Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssaawwaaaw

wspólne wieczorne czytanie

Polecane posty

Gość ssaawwaaaw

czytacie swoim dzieciom na dobranoc?? nie ma nic fajniejszego niz wspolne czytanie:)dziś uśmialam się z synem do łez, czytając Ferdynanda wspaniałego, to niezapomniane chwile ....... dziecko na koniec spontanicznie mnie objęlo i powiedziało że mnie kocha.

Gość maja papaja
Zawsze! ;)

Gość maja papaja
I nie tylko wieczorem zresztą. :)

Gość zefirowa
bardzo to slodkie co piszesz.Ja jeszcze nie czytam,ba za male dziecie ale mam zamiar.Nie moge sie doczekac az mi dziecko powie,ze mnie kocha. :) Narazie nic nie mowi.Az mi sie lezka zakresila

Gość zefirowa
mialo byc- zakręciła

Gość maja papaja
Kocurze, na to nigdy nie za wcześnie. :) Od około 5/6 miesiąca przy pierwszym. Przy drugim od pierwszych dni, bo czytaliśmy starszemu podczas gdy młodszy leżał sobie z nami i się siłą rzeczy "przysłuchiwał". ;)

Czytam codziennie przed snem :) to rytuał, jak kąpiel czy kolacja :) uwielbiam to, a moje dzieciaki chyba też :) to niezapomniane chwile

wiem, że nigdy nie jest za wcześnie. Chciałam czytac mojemu synkowi od urodzenia, ale jego to chyba irytuje - tak jakby wolał mieć święty spokój przed snem. Teraz ma 4.5 miesiąca i też nie widzę większego zainteresowania jak chce mu poczytać...może faktycznie poczekam jeszcze jakiś miesiąc.

Gość maja papaja
Wydaje mi się, że najbardziej optymalnym wiekiem jest 6 m-cy właśnie. :) Wtedy to dziecko zaczyna się interesować książeczkami i zaczyna pokazywać zamieszczone w nich obrazki. Przysłuchuje się temu co mówisz i jak mówisz, choć może nie do końca jeszcze wszystko pojmuje. :) W tej chwili jesteśmy na etapie przerabiania serii książeczek Marie-Louise Gay pt. "Sophie" i "Stella". Świetne są! ;)

Gość Ja tez czytam
moja córka ma 3latka i czytam jej na dobranoc książeczki kubusia puchatka z serii puchatkowe przedszkole. :) wciągająca książeczka a przy okazji dziecko poznaje i uczy sie wielu rzeczy np kształty,pory roku,owady,rodzaje drzew :D naprawdę polecam. Kiedy kończę jej czytać ona zazwyczaj bierze książeczkę i opowiada ją misiowi :) i zasypia

Gość nununu
oczywiscie ze czytam;)teraz studiujemy LOKOMOTYWE:)i zamiast usypiac czytaniem,bardziej je rozbawiam:)mamy niezly ubaw,z racji tego ,ze moje dwie coreczki (3 latka i ponad rok)dziela wspolny pokoj,czytanie im to niezla sztuka tym bardziej jak cos przypadnie im do gustu,jak to sie stalo z nieszczesna lokomotywa:)otoz moja starsza po okolo tygodniu czytania nauczyla sie tego wierszyka na pamiec,mlodsza zas charakterystyczne dzwieki opanowala do perfekcji,moje czytanie z efektami specjalnymi stalo sie zbyteczne,a calosc wyglada tak: np: mlodsza:puff.. starsza:jak gojaco:D mlodsza:uff.. starsza:jak gojaco:) itd....

Gość maja papaja
Podobnie w Sophie. Ta książeczka zbudowana jest na zasadzie pytań i odpowiedzi. Sophie ma małego braciszka Theo, który zadaje jej milion pytań odnośnie otaczającego go świata, a ona udziela mu fajnych prostych odpowiedzi. On oczywiście do każdej odpowiedzi ma kolejne 100 pytań. :P Przeurocza czytanka dla maluchów. :) Dorosły zresztą też ma się z czego pośmiać. Dobrej nocy! :)

Gość nununu
moje cory sa bardziej zainteresowane wierszami uwielbiaja Tuwima,Brzechwe,ja zreszta tez te wiersze kocham,pamietam z dziecinstwa jak moja mama mi czytala:)starsza coreczka po tygodniu czytania tego samego wiersza na jej prosbe zna go na pamiec,staram sie czytac zroznicowanymi glosami,wtedy mlodsza chichocze w glos:)uwielbiam te momenty:)

Gość mummy3
moje dzieci też uwielbiają Tuwima i Brzechwę. czytamy codziennie przed snem.

Czytam, ale starsza córka jest jednak bardziej zainteresowana bajkami w telewizji:(

Ja zamierzam czytać. Moi rodzice codziennie mi czytali, pamiętam jak dziś np Muminki, albo Kubusia Puchatka :) To były cudowne chwile :)

Gość nununu
corbi pozwolilam sobie zobaczyc twoj fotosik z coreczkami:)sliczne sa:)witam w klubie ,ja tez mam dwie lalunie:):)

Gość gość
Może z innej bajki, a czytaliście "Moje pragnienie wolności" polskiego autora Adama Pyrka? Ostatnio zaczęłam czytać - warte polecenia!

Gość gość
moje dzieci mają 12 i 11 lat chłopcy i uwielbiaja kiedy im czytam, niestety nie zawsze mi to wychodzi z braku czasu i pracy, a jeszcze niedawno czytałam codziennie

Gość gość
Mogę polecić dobrą literaturę "Elegia o ziemi" - natomiast to już bardziej dla nas dojrzałych osób - pięknie opisana opowieść!

Gość gość
Polecam książkę "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem"

Gość gość
Rewelacyjna książka dająca do myślenia - "Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym"

Gość gość
Boże,czytasz 12-latkowi?? Sam nie potrafi???? Qrwa,w noc poślubną też mu poczytaj....