Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123 ona

czy w te mrozy tez wychodzicie na spacery malymi dziecmi?

Polecane posty

Gość greenpagoda
hmmm, mieszkam na północy Chin, w miejscu gdzie 6 miesięcy jest zima. od prawie 2 miesięcy temperatury są poniżej 20 stopni. i co robić z moją malutką? 8 miesięcy ma. siedzieć w domu pół roku? Ubieram ją porządnie i wychodzę co drugi dzień. jak dotąd nie chorowała. moja koleżanki z Finlandii, przyzwyczajone do mrozów, wychodzą z maluchami tyle że maluchami powyżej 2 lat. mówią, że poniżej -15 stopni mrozy szkodzą na płuca niemowlaków.

Gość fanka anka
może to śmiesznie brzmi ale ja wychodze do temp dopóki mi włosy w nosie nie zamarzają, jak czuje że tak sie dzieje to już dziecka nie biore na dwór. Dziecku jest trudno oddychać jak jest duży mróz. Codziennie wychodzimy na godzine przynajmniej, tylko moje dziecko ma 26 mies, dużo chodzi, biega. Kiedyś lekarz powiezial, ze dziecko nie ppowinno spać jak jest mróz, tylko nie zapytalam dlaczego. Jak wracamy do domu to mi jest zimno, a córcia ma cieple rączki i nóżki. Szybciej można sie przeziębić jak śnieg zacznie sie rozpuszczać niż w taką temp, trzeba tylko ciepło sie ubrać.

Gość krala-bella
JA urodziałam sie w grudniu ,amam zawsze ze mną wychodziła (no może nie -20 ) ale spałąm tylko na spacerkach ,więc musiała wychodzic dla sw.spokoju :D ja tez wychodze z dzieckiem ale jak jest brzydko np.dziś śnieg z deszczem to sobie daruje

Gość sweatrose87
codziennie