Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leokadia inviliosa

Jehovcy nawracajcie się!

Polecane posty

Gość leokadia inviliosa

tworzycie sektę, to jest udowodnione, nie szanujecie innych wyznań, nie wierzycie w Chrystusa- postać historyczną Świadkowie Jehovy to nie jest wiara, odmienna religia tylko jakiś odłam stworzony przez głupców, którym się nie chciało chodzić do Kościoła. Co wam się w głowach poprzewracało?! Niektórzy Jehovcy byli kiedyś katolikami, to hańba! A gdy przyjdzie wasz dzień śmierci i staniecie przed Stwórcą i przed niebem to wam oczy zbieleją, bo się okaże że ta wasza wiara była do niczego. I oby Bóg wam przebaczył to karygodne zachowanie. Amen

Gość muslifamilia
popieram. Jehovcy to sekta u mnie w bloku mieszkają dwie rodziny takie i jest masakra;/

Gość oj...nieładnie
nauczcie się pisać.To są świadkowie Jehowy.Moi sąsiedzi są świadkami.Cudowni ,pomocni ludzie.Nie wazne w co wierza,wazne jacy są

Gość muslifamilia
no właśnie, szukają naiwniaków którzy się zgodzą i przejdą na ich wiarę. Znam oczywiście wielu Jehovców którzy są mili, ale oni są mili bo tak im nakazuje sekta. A to ich codzienne czytanie Pisma Świętego? Jakieś jaja. Dla mnie to nie jest wiara.

Świadkowie Jehowy to organizacja wyznaniowa kierowana przez Towarzystwo Strażnica które powstało pod koniec XIX wieku. Do dziś wielokrotnie zachodziły w niej zmiany zarówno organizacyjne jak i dotyczące wierzeń i postaw o których często sami Świadkowie Jehowy nie wiedzą. http://video.google.pl/videoplay?docid=-3011838006908492556#

Gość canoniczka
Dokładnie :) Nie Jehovcy tylko Świadkowie Jehowy ... i nie przez V tylko W :D Najpierw poznaj ich wierzenia a potem się możesz wypowiadać. To tak jak byś oceniał książkę po okładce :) Albo jeszcze inaczej.... nic o nich nie wiesz a oceniasz.... Nic o nich nie wiem ale i tak mam na nich alergię bo co ludzie powiedzą gdy zobaczą, że z nimi rozmawiam :D

Gość bakula
tak-merkaba. a do tej kolezanki-->oj...nieładnie nauczcie się pisać.To są świadkowie Jehowy.Moi sąsiedzi są świadkami.Cudowni ,pomocni ludzie.Nie wazne w co wierza,wazne jacy są" ...tak,tak-do czasu.Az im sie uda cie zwerbowac.Jacy sa naprawde-przekonasz sie dopiero kiedy odkryjesz jakie to wielkie oszustwi i bedziesz chciala odejsc.Wtedy sie przekonasz czy tak naprawde sa tacy mili,wspaniali.A moze to ty jestes taka naiwna-co?

Gość bakula
tojest dopiero glupota fruwajaca.O tu----- "canoniczka Dokładnie Nie Jehovcy tylko Świadkowie Jehowy ... i nie przez V tylko W Najpierw poznaj ich wierzenia a potem się możesz wypowiadać. To tak jak byś oceniał książkę po okładce Albo jeszcze inaczej.... nic o nich nie wiesz a oceniasz.... Nic o nich nie wiem ale i tak mam na nich alergię bo co ludzie powiedzą gdy zobaczą, że z nimi rozmawiam " ...a skad ty wnosisz ze my nic o nich nie wiemy?Znasz nas?Co za glupawe teoryjki wznosisz.Heheheheh

Gość kokiksaa
Pokażcie mi wspaniałych katolików :) Ludzie nie są doskonali...pamietajcie o tym i czy to będzie Świadek Jehowy czy katolik czy zielonoświątkowiec każdy popełnia błędy. To że poznaliście świadka Jehowy który Was zawiódł nie znaczy, że wszyscy tacy są.

Gość Oskar Wariat
Swiadkowie Jehowy sa tak sami normalni jak katolicy, wierza dokladnie w to samo co my! Nie jest to zadna sekta!My celebrujemy wszystkie swieta, a oni wierza tylko w to co jest napisane w biblii! Dlaczego wiec mamy ich krytykowac? Kazdy wierzy w to co chce!Nie dyskryminuje sie kogos przez to w co wierzy.A jesli tak uwarzasz to na pewno nie jestes osoba inteligentna :-o

Gość bakula
Tak- wszyscy jestesmy grzesznikami ale nie wszyscysmy zdradzili Jezusa porzucajac Go na korzysc idiotycznej sekty.To jest zasadnicza roznica.Nie rozmydlaj tematu.

Gość Bonifaczyyyy
Ale z Was prześladowcy. Zero tolerancji dla innych. Murzynów też będziecie tępić bo są inni? bo mają inny kolor skóry od Was haha śmiechuuu warteeee

Gość Oskar Wariat
Ja jestem wyznanaia katolickiego.Oni zas chodzac po domach opowiadaja tylko to w co wierza.Nie jest to forma naklaniania kogos do zmiany religii, wierza w to co jest napisane w Biblii, a napisane jest co? Idzcie i nauczajcie... I absolutnie nie jestem swiadkiem Jehowy

Gość bakula
oskar-nie pisz dyrdymalow.Jak bede wierzyl w kamien to tez twoim zdaniem bedzie dobrze-tak?

Gość Oskar Wariat
Mam w rodzinie swiadkow Jehowy i nie pozwole aby ich dyskryminowan,choc sama jestem katoliczka..Moim zdaniem to kosciol jest sekta:-o

Gość Światkowie Jehowy
25 czerwca 1933 roku wystosowali otwarty list do Adolfa Hitlera i narodu niemieckiego o nazwie Declaration of Facts, w ktorym to przedstawili punkty wspólne swojej doktryny i polityki NSDAP. Prawdziwy polak nigdy nie będzie świadkiem jehowy. Jak mozna popierać organizację, która popierała ludobójców??? Jak mozna mówic o Bogu, gdy popiera się najbardziej zwyrodnialczą organizację czasów nowożytnych.

Gość Oskar Wariat
Wierz sobie w co chcesz! Urodziles sie po to aby decydowac o tym w co chcesz wierzyc i czemu ufac!Nie interesuje mnie kompletnie kto w co wierzy, to osobista sprawa i nie powinnismy dyskryminowac kogos za to czy wierzy w kamien czy w co tam innego. To bardzo osobista sprawa.

Gość Adriejjj
"Oskar Wariat Kazdy wierzy w to co chce!Nie dyskryminuje sie kogos przez to w co wierzy.A jesli tak uwarzasz to na pewno nie jestes osoba inteligentna " ZGADZAM SIĘ z tym w 100%. Jeśli ktoś nie potrafi być tolerancyjny dla innych to świadczy to tylko o jego prostocie :D Nawet jeśli nie zgadzasz się z naukami które ŚJ głoszą to ich nie słuchaj, ale obrażać nie musisz bo w ten sposób widać z kim mamy tu na tym topiku do czynienia :) Cieszę się, że jednak są tu na kafe nie liczni bo nie liczni inteligentni i na poziomie ludzie :)

Gość Oskar Wariat
A co powiesz pani madralinska o kosciele? O ksiezach? :-o

Gość Światkowie Jehowy
zniechęcają swoich wyznawców do zdobycia wyższego wykształcenia, gdyż "wiedza psuje i demoralizuje"

Gość bakula
bonifacy-idz wytrzezwiej.My tu piszemy po to zeby przesyrzec takich oskarow i takich jak ty przed blednymi teoriami gloszacymi ze nie jest wazne w co sie wierzy.Przeciez to jest klamstwo odciagajace od Boga.A przeciez Stworca jest jeden.W trzech osobach.Bog Ojciec,Jezus narodzony z Maryji Panny i Duch Swiety.Jezus zalozyl Kosciol Katolicki.Jehowi natomiast-to sekta zalozona dla kasy.Wiekszosc Jehowych nalezala kiedys do KK a wiec zdradzili Jezusa dla sekty.Taka jest prawda i nie ma to niczego wspolnego z jakims brakiem tolerancji.

na tej stronie co podałem jest napisane w co wierzą i jak ja interpretując zmieniają biblie "anioł Pański", ŚJ zmienili na "anioł Jehowy" (np. Dz 5:19, 12:11), a przecież aniołowie przynależą też do Jezusa, który jest Panem (Ap 22:16, Mt 13:41, 16:27, 24:31 por. J 17:10). ŚJ pokusili się też o zmianę słów Jezusa i włożono w Jego usta imię "Jehowa" (np. Mt 23:39, Mk 12:29n.). Podobnie postąpiono z Maryją (Łk 1:46) i Elżbietą (Łk 1:24n.). W jednym przypadku ŚJ zachowali się całkiem dziwnie. Podają oni, że w Łk 10:27 uczony w Piśmie użył imienia Jehowa. Zawsze ŚJ uczyli, że to Jezus objawiał imię Jehowa, a nie uczeni żydowscy. Pisali o tym w broszurze "Imię Boże..." (s.15).

Gość Światkowie Jehowy
Raymond Franz w swoich wypowiedziach twierdzi, że żaden z członków Komitetu przekładu Biblii odpowiedzialnych za tłumaczenie i interpretacje nie znał języków oryginalnych Pisma Świętego. Wypowiadał się także, że Ciało Kierownicze, "namaszczone" grono przywódców Świadków Jehowy nie jest całkowicie zgodne co do prawdziwości opracowywanych przez siebie nauk, ponieważ dopiero po przegłosowaniu obowiązują wszystkich Świadków Jehowy.

Gość asdsm
Miałam do czynienia z osobami z tego wyznania i muszę przyznać że wiele w nich zakłamania, choć i katolicy nie są lepsi. Biblię znają wyrywkowo i dziwnie ją interpretują, przez co nie są lubiani przez nie tylko katolików ale tez osoby z innych wyznań chrześcijańskich.

Gość Oskar Wariat
Swiadkowie Jehowy wierza w dokladnie to samo co my czyli Boga! Nie uczestnicza zas w celebrowaniu swiat,w spowiedzi itd itp powniewaz uwarzaja,ze jesli mozna sie wyspowiadac to tylko Bogu.Po co mam sie spowiadac jakiemus ksiedzu, ktory za chwile pojdzie i zgrzeszy:-o Ot co przyklad: Mam kolezanke, wyksztalcona pani nauczyciel, uczy dzieci niepelnosprawne intelektualnie w szkole(niewazne)Ma natomiast romans z ksiedzem jakies chyba...2 lata:-o Potajemne spotkania, wycieczki, seks oczywisce:-o Nagle sie okazalo,ze jest w ciazy, poszla do dziada(ksiedza!) swojego kochanka powiedziec mu o tym, a on co? Usun!!!!!!!!!!!!!!!! I nie wymyslialam tej chistorii absolutnie:-o I wiecie co sie stalo?Ona usunela i dalej z nim jest. :-o

Gość bakula
oskar.Nie musiales tego pisac.Z gory wiedzialem z kim mam do czynienia.Zaraz opiszesz meibacha o.Rydzyka,odsadzisz go od czci i wiary i naplujesz na ksiezy w ogole ktorzy sie mieszaja do polityki i widza tylko kase-prawda?

Gość bakula
no wiedzialem-widzisz oskar.Madrej glowie dosc w dwie slowie.Z ciebie taki katolik jak nie przymierzajac z koziej d..y traba.

Gość Oskar Wariat
Awyobraz sobie,ze ja oststnio poznalam chlopaka, ktory jest tego wyznania, i bardzo dokladnie opwiedzial mi o co chodzi.Wszystko co mowil bylo prawda, a dlaczego??Mowil o Biblii, udowadnial tylko(nie namawial absolutnie) Mowil tak mocno o tym w co wierzy,ze nawet nie dalo sie go przegadac:-o Mowil nie po to aby mnie jak MY to mowimy naklonic do swojej,,sekty,, ale aby dowiesc jak bardzo w to wierzy.mACIE bledne pojecie o tych ludziach, wypowaidacie sie a tak naprawde nigdy ich nie wpuszczamy do domu, zamykamy im drzwi pod nosem,a oni chodza po domach tylko po to aby nauczac, tak jak bylo napisane w Biblii i jak powiedzial Pan: idzcie i nauczajcie...

Gość asdsm
Oskarze, ŚJ nie uznają Marii, Trójcy Św więc nie są tacy jak my. No ich stosunek do Jezusa jest dla mnie niezrozumiały. Wierzą że Jezus i archanioł Michał to jedna i ta sama "osoba"