak nie odbierze to raz ze jestem ok. 3 tyg w plecy bo nie moge tej rzeczy sprzedac komus innemu, a przesylka wroci do mnie pewnie po miesiacu...

Gość lpp
Nie wysylalabym jej nic za pobraniem, szczegolnie ze ma 3 negatywy.

Gość koloaoao
Takich problemów nie będziecie miały gdy będziecie licytować na za 10groszy.pl. tam aukcje odbywają się w jeden dzień i ceny produktów są na każdą kieszeń polecam

Gość chyba bym nie wyslala