Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaniemolaka

Czy nnie za wcześnie na tak długą podróż?

Polecane posty

Gość mamaniemolaka

Syn za 2tyg kończy 3 miesiące, za tydzień mamy jechać do rodziny na świeta prawie 400km ,czy któraś z mam jechała z takim malcem tak długo? Jeśli tak jak się przygotować , dzięki:-)

moja jak miała 2 msce to pojechała z nami w gory 150 km. jak miała 6 miesiecy to na Mazury 500 km a jak miała 8 to do Słowenii 800 km ;)

Gość emacia
ja jechalam z 3 miesiecznym maluszkiem co prawda troszke blizej ale tez ok 300km maly spisal sie na medla spal prawie caly czas :) zabierz wszystko co bedzie potrzebne miej pod reka pieluszki mokra szmatke , jesli kramisz butelka to tez wez mleczko nasypanie w butelce i termos z ciepla woda , bedzie dobrze takie maluszki lepiej znosza taka podroz niz starsze dzieci , ktore juz sie nudza ;) powodzenia i wesolych swiat :)

Gość mooooże
Może i za wcześnie, ale jesli dziecko jest zdrowe, to chyba nie ma dużych przeciwwskazań...

to moje miały 4 miesiące i jechaliśmy 1200 :o w sobotę powtórka z rozrywki a jak mieli niecałe 3 tyg to jechaliśmy 100 km + prom pół godziny :P robiliśmy furorę :D

Gość Mama*MiA
ja praktycznie co tydzień tyle jeżdżę :) praktycznie od urodzenia dziecko ze mną podróżuje, kwestia dobrego przygotowania- moje dzieciaki uwielbiają jeżdzić samochodem, czasem nawet jeżdzimy zupełnie bez celu - tylko po to, żeby się mały uspokoił :D

nie za wcześnie :) my jechaliśmy 250 km jak mały miał 3 tygodnie :) przygotuj sobie pieluszki na zmianę, jedzenie i już. zależy jeszcze jak dziecko reaguje na jazdę autem, u nas byla tragedia. bo mały nie lubił fotelika więc całą drogę wiercił się, popłakiwał. jechaliśmy .... 6 godzin! bo ciągle staliśmy żeby go uspokajać. ale jeśli dziecko lubi jazdę i śpi w samochodzie to pewnie cała podróż prześpi :)

Gość my jechalismy
z 5 miesięcznym dzieckiem 600km na mazury też na świeta mały spal prawie cały czas a teraz kiedy jest starszy kazdy wyjazd na mazury to koszmar nudzi mu się po prostu :) Ja przed pierwszym wyjazdem udałam sie z malym do naszego pediatry na rozmowę czy mozemy udac sie w tak daleką podróż :)

Gość mamaniemolaka
dzięki;-) więc jedziemy...tylko te mrozy:/

Gość nmnm
hmmm.... tak was tu czytam i zastanawiam sie jak ja dam rade... wkrotce bede rodzic i po miesiacu lub dwoch chcialabym juz wyjechac wiec czeka mnie podroz z maluszkiem autkiem 1000km .... mam nadzieje ze dam rade

my co prawda mamy bliżej ale średnio raz w miesiącu jedziemy 200 km w jedną i 200 w drugą (na weekend do rodziny). Ma 9 miesięcy a jeżdzimy tak odkąd miała 3.

Gość mamaniemolaka
Gryzzelda jasne że mamy:p