Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az mi sie żołądek

moja córka od 2 dni ma silne rumience na policzkach ? co to

Polecane posty

Gość az mi sie żołądek

moze byc?!

Nie wygląda to jak uczulenie?? Ostatnio w przedszkolach był popularny rumien,który wyglądał jak alergia.U mojej córeczki kilkoro dzieci to przeszło. dawałam wapno i po trzech dniach mineło.a wszyscy mówili bym pozbyła się kotka;-)

Pewnie przemarzła Ci na mrozie! Odmroziły się policzki :( biedactwo. Gdy już to wyleczysz to Smaruj ją kremem przed wyjściem na taki mróz i to 15-20 minut przed wyjściem i grubą warstwą.

Gość az mi sie żołądek
ona ma prawie 14 msc ja ją smaruje ale kurde za dziadków nie ręcze tzn mówię im ale czy to robią? czy ten rumien sam przejdzie ?

Przejdzie, ale nawilżaj to. Zanim nie zejdzie to nie wychodź z nią albo na bardzo krótko. Smaruj grubo i na 15 minut przed wyjściem.

Gość szczesliwa mamuska Majuśki
moja córa ma rok i 4 miesiące. Wczoraj ok. 20 min przed wyjściem z domu posmarowałam jej specjalnym kremem ochronnym, ciepło ubrałam., owinęłam kocem i do wózka. Założyłam jeszcze folie przeciwdeszczową bo wiatr był zimny. Poszłyśmy do sklepu. No i niestety też nabawiła się rumienców. Rano już miała tylko lekko czerwone. Teraz ma już normalny koloryt. Dzis z nią w ogóle nie wyszłam . U nas - 15 st !!

Gość szczesliwa mamuska Majuśki
folię załozyłam by trochę osłaniała przed wiatrem.

Gość tratatatata
mój synek też tak ma, zdzwonilam do lekarki i powiedziala żeby kupic Krem Specjalny z Emolium (28zł) dwa dni używamy poprawa już o ok 50% powód jaki podała: jest ogromny mróz, kaloryfery grzeją na maksa, mówi że w takich warunkach buzie dzieci często tak reagują, mogą to byc roztocza może jakieś jedzenie.. mówi że dopóki skóra się nie łuszczy to nie ma dużego problemu, trzeba tylko tym kremem kremowac nawet kilanascie razy dziennie do czasu ustąpienia czerwieni/suchości a potem raz/dwa razy dziennie zapobiegawczo pozdrawiam

Gość tratatatata
mój synek też tak ma, zdzwonilam do lekarki i powiedziala żeby kupic Krem Specjalny z Emolium (28zł) dwa dni używamy poprawa już o ok 50% powód jaki podała: jest ogromny mróz, kaloryfery grzeją na maksa, mówi że w takich warunkach buzie dzieci często tak reagują, mogą to byc roztocza może jakieś jedzenie.. mówi że dopóki skóra się nie łuszczy to nie ma dużego problemu, trzeba tylko tym kremem kremowac nawet kilanascie razy dziennie do czasu ustąpienia czerwieni/suchości a potem raz/dwa razy dziennie zapobiegawczo pozdrawiam