Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu boli

tyłozgięcie macicy

Polecane posty

a jak z tym żyć? teniemołosierne bóle co miesiąc a co rok pogotowie i kroplówka z przeciwbólowym środkiem... Przecież na to nie ma leku...a może jest? Może operacja? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

jak z tym zyc? ja tez mam i nic nie czuje an nic mi nie dolega...moja mama tez ma i jej tez nic nie dolega wiec nie wiej o czym piszesz

Gość ty i oonn
ty to masz ,ale tyło zgiecie h,u,j,a

Gość heniutekk
20% kobiet ma tyłozgięcie i żyje. Teraz już od dawna nie uważa się tego za patologię. Dziwne, że masz bóle. Ja nie mam. I nie dlatego, że już rodziłam. Nigdy nie mialam bóli. Tyle tylko, że podczas porodu i skurczów przedporodowych bolał mnie krzyż, a nie brzuch.

no to widocznie tego nie masz... i całe szczęście dla ciebie i dla twojej mamy że nie wiecie o cxzym piszę... a piszę o okropnych bólach, na które raz na jakiś czas nie działa ketonal, diklofenak, pyralgin....trzeba wtedy jakoś mnie przetransportować do szpitala na zastrzyk i kroplówkę... Piszę o tym jak nie masz siły wstać a z oczu płyna ci łzy, wyjesz z bólu, a potem nie iesz jak sie nazywasz od ilości środków przeciwbólowych... Pisze o co miesięcznym stresie czy to w tym miesiącu czy jeszcze nie w tym?... Piszę o urlopach w pracy bo musze leżeć w domu na prochach...

Lekarze mówią mi ż e te bóle od tyłozgięcia mam ale na to nie pomoże leczenie hormonalne... nie wiem już co robić, nikt nit umie mi pomóc...dla mnie każda miesiączka to ogromny stres....

ale to że masz takie bóle nie jest spowodowane tyłozgięciem macicy... ja też to mam i nigdy mnie jakoś specjalnie nie bolało przy okresie...

mysle ze zadna operacja ci nie pomoze i ze nie ma na to leku...przykro mi

ja też mam, potwierdzone przez 2 lekarzy. boli umiarkowanie więc to nie może być jedyna przyczyna

Gość heniutekk
Szukaj innych lekarzy. Tyłozgięcie nie powinno być powodem bólów. Może oprócz tyłozgięcia masz jakieś nieprawidłowości, których nie wykryli? Najłatwiej powiedzieć pacjentce :taka uroda i bezradnie rozłożyć rączuchny. Zbywają Cię po prostu. Gdyby mnie coś tak bolało, to nie ruszyłabym się przez miesiąc spod gabinetu, dopóki by mi ktoś skutecznie nie pomógł, albo szukałabym (i znalazłabym!) lekarza, który odkryłby prawdziwą przyczynę moich dolegliwości. Nie wierz im. Tyłozgięcie naprawdę nie jest powodem do bólu.

heniutek łątwo ci mówić że byś szukała... niestety ja nie mam takich funduszy by odiedzać nowych lekarzy. A tyłozgięcie jest powodem bólu. Poczytaj trochę o tym.

ale nie jedynym powodem co już widać po odpowiedziach i ja też mogę potwierdzić. mam i nie cierpię szczególnie. do lekarzy nie musisz prywatnie chodzić, możesz sprawdzać na NFZ. zresztą jaki masz wybór- cierpisz dalej albo szukasz pomocy.

Gość .....ot ..co.....
jak wykryto u was tylozgiecie macicy?

standartowe badanie ginekologiczne.

Gość heniutekk
No i poczytałam. Nawet kawałek skopiowałam, żebyś też przeczytała. Nie jestem ginekologiem, tylko okulistą, ale jakieś ogólne pojęcie mam. ;) W przypadku tyłozgiętej macicy znacznie częściej pojawiają się bolesne miesiączki, bolesność podczas współżycia płciowego, jak również przewlekły ból w miednicy małej. Najczęściej powyżej opisane dolegliwości oraz niepłodność czy problemy w donoszeniu ciąży są wynikiem czynników i chorób współistniejących z tyłozgięciem jak np. zrosty czy endometrioza, a nie samego tyłozgięcia.

badanie-macanie i USG. nie pytałam w którym konkretnie momencie, po badaniu lekarze przedstawiali "raport" oboje mówili o tyłozgięciu. no i że "taka moja uroda" ;)

Gość .....ot ..co.....
mnie ginekolog badal wkladajac palec do pochwy i robiac usg brzucha. myslicie, ze gdybym miala tylozgiecie, to by to zostalo wykryte? pytam sie, bo w mojej rodzinie zdarzaja sie przypadki tylozgiecia macicy

Pewnie zostałoby wykryte podczas usg. Przynajmniej ja tak miałam. A ból powodują tylko niektóre pozycje seksualne. No i pierwsze dwa dni miesiączki są nie do zniesienia.