Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

jak trzeba wgrac viste?

Polecane posty

W laptopie mam system Vista,ale nie dostalam z kompem plytki tylko mam Viste wgrana na dysk.I teraz nie wiem jak z dysku na nowo wgrac ten system. Wiecie moze?

wiec w takim razie skoro mialam w laptopie Viste to czy teraz da sie wgrac zwyklego Windows XP??

Gość a po co masz wgrywać jeszcze
raz, skoro masz firmowo wgraną?

Gość wy jestescie uzaleznieni
odpali odpali wspadz plytkę z xp

Gość Wszystko się da. Kwestia
umiejętności :) Po pierwsze zaraz po zainstalowaniu powinnaś mieć zrobione dyski zapasowe visty. W sytuacji takiej jak teraz wrzucasz je do kompa i przywracasz sobie stan początkowy. Domyślam się jednak, że niczego takiego nie posiadasz? Po drugie- skoro masz orginalnego xp lepiej go zainstalować, niż płacić serwisowi ze kolejne instalacje. Po trzecie- jeśli się powyższych rzeczy nie zrobiło/nie potrafi zrobić-gnac do serwisu i dac im system do przeinstalowania

dzieki za rady :) Viste mam na dysku wgrana,a nie na plytce.w serwisie tlumaczyli jak to sie wgrwa,zeby ja odzyskac,ale ja sie na tym nie znam.I ogolnie to nie jestem zadowolona z Visty,komp strasznie wolno chodzil. Dlatego wracam do xp ;).

Gość a nie dostałaś płyty
z napisem recovery? Tam jest właśnie vista. Albo znajdź w kompie partycji o tej nazwie - i uruchom - to tak samo jakbyś z płyty wgrywała. A co XP - już kiedyś pisałam, że próbowałam do laptopa z vistą wgrać XP - iw szystko było ok z wyjątkiem dźwięku pomimo wgrania sterowników. Ale nie upieram się, że wszystko zrobiłam dobrze, mogłam jednak coś pokręcić. No i pamiętaj o kopiach zapasowych ważnych dokumentów :-)

jest ten folder recovery,tylko na co trzeba w nim kliknac: files orisetenv swimg recovery tag