Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syneczka

niewiem co robi!!!

Polecane posty

Gość mama syneczka

Mojego 4miesięcznego Synka karmię piersią, studiuję zaocznie i kiedy jeżdżę do szkoły dostaje mleko modyfikowane i ostatnio zaczęły się problemy z karmieniem piersią. Niemogę go przystawic do piersi bo bardzo się złości i płacze, kiedy dam mu butelkę to jest dobrze. drogie mamy doradźcie co mam robić żeby on chciał tą pierś bo bardzo bym chciała jeszcze karmić...

Gość ja 1987
odciagac swoje mleko do butli i nie karmic modyfikowanym bo jak widac dziecku lepiej smakuje... albo zrezygnowac z karmienia piersia- w sumie maly ma juz 4 mies wiec wszystko co najlepsze juz dostal

Gość w 100
to z butelki łatwiej pić, nie trzeba się tyle napracowac...

Gość ja bym sie cieszyla
ze sam rezygnuje z piersi:P

Gość mama syneczka
niestety nie mogę odciągać tyle pokarmu żeby sie najadł, w szkole z ledwością udaje mi się 50ml odciągnąć na raz mimo ze piersi bardzo bolą. brodawki też mam od poczatku karmienia bardzo wrazliwe i laktator bardzo je podraznia. myślałam żeby przestać karmić ale niewiem czy to nie za wcześnie..

Gość fdgrhrthtr
Tak to jest jak kobieta karmiąca nie ma wiedzy w temacie To najnormalniejsze w świecie że nie chce piersi skoro dostał butlę! Jest to inny sposób ssania, inne mięśnie zostają uruchomione, jest to o wiele łatwiejszy sposób dla dzieciaka, dlatego nie ma zamiaru się już wysilać. Proste. Tylko prosty nie jest powrót do piersi. Na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z piersią już i nie męczyła dzieciaka bo skoro za jakiś czas masz znów zniknąć to po co.

Jeśli nadal zależy Ci na karmieniu piersią to niestety musisz zrezygnować z klasycznej butli. Mozna zakupić zestaw Habermana (ok 70 zł) Medeli, to butelka i 2 specjalne smoczki z możliwością regulacji przepływu. Butelka stosowana u wcześniaków i piersiowych dzieci przebywających w szpitalu, które z jakichkolwiek powodu nie moga być czasowo karmione piersią. Smoczek "da" tyle mleka, ile dziecko wyciągnie, jest długi i tworzy jakby komorę między butelką z mlekiem a końcówką smoczka. Siła ssania podobna do tej z piersi. Poprzedniczka ma rację - dziecko przyzwyczaiło się, że z butli jest łatwiej.Warto byłoby pociągnąc jeszcze troche karmienie piersią bo nie jest prawdą, że wszystko co wartościowe już dostał i teraz nie ma wartości. Bzdura.Natomiast kwestia dotyczy tego czego Ty chcesz - krzywdy dziecku nie zrobisz, jeśli je teraz odstawisz i przejdzie na modyfikowane (jeśli nie jest alergikiem).

Gość mama syneczka
troszkę wiedzy mam, wiem ze tak mu łatwiej, ale chodzi o to że wieczorem i w nocy ssał piers a w dzień niechce. czyli na moim miejscu zakończyły byście karmienie piersią??

Gość A ja..... mam
ja bym nie konczyla! Niestety,ale "cwaniaczek" przyzwyczail sie do butli i nie chce mu się męczyć... musisz być uparta... szkoda rezygnować z piersi jesli naprawde chcesz karmić!

Ja byłam na Twoim miejscu i postarałam się o pełen powrót do piersi. Nikt nie jest na Twoim miejscu konkretnie, ciezko mi powiedzieć bo nie wiem jakie jest Twoje nastawienie, jak z motywacją i czego Ty chcesz oraz czy dziecko jest zdrowe. Sama musisz zdecydować. Dla mnie karmienie piersią było priorytetem bo Mała wysypywało absolutnie po wszytkim, co zjadłam i gdybym odstawiła, to borykałabym się z ciężka odmianą alergii (odziedziczoną po mnie - pół dzieciństwa spędziłam w szpitalu). I od alergolog dostałam wyraźny sygnał: albo karmię tak długo jak się da (i faktycznie córci przeszła alergia niemal całkiem) albo odstawiam i męczę siebie oraz stale wysypane dziecko.

Gość mama syneczka
przez 2 dni dostawał butlę, w nocy pierś. po poprzednim zjeździe też tak było ale wrócił do piersi szybko. teraz juz drugi dzień niechce. poczekam jeszcze kilka dni i zadecyduje czy odstawić pierś.

Gość mama syneczka
chce karmić jeszcze piersią, mam nadzieje że zapomni o butli:-), narazie jest ok i synek niema alergii.