Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaka

Czy niska waga w 36 tc 2100 jest do nadrobienia? Czy miaycie podobne dow.?

Polecane posty

jest to waga z usg? jezeli tak to nie ma sie czym martwic, jezeli wszystko inne jest ok a czy jest do nadrobienia? owszem i to bardzo :) przeciez pod koniec ciazy dziecko tylko tyje :) ps pomiary z usg czesto sie myla moja sasiadka miala urodzic dziecko z waga 4,5 kg zastanawiali sie nad cc (jej 1 ciaza) a urodzila corke dokladnie kg lzejsza :)

Gość ale to nie jest az tak malo
i dziecko raczej powinno przekroczyć w dniu porodu pułap tzw. niskiej masy urodzeniowej, czyli wiecej 2500g mój synek na przelomie 35 i 36 tygodnia wazyl 2600g, a urodzil sie dokladnie w terminie z waga 3450g:)

Gość mojej siostry sym
tez wazył 2100, a ur sie ponad 3,700. podobno waga usg wacha sie o pół kg, wiec twoe dziecko moze wazyc i 2,600

Gość TAKA OLIWIA111
moja Oli miała ważyć według usg1600 na sali stał inkubatur a tu wyciagnEli 3050 wiec sie nie martw dziewczyno tylko dbaj o siebie i dzidzi

dokładnie nie martw sie! jest do nadrobienia, a poza tym waga z usg często sie myli! mi na tydzień przed porodem robili usg i wyszło ze synek 4450 waży, a urodził się 3340! już chcieli kroić, ale stwierdzili ze "może dam radę" i dałam :P

Gość agaka
Niestety ja mam mieć cesarkę napewno na 2 tygodnie przed terminem dlatego się martwię. Dziękuję za wasze odpowiedzi. Jutro mam mieć robione przepływy. Nie mogę się doczekać, lekarz mnie straszy szpitalem tuż przed świętami, a ja myślę tylko o maluchu.

agaaka mój w 36 tygodniu ważył podobno trochę ponad 2 kg a urodził się tydzień po terminie z wagą 3760, więc spoko, nadrobi

Gość agaka
Bardzo mnie to pociesza, bo od tygodnia tylko płaczę boje się czy to, aby napewno nie moja wina?Nie mam wcale apetytu, rano zmuszam się do jedzenia. Teraz staram się jesć dużo nabiału, ryb, mięsa i jajek, ale wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Oby wszystko było ok.

Gość joojjjjj
przesadzasz z tą paniką - dzieci malutkie duże lepiej przybierają na wadze i mają mniej odparzeń itd niż takie duże dzieci - no i masz brzuszek mniejszy i łatwiej urodzić - to wcale niejest powiedziane że musisz urodzić ponad 3 kg - ja mam tydzień po terminie 2400 maluszka i super rośnie - przybiera że aż miło patrzeć :)) i małe jest piękne i słodkie - jedyne co to kup najmniejsze dostępne ubranka - bo mi 56 były nawet za duże i wisiały pod szyją hihi

A ja ci moge napisac że mój syn urodził się w 36 tyg i miał 1950 jak się urodził a 2100 jak wyszliśmy ze szpitala i teraz jest cudnym zdrowym 11 latkiem i mam nadzieje że takim już bedzie :) Więc nie ma co panikowac jeszcze troszke czasu masz i dzidzia na 100% urosnie :) Życze wszystkiego naj naj :)

Gość agaka
Jak długo byłyście w szpitalu po porodzie waszych maluszków? Najbardziej martwią mnie dodatkowe dni w szpitalu. Zaczynam wariować. Nawet śnieg kojarzy mi się tylko ze złymi warunkami jazdy i masakrą na drogach. Muszę zacząć coś robić bo oszaleję do piątku.Dziękuję za ciepłe słowa.

Gość agaka
Jeszcze tylko dzisiaj?

Gość katia33
miałam podobną sytuację co Ty, dokładnie rok temu. aż wyjęłam swoje wyniki badań z tego okresu, żeby Ci dokładnie odpowiedzieć. otóż w 36 tyg ciąży oszacowano wagę mojego synka na 2200g. starszono mnie hipotrofią, czyli, że dziecko urodzi się z za małą wagą. na dokładkę, podobnie jak Ty, nie miałam apetytu i jadłam na siłę - dla dziecka. Ostatecznie synuś urodził się w 40 tyg z wagą 2900, a więc w normie i co najważniejsze - zdrowy. mimo, że urodził się drobny, później bardzo ładnie przybierał na wadze i w wieku 3 miesięcy był już typową kluską, ważył prawie 6,5 kg. tak więc nie martw się za bardzo, dziecko na pewno jeszcze przybierze na wadze, najważniejsze, żeby było zdrowe. a ile przytyłaś? pytam, bo ja przytyłam za mało, choć starałam się odżywiać normalnie. ale lekarz tłumaczył mi, że dziecko i tak weźmie sobie z organizmu matki to, czego potrzebuje.

Gość agaka
To już jutro, umieram ze strachu, oby tylko nie skończyło się szpitalem.Trzymajcie kciuki, napiszę jutro

Nie martw sie,jak urodzilam na pocztaku 37tc i maly mial 2300, okaz zdrowia, 10 punktow, ruchliwy, silny, zero problemow. W ciagu 3 tygodni przybral 850g i nadal bardzo szybko rosnie :) Ja urodzilam sie 2 tygodnie po terminie, mialam 2400, siostra w 37tc 2kg. Obie wyroslysmy na ludzi, nie bylo zadnych problemow :)

Gość agaka
Dziękuję, za wszystkie posty, naprawdę pomogły mi i pomagają. Wierze, że jutro okaże się to najzwyklejszą pomyłką.

Gość agaka
Czy któraś z was urodziła dziecko z wagą poniżej 2,5 kg? Jak długo leżałyśćie w szpitalu?

Gość agaka
Nie mogę sobie wyobrazić takiej pomyłki, miałam kolejne USG i waży podobno 2,400 37 tydzień. czy to możliwe, że i tu jest błąd?

Gość dziewczyna która leżała
ze mną na sali (rodziłyśmy w prywatnej klinice) urodziła synka z wagą 2450g i po cesarce leżała tak jak inne mamy (tę samą ilosć dni) wypuścili ją z synkiem o czasie, bo wysokosć bilirubiny była prawidłowa, ale sprawdzali to cały czas pierwsze dziecko też urodziła z hipotrofią, ale widziałam tę dzieczynkę (7-latkę wtedy) - niczym nie różniła się od innych 7-latek:) nie martw się, bo będzie dobrze:)

Gość dziewczyna która leżała
i ona rodziła 9 dni przed terminem przez CC jak już wspominałam;)

Gość agaka
Może to wszystko zależy tylko od stanu zdrowia dzidziusia. Mam nadzieję, że to pomyłka.Dziękuję za odpowiedzi.

Gość agaka
Może to wszystko zależy tylko od stanu zdrowia dzidziusia. Mam nadzieję, że to pomyłka.Dziękuję za odpowiedzi.

Gość agaka

Gość agaka
Czekam na kolejne przykłady. jeżeli ktoś miał takie doświadczenie. Dziekuje wam za optymistyczne wypowiedzi.

Gość agaka
Czekam może któraś z was zajrzy jeszcze na to forum. sama nie wiem co robić czy zgadzac się na cesarkę, czy nie?

Gość mama szymonka
moj synek w 36 tyg wedlog usg wazyl niecale 2000 i powiedziano mi ze urodze bardzo male dziecko ktore nie bedzie mialo 3kg a urodzilam w 39 tyg i wazyl 3200g wiec nie wiez usg tak do konca. Podobno dzieci najwiecej przybieraja od 36 tyg i wtedy gromadza tluszczyk :) glowa do gory mysle ze urodzisz dziecko spokojnie powyzej 3 kg

Gość agaka
Mamoszymonka. Bardzo bym chciała takiego happy endu, bo od myślenia dostaje skurczy i to całego ciała. Mały waży w przedziale 10 centyli, ale lekarz i tak mnie straszy. A jak usg się pomyliło i podało więcej?

Gość Tosia2009
Moja mala miala taka sama wage w 36tc urodzila sie w 38tc wazyla 2750 byla najmniejsza na oddziale teraz ma 13miesiecy jest zdrowym radosnym dzieckiem wagowo sie nie rozni od swoich malych rowiesnikow