Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkdsfhj

praca w ciąży

Polecane posty

Gość jkdsfhj

hej dziewczyny! mam pytanie? jak długo pracowalyście w ciąży? tzn do którego tygonia? u mnie jutro zaczyna sie 30 tydzien, a mam zamiar pracowac do konca roku czyli jak skoncze to bedzie 32 tydzien...praca ciezka bo 12 h na nogach ale tylko 4 dni w tyg. taka zmiana....ale wszystko to dla dzidzi zebym potem dluzej z nia na macierzynskim posiedziala...a Wy jak? prosze o odpowiedz. pozdrawiam Patka:)

ja jestem pewna, ze gdyby z ciaza bylo wszystko ok to pracowalabym do konca, ale niestety mialam plamienia i musialam lezec, lezec, lezec, az sie rzygac chcialo :/

Gość jkdsfhj
nie no do konca to rady nie dam bo juz mi nogi strasznie puchna...:(

Gość gfgfgfdgd
ja od początku jestem na zwolnieniu. z ciążą nie ma problemów, ale chciałam sobie zwyczajnie odpocząć i nie stresować się pracą. a przecież macierzyński czy pracujesz czy nie i tak trwa tyle samo....

Gość ROR
gratuluje postawy ostatniej kolezanki - chciala sobie odpoczac;-) to trzeba sie bylo zwlonic z pracy wtedy mozna sobie odpoczywac do woli, wacle sie nie dziwie ze pracodwacy nie chca pozniej zatrudniac kobiet zenua

Gość Podziwiam cie
Ja poszłam w 6tc i już byłam na zwoln. Do końca ciąża! Na pracy i tak mi nie zależało wiec nie srałam po gaciach czy mnie po ciąży zwolnią czy nie! Do tych którzy na mnie sie zaraz rzucą-z własnej kieszeni mi wypłaty nie płaciliście! Boli co niektórych, że ciężarna pojdzie na zwoln. i ma 100%wynagrodzenia hehe ale jak niektórzy wymyślają choroby i udają chorych po to żeby mieć zwolnienie lekarskie na zaplanowany wyjazd to to jest oczywiście w porządku heh

Gość jkdsfhj
tylko ze ja nie w Polsce. i tu wlasnie trwa od pojscia na macierzynski a nie od momentu urodzenia dzidziusia...czyli teoretycznie bede miala 8 tyg mniej z dzidzia:/

Gość Podziwiam cie
I tak na marginesie co miesiąc z wyplaty odciagali na składki zdrowotne itd! Jak sie płaci to sie korzysta!

Gość ROR
"Do tych którzy na mnie sie zaraz rzucą-z własnej kieszeni mi wypłaty nie płaciliście! Boli co niektórych, że ciężarna pojdzie na zwoln. i ma 100%wynagrodzenia" placili Ci z naszej kieszeni podatnikow!! nieladnie tak sie afiszowac oj nieladnie;-) Boli - te 100% bo jak nieciezarna choruje to dostaje 80%, ale boli przede wszystkim dlatego ze wiekszosc firm przerzuca obowiazki za takie ciezarne jak Ty Droga Kolezanko - na inne osoby

Gość ROR
mi tez odciagali - zeby teraz ciezarna mogla sie nie strsowac praca i swoje zaciozone cialo przed tv ulozyc no bo przeciez ciezarna jest a jakze;-) lol

Gość az sie wierzyc nie chce
Jak kobieta chce to niech w ciąży odpoczywa. Niestety pracodawcy zazwyczaj mają nas w dupie obojętnie czy pracujemy do 9 m-ca czy w 2 m-cu idziemy na zwolnienie. Ciąża to szczególny stan i nie widzę nic złego jeśli kobieta woli w komfortowych warunkach przechodzić ciążę, czy w warunkach pracy, stresu, często dymu papierosowego. A co do płatności. Otóż sama kobieta pracując opłaca składkę zdrowotną kilka lat, jej mąż również. Więc nic nie bierze od Was tylko sama na to zapracowała. A częśto do lekarza chodzi prywatnie więc nawet nie korzysta z pieniędzy NFZ i sama za wszystko płaci. Więc nie pierniczcie.

Gość Podziwiam cie
Mi też odprowadzali z wyplaty podatki itd heh taka bystra niby jesteś, Buahahaha jakie przerzucanie obowiązków! Pracowałam z takimi sukami co same w huja leciały a innych wykorzystywały! Wiec się szmatom odwdzięczyłam haha

Gość ROR
"Niestety pracodawcy zazwyczaj mają nas w dupie obojętnie czy pracujemy do 9 m-ca czy w 2 m-cu idziemy na zwolnienie." a o to pracodawce obchodzi? z pracodawca w ciaze zachodzila? konsultowala swoje "zajscie" z pracodawca. he?;-) korzystac powinni Ci co musza - a ci ci czy raczej te kt zycie strsuje;-)

Gość ROR
"Mi też odprowadzali z wyplaty podatki itd heh taka bystra niby jesteś, Buahahaha jakie przerzucanie obowiązków! Pracowałam z takimi sukami co same w ch*ja leciały a innych wykorzystywały! Wiec się szmatom odwdzięczyłam" - nie badz wulgarna bo zachodzi obawa ze wulgarne dzicie porodzisz;-) z reszta mniejsza o skladki - uczciwosc sie ma w sobie lub nie a do kolezazki cytowanej powyzej - uwazaj bo kto z kim przystaje takim sie staje;-) a Ty zalisz ise ze ze "szmatami" pracowalas

Pracodawca ma w dupie ciężarną-ciężarna ma więc w dupie pracodawcę. Proste. Idzie na zwolnienie i nie martwi się jak pracodawca sobie poradzi.

Gość ROR
ani pracodawca sie nie martwi co ona pozniej zrobi gdy sie macierzynski skonczy;-) fakt, proste;-)

Gość A ja poszlam
Na zw.lek w 8tc! Dobrze sie czułam ale dlaczego mam robić,stresować sie, do końca ciąży? Heh a tak to sobie spałam do 11,w domku leżałam! I miałam wszystko i wszystkich za przeproszenie: w czterech literach! Co msc odprowadzali podatek od wypłaty,odciągali na składki! WIEC MI SIE NALEŻAŁO!

Gość ROR
"dlaczego mam robić,stresować sie" - chociazby dlatego ze zobowiazalas sie do pracy i pensje dostwalas;-) ale oki - o uczciwosc Cie nie posadzam juz;-)

Gość mimiram
dla mnie ciaza byla zawsze ciaza a nie choroba ! Pracowalam do piatku a w nastepna srode urodzilam

Gość PODZIWIAM CIE
Wole mieć wulgarne, broniące swojego tyłka dziecko, niż siusiumajtka,któremu drugie dziecko na głowe napluje i z płaczem do mamusi pobiegnie heh

Gość ROR
"WIEC MI SIE NALEŻAŁO " alez oczywiscie;-) no juz, juz nie ekscytuj sie az tak bo jeszcze urodzisz przed terminem;-)

Gość PODZIWIAM CIE
Wole mieć wulgarne, broniące swojego tyłka dziecko, niż siusiumajtka,któremu drugie dziecko na głowe napluje i z płaczem do mamusi pobiegnie heh

ROR nie przesadzaj -nieuczciwa bo w czasie trwania umowy o pracę zaszła w ciążę. No bez jaj.

Gość ROR
jasne;-) kazdy ma swoj poziom - i dobrze ze Ty trzymasz ise swojego;-)

ROR nie przesadzaj -nieuczciwa bo w czasie trwania umowy o pracę zaszła w ciążę. No bez jaj.

Gość A JA POSZŁAM
Ja już dwa lata te,u urodziłam hahahahahaha Po za tym pójście na zwolnienie lekarskie to nie przestępstwo!!!! To jest legalne a nie jakieś oszustwo!!!! HAHAHAHA

Gość ROR
no bez jaj - czuje sie dobrze a siedzi w domu - to oszustwo;-) tamta wypowiedz byla w innym kontekscie - nie przejmuje sie pracodawca to i pracodawca nie musi - nia;-) laski pisza ze chca stresu unikac - czy zdajesz sobie sprawe, z ektos inny musie te prace wykonac?

No ktoś inny musi wykonać i więc zatrudnia się na jej miejsce pracownika. Wielki mi problem.

Gość ROR
to akurat optymistyczny wariant - gorzej gdy prace wykonuja inni. Bylas kiedys zatrudniona za ciezarna? wiesz co to jest blokowanie etatow?