Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolazanka cathy

Moja kolezanka, moja nieasertywnosc

Polecane posty

Gość kolazanka cathy

Wiem, ze podsumowaniem tej historii jest: "sama jestes sobie winna, bylo sie nie zgadzac." W sumie to nie szukam usprawiedliwienia, chce tylko poznac wasza opinie na cala historie. Kolezanka proprosila mnie 2 tyg temu zebym u niej spala w ten piatek, poniewaz jej chlopak wyjezdza, a ona boi sie spac sama w nocy (nie boi sie duchow, jest rozpieczona i niby boi sie, ze ktos wejdzie do domu..). Zgdzilam sie, ale tak naprawde nie chcialam tego, po prostu ona czesto oddaje mi przyslugi i jest dla mnie mila, wiec poczulam sie zobowiazana. Ale, im blizej piatku, tym bardziej opcja spania u kogos (i to z nia w jednym lozku! PS. nie, ona nie chce mnie zaciagnac do lozka), spedzenia piatkowego wieczoru ogladajac telewizje, a co najgorsze zostawiania mojego chlopaka samego w domu jakos mi sie nie usmiecha (ktory jest u mnie od dwoch mcy, a za 3 tyg wyjezdza, na dluzej) :O Dawalam jej dzisiaj do zrozumienia, ze to glupie, ze potrzebuje kogos do spania w domu i ze jesli chce to moze spac u nas (mamy goscinny pokoj), ale odmowila roznie sie tlumaczac. Zadzwonila w koncu do mnie bardzo zdenerwowana, ze ona czuje, ze ja nie chce przyjsc, i ze jak ja tak moge robic po tym jak sie juz zgodzilam, poza tym ona tyle dla mnie zrobila, a ja nie moge dac jej jeden prostej przyslugi :O No i dlatego jestem tak cholernie wkurzona, bo czuje ze musze do niej isc, ale wcale tego nie chce, wolalabym ten wieczor spedzic z moim chlopakiem :O Z drugiej strony to tylko jeden wieczor i moge sie poswiecic. Cholera pieprzona asertywnosc i pieprzone przyslugi kolezenskie :(

Gość anooo
Wiesz to normalne, że się zgodziłaś, skoro na nia zawsze możesz liczyć i w tym przypadku, to dobrze o Tobie świadczy, tu nie chodzi o asertywność.

Gość anooo
Jeśli możesz, to zrób to. Przecież nie musisz do niej iść zaraz po zmroku tylko wieczór możesz spędzić z chlopakiem, a do niej iść dopiero ok. 22...

Gość kolazanka cathy
nie czyta ;) moze i faktycznie wredna jestem, ale cholera nie lubie spac w nie swoim lozku :O