Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam jedna z...

DNI PŁODNE.. POMOCY?

Polecane posty

Gość taka tam jedna z...

Czesc wszystim.. Może wy mi wytłumaczycie, mianowicie nie jestes w stanie obliczyc sobie dni płodnych. Pierwszy dzień miesiączki miałam 20 listopada a do stosunku doszło 13 grudnia jest prawdopodobieńswo 13 grudzień był dniem płodnym? Podkreślam ze mam nieregularne miesiączki wiec zaden kalkulator online nie jest w stanie mi pomóc: ( pomoże mi ktoś.. prosze :)

Gość taka tam jedna z...
puk puk :(

Jeżeli nie masz regularnych cykli to nikt Ci nie pomoże. Jedno jest pewne dni płodne są zawsze ok 14 dni przed @, ale skoro nie wiesz, kiedy dostaniesz @... Tu kółko się zamyka. Idź do gina i może spróbuj wyregulować cykle

Dni płodnych się nie wylicza tylko wyznacza na podstawie pomiarów temperatury (na owulację wskazuje skok o 0,2 stopnia, a wyższa temp. utrzymuje się w fazie lutealnej) i obserwacji śluzu (śluz płodny jest przezroczysty, rozciągliwy, jak surowe białko jaja). Faza poowulacyjna może trwać 10-16 dni. Jeśli chodzi o długośc fazy płodnej, to bierze się pod uwagę max. przeżywalność plemników (6 dni) i komórki jajowej (48h), czyli płodne są 1sze trzy dni podwyższonej temperatury i 6 dni przed skokiem.