Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heartbroken

Pytanie odnośnie wizyty u ginekologa i tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Heartbroken

Witam:) Mam zamiar wybrać się do ginekologa (bedzie to moja 1 wizyta). Wybieram się tam po to aeby lekarz przepisał mi tabletki które uregulują okres. Chciałabym też żeby przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. Mam 15 lat. Czy w tym wieku możliwe jest ich przepisanie? Czy może lekarz odmówić wypisania ich ? Zalezy mi na nich... Czy ginekolog może poinformować o tym moich rodziców ?. Prosiłabym o jak najszybsze odpowiedzi :) Pozrawiam.

skoro masz 15 lat, to naturalne jest, że okresy masz nieregularne i tak ma być żaden porządny lekarz nie przepisze Ci żadnej kuracji hormonalnej w tym wieku (pigułki antykoncepcyjne to też hormony) nie wiem, jak jest z tzw. tajemnicą lekarską, jeśli dotyczy to nieletnich

hmm..nie chciałbym być złosliwy, tak? :) ale dajmy na to jak Ci już je przepisze to nie śmieć swoimi topikami kafe, że nie możesz 'zatrybić' :) pozdrawiam :)

Gość Heartbroken
Rozumiem. Mam zamiar wybrać się do prywatnego ginekologa. I czy tutaj też jest możliwość, że mi ich nie przepisze ?

Gość Heartbroken
Aha, czyli rozumiem, że taka wizyta jest płatna. Ile to może kosztować ? Chodzi mi tutaj o samą wizytę u prywatnego ginekologa.