Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na okres...

Czy przechodzona grypa może wpłynąć na miesiączkę?

Polecane posty

Gość czekam na okres...

Powinnam dostać okres 07.12, nigdy mi się tak nie spóźniał. Trochę się denerwuję, chociaż tłumaczę sobie, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest raczej niewielkie- od ostatniej miesiączki uprawiałam seks z narzeczonym tylko dwa razy (stosunek przerywany, raz prezerwatywa), dodam, że 3 tygodnie byłam chora. 12.11 zachorowałam na grypę, miałam 2 dni gorączkę -prawie 40 stopni, potem przeszło na oskrzela i brałam antybiotyk. Czy to mogło mi wpłynąć na cykl?! Dodam jeszcze, że przed datą spodziewanego okresu czułam się jak normalnie przed. Teraz z kolei, czuję się dość dziwnie- mam bardzo sucho w pochwie i taki, biały kremowy śluz. proszę o opinie.

Gość caferrrrrr
wiesz, moze i być ciąża. Zalezy w ktorym dniu cyklu uprawialiscie seks.

Gość caferrrrrr
wiesz, moze i być ciąża. Zalezy w ktorym dniu cyklu uprawialiscie seks.

Gość upjjjkj
chyba nie wpływa

Antybiotyk może wpłynąc na przesuwkę w terminie owulacji, tak samo choroba - wtedy organizm zazwyczaj uznaje, że nie czas na ciążę, trzeba walczyć z wrogiem i bywa, że blokuje wystapienie owulacji (ajak wiadomo: termin miesiączki jest uzalezniony od terminu wystapienia owulacji). Być może do owu doszło tydzień, dwa później a może jeszczenie doszło. Nie poradzisz, trzeba zekać, w każdym razie to nie jest nic nienormalnego ani niespotykanego. Swoją drogą do 10-14 dni spóźnienia to jeszcze norma i regularność.

Gość hgfgf
jesli termin miesiaczki jest uzalezniony od owulacji to niby jak to jest przy cyklach bezowulacyjnych, he? nie ma okresu? wiadomo ze jest, a co w przypadku gdy owulacja wystepuje podczas miesiaczki, bo tak tez sie zdarza? cos ty nglka pieprzysz :O lepiej nie udawaj madrej a do autorki- nie wiem czy wplywa, ale moze wplynac na inne sprawy, np na zapalenie pluc, opon mozgowych, miesnia sercowego etc dlatego zaniedbanie grypy to czysta glupota

Gość leonella
witaj w klubie.też czekam,miałam dostać 8 grudnia a tu ani widu ani słychu.Nerwy biorą góre.Jutro robie test