Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie odnosnie badania usg

pytanie odnosnie badania usg

Polecane posty

witajcie! wszystko na to wskazuje, ze zaszlam w ciaze, dlatego w najblizszym czasie mam zamiar wybrac sie do ginekologa. to moja pierwsza ciaza, dlatego nie mam w tej sferze zadnego doswiadczenia. moje pytanie moze wydac sie wam glupie, ale bardzo mnie nurtuje. otoz, czy dostane zdjecie mojego malenkiego dziecka z badania usg ?

zależy od lekarza. zazwyczaj dają. będziesz widziała kropkę :P ale to będzie najpiękniejsza kropka jaką kiedykolwiek widziałas :D

o te kropke wlasnie mi chodzi... a jesli nie dostane czegos takiego od lekarza, to bedzie bardzo nietaktowne z mojej strony, jesli sie o to upomne?

tak, ale nie wybieraj sie za wczesnie- lekarz moze nic nie znalezc, ty sie bedziesz denerwowac- i niepotrzebnie. poczekaj min. do 6 tc, duzo zalezy tez od sprzetu- u mnie na jednym usg wieczorem lekarz nie znalazł kompletnie nic, na drugi dzien rano na innym aparacie był pecherzyk 6 mm, a nie sadze zeby powstał w ciagu jednej nocy :)

Gość jeśli ci nie da
to popros, chyba ze ci powie ze nie ma papieru...

śmiało się upomnij o zdjęcie. to twoje dziecko i normalne, ze podchodzisz emocjonalnie :)

rozumiem... chociaz nie jestem pewna, czy tyle wytrzymam ;-) dzieki wielkie za rade.

aaa, to czy dostaniesz fotke zalezy od tego gdzie bedziesz robic to usg. ja np. ze szpitala nie dostałam :( . w prywatnym gabinecie dostaniesz zawsze, w panstwowym nie wiem.

Gość ewfwe
Ja byłam w państwowym, lekarka sama zaproponowała zdjęcie, wcześniej wyjaśniała wszystko i ogólnie było świetnie. Oglądaliśmy maleństwo we dwoje, jego tatuś i ja. Nie byliśmy też zbyt wcześnie, tylko chyba gdy byłam w czwartym miesiącu ciąży więc od razu zobaczyliśmy ślicznego maluszka, główkę i brzuszek, i całą resztę, w pozycji jak na hamaku i z rączką w buzi.