Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sthththh

Lubicie Whisky??

Polecane posty

Gość cbnfgnf
nieee, nie cierpie whisky, koniakow itp :o

Gość jedyny alkohol
po którym nigdy nie mam kaca :-)

Gość W smaku paskudna
ale z cola i lodem ok, wielkim plusem jest to, ze to jest (jakby niedorzecznie to nie brzmialo) "zdrowy" alkohol, mniejszy kac po tym i głowa nie boli.

Gość nic nie wiem o kobietach
Dobra wódka bije na głowę inne bzdety , piękno tkwi w prostocie .

Gość sthththh
dc- ale ja pytałem o szkocką whisky a nie amerykanskie whiskey. jack daniels odpada :) :classic_cool:

Gość stawiasz
bo uwielbiam:)

Gość W smaku paskudna
nic nie wiem o kobietach - masz tez racje, najlepsza jak dla mnie jest Finlandia - smakowa to mozna pic bez popitki wrecz;p

Gość sthththh
W smaku paskudna- no wałsnie whisky jest jednym z najwartosciowszych alkoholi i zadnych kłopotów nie powoduje pozatym whisky pije sie dla przyjamenosci tak jak dobre wytrawne wino a nie zeby sie uchlac!!!!

Gość ja uwielbiam szkocka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze juz nie wspomne o single malt.....ehhhhh...geba w niebie!!!! ale niestety jest to kolorowy alk.....i wlasnie po nim sie ma wiekszego kaca....i od dodatkow!!!

Gość nic nie wiem o kobietach
Osobiście wolę wino półwytrawne , nie jest tak mocne , ma dość klarowny smak specyficzny aromat i lepiej pasuje do jedzenia.

Gość cbnfgnf
a co to za bzdura ze kaca sie nie ma?:D kac jest tym mniejszy im czystszy jest alkohol, wiec najmniejszego kaca powinno sie miec po czystym spiricie (oczywiscie w tych samych dawkach etanolu co innego alkoholu) potem czysta wodka inne alkohole a na samym koncu jest burbon :P

Gość kassiaa141000
Uwielbiam.! Z lodem, cola i cytryna! Mniam.!

Gość W smaku paskudna
sthththh - tak wlasnie, w swiecie alkoholi sprawdza sie zasada ze co drozsze to lepsze - whisky i droga wodka sa o wiele lepszy w smaku i mniej problemow powoduja oraz milej sie pije:)

Glen deveron, Aberlot mniam, ale lubie tez burbona- zawsze z colą i lodem, choc mój brat by powiedział ze to profanacja, bo gdyby szkoci chcieli żeby whysky była z colą to by taka zrobili;-)

Gość sthththh
Glen deveron - mój boze to musi byc nietanie :) ale faktycznie whiskuy i cola to chyab nie najlepszy pomysł whiski i sporo lodu jest ok :)

Gość ja uwielbiam szkocka
Macallan 1948 rocznik fine &rare....cena 13185.35$ :P

Gość oldfemale
Jameson, Teachers z lodem...

Gość parncarek
Tak, z colą głównie, jako drin ;-) A proponuję coś takiego - http://prezentmarzen.com/blog/degustacje-whisky/ I w taki sposób można poznać więcej typów tego alkoholu. Bo wydawać by się mogło, że to jedno i to samo, a tak na prawdę każde whisky jest inne.

Gość gośćula
taaak! z colą lodem i cytryną,oj chyba sobie dzisiaj kupię ,smaka mi narobiliscie,delikatnie 3 drineczki do filmu wieczorem pyszny relaks

Gość gerberta
Jedna z najlepszych, zobaczcie to - http://sklepzwhisky.pl/ Wszystko zależy od tego, jakie klimaty wam odpowiadają. Najlepiej byłoby iść na degustację i spróbować, porównać jakość poszczególnych win. I na takiej podstawie można już mieć pewne wnioski.