Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szach

Oryginalość jest passe?

Polecane posty

Czy zauważyłyście, że mamy coraz więcej tak samo ubranych ludzi? Dlaczego tak się dzieje? Przecież tyle się mówi, że każda chce byc oryginalna, mieć własny styl. Po czym idzie i kupuje ciuch w tzw sieciówkach. A Wy gdzie kupujecie swoje ciuchy? Czy przed kupnem sugerujecie się czymś? Nie wiem, macie jakieś ulubione strony/blogi/czasopisma poświęcone modzie? Ja mam jedną stronę, na którą zaglądam dość często i regularnie - http://www.fashionnow.pl/ Nie mówię, że trzymam się ściśle wytyczonych tam trendów, ale na pewno się nimi sugeruję. A przynajmniej się staram :) Często propozycje się naprawdę nietuzinkowe :)

ja kupuję w sieciówkach i się za ordżinalną nie uważam (chociaż uwielbiam ćwiekować sobie wszystkie buty) :D

Gość asasuhaduhduihas
oryginalność jest ok, tylko wtedy, gdy nie przechodzi w dziwactwo. czesc z rzeczy na tej stronie nie nadaje sie na ulice.. W modzie chodzi glownie o to zeby rzeczy do ciebie pasowaly, i zeby sie w nich dobrze czuc.

Gość wreddny stary dziad
wiesz jedzie mi to reklama internetową sklepiku który gościu prowadzisz lub z nim współpracujesz ale nie jest źle jeśli chodzi o temat ja na przykład znalazłem świetny offowy sklepik z ciuchami na http://www.yuvutu.com P.S. najlepsze są koszule

nieoryginalnie bedzie jak sie kupi cały zestaw w sieciowce i ubierze jak manekin na wystawie - wtedy fakt, jest duża szansa na spotkanie klona. ale mozna kupić ciuch w sieciówce i obegrać go dodatkami i całą kompozycją stroju tak że razem wyglada to oryginalnie.

Gość plik
Zgadzam się z frufru. Mozna kupić cos w sieciówce i połączyć ją z czymś innym, wtedy na pewno będzie się wyglądać oryginalnie :) Wystarczy trochę ruszyć głową i mozna uzyskac fajne zestawy. A co do strony, to masz rację - czasem taka strona może zainspirować. Bo link który podała szach, nie jest, jak ktoś błędnie napisał linkiem do sklepu :)

Sieciówka, second hand, od babci... co za różnica. Ubranie ma być wygodne, mamy czuć się w nim dobrze, komfortowo, ładnie, elegancko, w zależności od potrzeby. Prawda jest taka, że sieciówki śledzą trendy w modzie undergroundowej, która szybko staje się mainstreamowa i tak w kółko...

Po pierwsze z tego co wiem to fashionnow to nie jest jakiś sklepik tylko świetny portal o modzie powiązany z fashion magazynem. A co do nudy w ubiorze to zgadzam się z tym, ze można byc bardzo standardowo ubranym i mieć na sobie mały fajny szczegół, który pozwoli sprawić, ze ubranie będzie niepowtarzalne. np. apaszka, kolczyki, świetna torba...mały pomysł może wszystko odmienić

Podchodzę raczej do kwesti ciuchów "na luzie". zwracam uwagę, by były dobre jakościowo i bym dobrze sie w nich czuła. Nie mam ambicji by każdy na ulicy odwracał za mną głowę i podziwiał niestandardowe połączenie groszków i pasków

Też tak mam, że nie gonię za modą i nowymi trendami za wszelką cenę... Ale mimo to lubię wiedzieć, co w danym momencie jest na topie, bo być może jest to akurat coś takiego, w co sama lubię się ubrać;)

Od oryginalności na siłe wolę już minimalizm, nawet ten sieciówkowy. Im częściej olądam blogi "szafiarek", tym częściej do takiego przekonania dochodzę... Większość z nich przebiera się na siłę, byle inaczej, a jak znajdą byle co w lumpie, to nawet skrytykowć nie można, bo przecież lażenie po lumpahc jest teraz na czasie .. może i jest i chwała za to, ale nie każda rzecz z lumpa jest wspaniala i super orygnalna, a do taki pogląd wyznaje większość osób grzebiących w lumpach, krytykując jednocześnie te, które ubierają się w zwykłych swieciowkach, tych tanszych i drozszych ... Śmieszy mnie to, bo pewnie jakies 80% z nich gdyby mialo duzo pieniedzy, ubieraloby sie tez w sieciowkach :D