Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga111

jak zlikwidowac zatwardzenie u 6-miesicznego dziecka?????/

Polecane posty

Gość olga111

niedawno mój synek był chory,brał antybiotyk i lakcid i przez te leki robił bardzo zadkie kupki 4-6 razy dziennie(ale to nie była biegunka),po odstawieniu lekow wszystko wrociło do starej normy tzn.1 twarda kupka dziennie i to robiona z trudem:(mały dostaje domowe zupki 2-3 skladnikowe,na zmiane:marchew,ziemniak,pietruszka,brokul +mięsko,jak nie zapomne to dodaje kasze manną,zjada tego ok.200ml.dostaje tez jakąs kaszke owocową z kleikiem ryżowym ale nie codziennie,i codziennie jabłuszko starte lub jakies owoce ze słoiczka jesli akurat mam w domu,soczkow nie lubi a herbatki wypija ok.200 no i oczywiscie mleko-Bebiko 1+w nocy piers:) . więc po czym to zatwardzenie???????/poprosze o jakąs dobrą rade:) dodam jeszcze ze mały od początku robił normalne kupki ale co 2-4 dni,a odkąd wprowadziłam nowe posiłki to są bardzo twarde:( z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Gość zakochana mezatka-mam dola
jablko, sama woda przegotowana do picia

a nie przeszlas juz na Bebiko2? bo czesto wlasnie przy takiej zmianie dzieci maja zatwardzenia; zacznij wprowadzac do diety wiecej warzyw zielonych np. cukinia, szpinak, por, brokuly wlasnie; mniej machewki gotowanej bo zapiera, z owocow unikaj bananow, dzialaja zapierajaco, super na twarde kupki pomagaja sliwki, sa takie male sloiczki, z Gerbera bodajze ze sliwka wegierka, dodaj maliny, brzoskwinie, morele; jak najmniej kaszek ryzowych bo ryz zapiera, mozna sprobowac z kaszkami kukurydzianymi; moja corcia miala straszne zaparcia jak przeszla na NAN 2, nabawila sie nawet szczeliny odbytu:( ale stopniowo wszystko sie unormowalo...

Gość zamist kleiku ryzowego
podaj kukurydziany ( bo po ryzowym moga byc zatwardzenia ) podaj tarte jablko i nie przesadzaj z miesem ( zawiera zelazo , co powoduje zaparcia )

Gość a jak Ty ten sok
przygotowałaś, napisz prosze, bo ja mam to samo u 2-latki?

Gość zamist kleiku ryzowego
i podawaj do picia duzo wody

ja nie mieszkam w Polsce i tu jest gotowy w butleleczce z Nestle. Ale jeśli są śliwki w słoiczku to spróbujcie z tym może? W sumie ten soczek to przetarte śliwki (45%) woda i wit C, więc można te ze słoika rozcieńczyć i dać w butelce/niekapku