Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leokadia inviliosa

Jehovcy nawracajcie się!

Polecane posty

Gość bakula
Prosze cie oskar-no naprawde cie prosze-jak chcesz pisac o czymkolwiek-to wymagam chociaz minimum wiedzy merytorycznej.Twoja wiedza o jehowych jest ponizej zera.

Gość Oskar Wariat
JESTEM KOBIETA:D Powiedzialam,ze jestem aktoliczka bo taka wiare narzucili mi rodzice, przy chrzcie! Nie wiem co by sie stalo i w co bym uwierzyla gdyby dali mi wybor i nie ochrzcili mnie wtedy gdy nie bylam niczego swiadoma.Nie chce sie z Wami klocic ale udowodnic Wam,ze nie mozna nikogo dyskryminowac za wiare.Wypowiadacie sie na temat kosciola katolickiego, ,,swojej wiary,, a tak na prawde nic na ten temat nie wiecie.

Gość bakula
no wlasnie-"asdsm"-jest jeszcze spoooro innych rzeczy o ktorych oskar nie ma zielonego pojecia.Ja ide stad.Nie ma o czym i z kim gadac.

Gość asdsm
Nie mam nic przeciwko świadkom, nie podoba mi się ich sposób interpretowania Biblii i naginania jej do własnych potrzeb

Gość Po czym poznać osobnika
ograniczonego umysłowo. Po tym, że ze szczególnych przypadków robi uogólnienie. Tak jak Oskar Wariat. Zawsze znajdzie się jakiś szczególny przypadek!!! Ludzie o szerokich horyzontach i inteligencji rozmawiają o ogólnych tendencjach, a nie pokazują szczególnych przypadków. A właśnie takim ogólnym przypadkiem jest deklaracja z 1933 roku pod nazwą Declaration of Facts, w którym organizacja Świadków Jehowy wskazuje zbieżność z doktryną faszystowskiej NSDAP. I to jest fakt ogólny i nie podważalny!!!

Gość Oskar Wariat
Nie naginaja Biblii tylko ja interpretuja w swoj wlasny sposob.Tak samo jak katolicy.W takim razie oni tez moga nas uwarzac za wariatow, skoro my interpretujemy ja w swoj wlasny, inny niezrozumialy dla nich sposob:-o Przepraszam za skladnie i styl ale jestem juz dzis zmeczona

Gość Kobieto o meskim imieniu
Oskar, wypowiedz się o Declaration of Facts z 1933 roku - prosze!!!

Gość asdsm
Sposoby ich interpretacji to temat rzeka. Mam znajomego świadka z którym nie potrafię dyskutować, ponieważ jak go złapię na jakiejś nieścisłości to odpowiada mi że mam źle przetłumaczoną Biblię bo on tego rzekomo w swojej nie ma. Nie chodzi już o o sposób interpretowania, ale o pomijanie ważnych kwestii biblijnych i udawanie że ich nie ma lub uważanie ich za mało ważne

Gość bakula
Oskar-ja tobie radze mocno-czytaj,czytaj,czytaj.Modl sie,modl sie,modl sie.Wtedy dojdziesz od razu do tego jak wielkim oszustwem sa jehowi.Zreszta nie tylko oni.Pomysl tylko-ile moze byc drog ktore szatan wykorzystuje po to zeby odwiesc,odciagnac ludzi(ktorych nienawidzi)od Boga.Naszego stworcy i Zbawiciela.Gra sie toczy o zycie wieczne i to jest punkt odniesienia do wszystkiego.W Kosciele Katolickim mamy Sakramenty Swiete,ktore chronia nas przed dzialaniem szatana i zlych duchow.Jezus mowil-..."kto spozywa Cialo Moje i pije Moja Krew ma zycie wieczne a ja go wskrzesze w dniu ostatecznym"...Gdzie mozesz spozywac Cialo Pana Jezusa i pic Jego Krew?Skoro idziesz do komunii-musisz sie najpierw wyspowiadac a wiec byc w stanie laski uswiecajacej.Wiec zal za grzechy,postanowienie poprawy,zadoscuczynienie.Tym wszystkim wytracasz szatanowi jego bron przeciw tobie z reki.Tym powodujesz ze dla niego stajesz sie nieosiagalna.Nawet wstretna-poprzez pokore,zal za grzechy.Pomyslalas o tym wszystkim?

Gość jhffgfgfgggggggggggggggggggggg
do mojej ciotki kiedys przyszli jechowcy. Chciala byc mila no to ich wpuscila. Potem przyszli drugi raz, trzeci... Generalnie kwestionowali Biblie podobno pod takim katem z jakiej to glinki Bog ulepil czlowika i ze Jezus zginal na palu a nie na krzyzu itp bzdury takie malo wazne. W koncu kiedys zaproponowali jej zeby przyszal do nich na jakies spotkanie, a ona im grzecznie odmowila powiedzial ze nie zamierza zrezygnowac ze swojej wiary. No to podobno jak na nia hukli, ze ona umrze, ze sie bedzie smazyc w piekle, ze ksieza to demony, a papiez to diabeł itp. ciotka chciala juz na policje zadzwonic ale poszli. Od tamtej pory nie przyszli wiecej.

Gość Oskar Wariat
Sluchajcie, mimo tego ,jak to ustalili moi rodzice jestem katoliczka.Nigdy sie w to za bardzo nie wglebialam,poszlam sobie do komunii , nieczego nie swiadoma, poszlam sobie do biezmowania , niczego nie swiadoma.Takie samo mam pojecie o wierze swiadkow Jehowy- czyli zadne:-o Zyje sobie tak jak sobie zyje, wierze sobie w to co wierze i h u j kogo to obchodzi:-o Porostu przekazalam to co uslyszalam i tyle. Nie chce sie tu z nikim klocic.Poprostu h u j komu do tego w co wierzy i tyle.Dobranoc:D

Gość bakula
Ponadto jehowi robia wielki blad a wlasciwie grzech wystepujac przeciw Biblii.Zreszta nie oni jedni.Taki sam blad robia np.zielonoswiatkowcy.Mianowicie chodzi o to ze "Biblia ne jest do prywatnego tlumaczenia.Jesli ktos to robi,czyni to na wlasna zgube".Tutaj wytykam ci-oskar to,jak malo wiesz o niby twojej wiertze.W Kosciele Katolickim nikt nie tlumaczy sobie Biblii jak mu sie podoba.Wykladnea Slowa Bozego zajmuje sie Kongregacja ds.Wiary.Tylko oni moga interpretowac to co Bog chce do nas powiedziec.tam pracuja wybitni znawcy historii i teologii bo trzeba znac dobrze historie owczesna oraz TRADYCJE KK by zrozumiec jezyk Biblii.

Gość mama moich znajomych jest jech
owa i kiedys jej sie spytalam jak to jest z ta Bblia bo: Bóg stworzyl Adama i Ewe, oni mieli 2 synow Laina i Abla, Kain zabil Abla wiec skad sie wzela reszta swiata?? Wiecie co mi odpowiedziala? Ze Ewa i Kain byli doskonali i oni sie rozmnozyli tak, ze zaludnili caly swiat :O Wyobrazacie sibie? Matka z synem. :O

Gość Oskar Wariat
My tweirdzimy,ze oni sa wariatami, oni twierdza,ze my jestescmy wariatami.oni maja poglady i my mamy poglady.Nie ma co sie tu zaglebiac , nigdy nie bylam jakos specjalnie wierzaca,ale pragne udowodnic,ze w kazdej religii mozna doszukac sie spraw do zakwestionowania innej i tyle

Powiedz nam dlaczego przekręcacie znaczenie słów i zmieniacie tłumaczenie Pisma Świętego: Dlaczego: - w Nowym Testamencie wstawiono w 237 miejscach imię Jehowa, - wprowadzono dodatkowo imię Jehowa w 141 miejscach Starego Testamentu wbrew dostępnym źródłom, - wstawiono słowa w ogóle nie występujące na przykład: "stauros": pal męki, itd.....

Gość asdsm
skoro nimi się zainteresowałaś to było bardziej zgłębić temat zanim zaczęłaś pisać głupoty, jeszcze masz jakieś pretensje ja garbaty że ma dzieci proste

Gość her komendante
jehowi to tacy niegroźni i śmieszni paranoicy są nie wiem czy ktoś normalny poważnie ich traktuje

Gość Oskar Wariat
TO wytlumaczcie mi dlaczego wszcy sa grzeszni?

Gość bakula
Nie-nie jest obojetne kto w co wierzy.Oczywiscie-to jest sprawa osobista.Jezeli bedziemy to rozpatrywac pod tym katem.Jednak jezeli mowimy o zbawieniu o prawdzie-to nie jest to obojetne.To swiat wspolczesny nam mowi ze niby tak jest.A ten swiat to kto jak nie kudlaty?To jest taki rodzaj liberalizmu religijnego,ktory jest zwyklym oszustwem,klamstwem,mogacym miec dla kazdego olbrzymie konsekwencje.

Gość mama moich znajomych jest jech
a wiecie ze oni sa w stanie pozwolic umrzec swojemu dziecku bo sie nie zgodza na transfuzje krwii?? To sie powinno zreformowac i zadnej zgody rodzicow na temat leczenia dziecka nie powinno byc jesli w gre wchodzi dziecka zycie!!! A lekarz powinien robic transfuzje jesli to jest konieczne a pieprznietych starych miec glebokoo w dupie

Gość Oskar Wariat
A co z konsekwencjami dla nas?Jesli nagle sie okaze ,ze to g o w n o prawda?

Własnie o to chodzi, że można wierzyć, można nie wierzyć, wolny wybór. Jednak przekręcanie świadome dokumentów historycznych, by osiagnać cele jest manipulacją!!! A to robią świadkowie jechowy, przez trochę bardziej skomplikowane przeróbki pisma niż podam dalej przykład. Dwa różne zdania: - "Powiedział tato" oraz - " Powiedział: Tato" Prawda, że róznica jest niewielka, a jakże inne brzmienie i inne znaczenie. To właśnie robią Swiadkowie Jehowy z przekładem biblii - a to już jest manipulacja

Nie odpowiedziałaś jeszcze na moje pytanie o Declaration of Facts z 1933 roku

Gość Oskar Wariat
O WLASNIE, to jest sprawa , krew!W dzisiejszych czasach, w oststnecznosci przetacza sie krew, pojawily sie srodki zastepcze.Nie przetacza sie krwi poniewaz to ona w sobie nosi najwiecej chorob. http://www.youtube.com/watch?v=X7GuDewHRn8 PROSZE POSLUCHAJCIE SOBIE TEGO!!!!!!!!!!!!!!

Gość bakula
"Oskar Wariat My tweirdzimy,ze oni sa wariatami, oni twierdza,ze my jestescmy wariatami.oni maja poglady i my mamy poglady.Nie ma co sie tu zaglebiac , nigdy nie bylam jakos specjalnie wierzaca,ale pragne udowodnic,ze w kazdej religii mozna doszukac sie spraw do zakwestionowania innej i tyle" ..... NIE,NIE,NIE.To jest relatywizm.Nastepne oszustwo kudlatego.Kudlaty twierdzi ze przeciez wierzysz.A wco?Czy to takie wazne?No to moze mi powiesz ze jak bedziesz wierzyc w swiete drzewo-to tez bedziesz zbawiona.? Nie widzisz tego nonsensu?przeciez on jest KLAROWNY. Stworca dal nam 10 przykazan,Biblie.Mowi do nas przez prorokow.Mowil i mowi nadal.Wystarczy poszukac.On zada od nas pewnych rzeczy.Mamy wytyczona droge.Wiec jak mozna mowic ze niby jest obojetne w co wierzysz?Przeciez wierzac we wspomniane przeze mnie swiete drzewo-NIE BEDZIESZ ZBAWIONA.Masz wierzyc w Boga w Trojcy Jedynego i Maryje Matke Jezusa-Slowa Wcielonego.Masz sie spowiadac i spozywac Cialo i Krew Jezusa-tak jak zrobil to On sam podcazs ostatniej wieczerzy.

Gość kurpurucccki
Oskar Wariat - jestem lekarzem od 8 lat bardzo chetnie z toba porozmawiam jakie to srodki zastepcze powstaly n amiejsce krwii, slucham. Sadze, ze nie masz nic madrego do powiedzenia...

Gość Oskar Wariat
Nie wiem nic na temat tej deklaracji, ale obiecuje ze przeczytam .

Czy ustosunkujesz się wreszcie do Declaration of Facts, czy omijasz niewygodne tematy, czyli manipulujesz!!!

Gość asdsm
asdsm Św nie przyjmują krwi w jej 4 głównych frakcjach, nie mają nic przeciwko przyjmowaniu krwi w oddzielnych frakcjach, ot zwykła hipokryzja sprzeczna zresztą z Nowym testamentem