Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierz w cuda.............

dziewczynki, dziewczynki

Polecane posty

Mam same córeczki i chyba się poddam.

Gość no nie przesadzaj
ja mam parkę ale marzy mi się jeszcze jedna córcia. Ciekawe czy się uda.

piąteczkę :P możecie mnie zjechac ale zapewniam im bardzo dobre warunki, każda ma swój pokój itd. w wieku: 10 lay 8 lat 6 lat 3 miesiace

ja w prawdzie mam jeszcze bardzo małe córeczki, ale jak pojdą do przedszkola to chcialabym miec 3 dziecko, może trafi się chłopczyk

Gość no nie przesadzaj
moje tez małe i staramy się o trzecie. Będzie domowe przedszkole :D

Gość vfvrferer
piąteczke,a od czterech wiek wymieniłaś,ściemniasz coś tu ;))

Ja się chyba poddam albo osttani raz zaryzykuje za pare lat :) myślałam tez nad adopcja ale jak ma sie tyle wlansych dzieci to chyba odpada... ale mimo wszytsko kocham swoje dzieci i nie zamienilabym tych malych ksiezniczek na nic w swiecie :)

tam gdzie jest 8 lat to mialam dopisac x2 (blizniaczki)

e tam, kazdy ma tyle dzieci ile chce. wiadomo ze co innego jak ktos ma dzieci ktorych nie jest w stanie utrzymac. fajnie jest miec dużo dzieci, bo w przyszłosci zawsze ktores przyjedzie na święta - temat na czasie :-)

Gość no nie przesadzaj
jakbym miała kase to bym mogła mieć 5 nawet rok po roku bo bym sobie kogoś do pomocy zatrudniła, ale na 5 nas nie stać więc 3 to u nas już ostateczna decyzja. Zresztą mąż twierdzi że jak chcemy to trzecie to teraz bo on za 10 lat to planuje sobie poodpoczywać a nie pieluchy zmieniać i w nocy wstawac. No i decyzja się sama podjęła.

Gość chopcy s cudowni
Mam 1 małego z 2 jestem w ciązy marzy mi sie za kilka lat trzeci:) Chyba bym nei wytrzymała w takim babińcu;)

Gość no nie przesadzaj
jeden pieron chłopcy czy dziewczynki. dziecko to dziecko. Z dziewczynkami mozna poszalec i stroic w sukienki wiazac kitki itd, ale pozatym to nie widze różnicy.

u nas caly dzien zaplanowany.. kazdy ma jakies obowiazki, wiec da sie przezyc. wtsjaemy codziennie o 6 rano, szykuje sniadania do szkoly, robie sniadanie w domu, cos do picia, i potem dziewczynki ida same do szkoly (zerowka jest obok) nie maja daleko wiec puszczam 6 latke z nimi, karmie mala, szykuje powoli obiad, ide na spacer, potem jemy obiad, lekcje, zabawa itd.

moim zdaniem lepiej miec więcej dziewczynek niż chłopców. wyobrazcie sobie w przyszłosci takich nastolatków jak sie ciągle tłuką, pyskują albo przelinają

No zawsze rano jest kolejna do mnie, kazda w rece rzym aszczotke i przybory do wlosow, i tak 4 fryzury codiznnie :) czywiscie uwielbiam kupowac im ciuchy i je stroic :) to juz moje uzaleznienie do kupowania ubran :P

a jest tatuaj taka mama/tata co ma conajmniej trojke dzieci i che popisac? chcentioe ywmienie sie poradami itd.

Gość no nie przesadzaj
ech stereotypy. Nie wszyscy chłopcy to zawadiaki i nie wszystkie dziewczynki to aniołki. różnie w życiu bywa. W sumie wierz ę w teorię że jak sobie wychowasz tak potem masz. Nie wiem czy to co pisze autorka jest prawdą ale widziałam ostatnio program o rodzinach wielodzietnych i właśnie tak jest. Wszystko odbywa się jak w fabryce- taśmowo. Nie chciałabym żeby u nas tak było. Nienawidzę planów dnia. Mamy jakieś "zarysy" ale prócz tego wszystko odbywa się spontanicznie. Dlatego zastanawia mnie czy przy trzecim będzie jeszcze miejsce na spontaniczność czy już będziemy musieli planować każde wyjście z tygodniowym wyprzedzeniem...

podziwiam, ja mam 2 dzieci i ciocie do pomocy. nie wyszałabym sama na spcer z dziecmi 3,5 mies i 20 miesiecy. tym bardziej ze mieszkam w bloku. kupowanie ubranek spinek gumek dla dziewczynek jest fajne, ale fanie by bylo d czau do czasu kupic jaką chłopiecą bluze, koszulę... :-)

napewno nic nie planujemy z tygodniowym wyprzedzeniem :P ale takie czynnosic jak ranna pobudka i szykowanie sniadania do szkoly to codziennie trzeba robic, pewnie ze czasami tak poprostu siedzimy na kanapie w salonie ogladamy tv i ktos rzuca pomysl odwiedzin do babci to sie ida przebrac ja szykuje mala i za ok. 45 minut juz w samochodzie czekaja i jedziemy, tak samo na basen spontanicznie, rowniez wychodzimy z mezem czasami gdzies tylko we dwoje :)

no nie przesadzaj - w jakim wieku masz dzieci? ja gdybym miała trzecie to nigdzie bym juz nie wyszła z taką gromadą, gdzie kazde dziecko trzeba pilnowac. wiadmo ze takie 8, 6 lat to co innego, same sie ubierają, nie trzeba karmic. autorko ile ty musisz codziennie zadan z matematyki sprawdzic :-)

Gość no nie przesadzaj
riki mam dokładnie taka samą różnice miedzy dziećmi, tyle ze moje już podrośnięte troszkę bo młodsze jest prawie w wieku twojego starszego. Ja nie miałam i nie mam nikogo do pomocy, a jeszcze opiekowałam się jednym dzieckiem koleżanki. Najgorszy pierwszy rok a potem już luzik jak dzieciaki się zaczynają razem bawić. Szczerze to żałuje że tak zwlekaliśmy z decyzją o trzecim bo jakbyśmy sobie "machnęli" od razu to już by była cała trójka z nami, a tak to teraz nie wiadomo kiedy się uda, ale z 2 strony trochę sobie odsapnęłam i teraz wiem ze jestem fizycznie gotowa bo naładowałam akumulatorki.

albo zrobić takiemu małemu "panu" wlosy na zel, slodko wtedy to wyglada, zamiast ciagle prezenty kupowoac lalki to jakis samochod :) na poczatku tez chcialam miec tylko dwojke ale wyszlo jak wyszlo i nie zaluje :) teraz nawet zakupy sa latwe i proste, czasami jedziemy wszytskie na zakupy, najstarsza corka i dwie mlodse czyli (10 lat i idwa razy 8) to nie sprawiaja juz prawie klopotow bardzo grzeczne :) 6 letnia corcia idzie przy wozku a w wozku lezy mala wiec narazie jest dobrze :)

no wlasnie :P narazie jest proste ale potem szota klasa/pierwsza gimnazjum beda trudniejsze zadania.... naprawde to nie az takie trudne wychowac tyle dzieci :D

Gość no nie przesadzaj
ja chwilowo uciekam bo mój mały mężczyzna wstał z popołudniowej drzemki i czeka żeby mu obiadek pod nos podstawić. Ech ci faceci... :P

a ubrania zawsze wieczorem kazdej kade na krzeso co maja zalozyc rano :) wf tez szykuje :) najlepiej rano szykuje sie 4 sniadaniowki z jedzeniem :) kazdy inne picie, inne "dodatki" najlepiej mi sie polski sprawdza :) no i przyrode

no nie przesadzaj - 3 rk po roku to za duzo, jeszcze zalezy jakie dzieci, jakby trójeczka bardzo grzeczna to moze i ok, ale jak sie przytrafil płaczek z kolką to wtedy caly czas sie skacze nad maluchem, a 2 to chyba w samopas :-) wierze w cuda - masz juz duze dziewczynki, pomogą przy młodszych troche

to czesc :)

Moga ale najmnlodsza wole sie zajmowac sama, czesto pomagaja 6 latce w chociazby ukrojenia sera :)