Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 leokadia inviliosa

Jehovcy nawracajcie si臋!

Polecane posty

Go艣膰 bakula
Prosze cie oskar-no naprawde cie prosze-jak chcesz pisac o czymkolwiek-to wymagam chociaz minimum wiedzy merytorycznej.Twoja wiedza o jehowych jest ponizej zera.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Oskar Wariat
JESTEM KOBIETA:D Powiedzialam,ze jestem aktoliczka bo taka wiare narzucili mi rodzice, przy chrzcie! Nie wiem co by sie stalo i w co bym uwierzyla gdyby dali mi wybor i nie ochrzcili mnie wtedy gdy nie bylam niczego swiadoma.Nie chce sie z Wami klocic ale udowodnic Wam,ze nie mozna nikogo dyskryminowac za wiare.Wypowiadacie sie na temat kosciola katolickiego, ,,swojej wiary,, a tak na prawde nic na ten temat nie wiecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakula
no wlasnie-"asdsm"-jest jeszcze spoooro innych rzeczy o ktorych oskar nie ma zielonego pojecia.Ja ide stad.Nie ma o czym i z kim gadac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdsm
Nie mam nic przeciwko 艣wiadkom, nie podoba mi si臋 ich spos贸b interpretowania Biblii i naginania jej do w艂asnych potrzeb

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Po czym pozna膰 osobnika
ograniczonego umys艂owo. Po tym, 偶e ze szczeg贸lnych przypadk贸w robi uog贸lnienie. Tak jak Oskar Wariat. Zawsze znajdzie si臋 jaki艣 szczeg贸lny przypadek!!! Ludzie o szerokich horyzontach i inteligencji rozmawiaj膮 o og贸lnych tendencjach, a nie pokazuj膮 szczeg贸lnych przypadk贸w. A w艂a艣nie takim og贸lnym przypadkiem jest deklaracja z 1933 roku pod nazw膮 Declaration of Facts, w kt贸rym organizacja 艢wiadk贸w Jehowy wskazuje zbie偶no艣膰 z doktryn膮 faszystowskiej NSDAP. I to jest fakt og贸lny i nie podwa偶alny!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
Nie naginaja Biblii tylko ja interpretuja w swoj wlasny sposob.Tak samo jak katolicy.W takim razie oni tez moga nas uwarzac za wariatow, skoro my interpretujemy ja w swoj wlasny, inny niezrozumialy dla nich sposob:-o Przepraszam za skladnie i styl ale jestem juz dzis zmeczona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kobieto o meskim imieniu
Oskar, wypowiedz si臋 o Declaration of Facts z 1933 roku - prosze!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdsm
Sposoby ich interpretacji to temat rzeka. Mam znajomego 艣wiadka z kt贸rym nie potrafi臋 dyskutowa膰, poniewa偶 jak go z艂api臋 na jakiej艣 nie艣cis艂o艣ci to odpowiada mi 偶e mam 藕le przet艂umaczon膮 Bibli臋 bo on tego rzekomo w swojej nie ma. Nie chodzi ju偶 o o spos贸b interpretowania, ale o pomijanie wa偶nych kwestii biblijnych i udawanie 偶e ich nie ma lub uwa偶anie ich za ma艂o wa偶ne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakula
Oskar-ja tobie radze mocno-czytaj,czytaj,czytaj.Modl sie,modl sie,modl sie.Wtedy dojdziesz od razu do tego jak wielkim oszustwem sa jehowi.Zreszta nie tylko oni.Pomysl tylko-ile moze byc drog ktore szatan wykorzystuje po to zeby odwiesc,odciagnac ludzi(ktorych nienawidzi)od Boga.Naszego stworcy i Zbawiciela.Gra sie toczy o zycie wieczne i to jest punkt odniesienia do wszystkiego.W Kosciele Katolickim mamy Sakramenty Swiete,ktore chronia nas przed dzialaniem szatana i zlych duchow.Jezus mowil-..."kto spozywa Cialo Moje i pije Moja Krew ma zycie wieczne a ja go wskrzesze w dniu ostatecznym"...Gdzie mozesz spozywac Cialo Pana Jezusa i pic Jego Krew?Skoro idziesz do komunii-musisz sie najpierw wyspowiadac a wiec byc w stanie laski uswiecajacej.Wiec zal za grzechy,postanowienie poprawy,zadoscuczynienie.Tym wszystkim wytracasz szatanowi jego bron przeciw tobie z reki.Tym powodujesz ze dla niego stajesz sie nieosiagalna.Nawet wstretna-poprzez pokore,zal za grzechy.Pomyslalas o tym wszystkim?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jhffgfgfgggggggggggggggggggggg
do mojej ciotki kiedys przyszli jechowcy. Chciala byc mila no to ich wpuscila. Potem przyszli drugi raz, trzeci... Generalnie kwestionowali Biblie podobno pod takim katem z jakiej to glinki Bog ulepil czlowika i ze Jezus zginal na palu a nie na krzyzu itp bzdury takie malo wazne. W koncu kiedys zaproponowali jej zeby przyszal do nich na jakies spotkanie, a ona im grzecznie odmowila powiedzial ze nie zamierza zrezygnowac ze swojej wiary. No to podobno jak na nia hukli, ze ona umrze, ze sie bedzie smazyc w piekle, ze ksieza to demony, a papiez to diabe艂 itp. ciotka chciala juz na policje zadzwonic ale poszli. Od tamtej pory nie przyszli wiecej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
Sluchajcie, mimo tego ,jak to ustalili moi rodzice jestem katoliczka.Nigdy sie w to za bardzo nie wglebialam,poszlam sobie do komunii , nieczego nie swiadoma, poszlam sobie do biezmowania , niczego nie swiadoma.Takie samo mam pojecie o wierze swiadkow Jehowy- czyli zadne:-o Zyje sobie tak jak sobie zyje, wierze sobie w to co wierze i h u j kogo to obchodzi:-o Porostu przekazalam to co uslyszalam i tyle. Nie chce sie tu z nikim klocic.Poprostu h u j komu do tego w co wierzy i tyle.Dobranoc:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakula
Ponadto jehowi robia wielki blad a wlasciwie grzech wystepujac przeciw Biblii.Zreszta nie oni jedni.Taki sam blad robia np.zielonoswiatkowcy.Mianowicie chodzi o to ze "Biblia ne jest do prywatnego tlumaczenia.Jesli ktos to robi,czyni to na wlasna zgube".Tutaj wytykam ci-oskar to,jak malo wiesz o niby twojej wiertze.W Kosciele Katolickim nikt nie tlumaczy sobie Biblii jak mu sie podoba.Wykladnea Slowa Bozego zajmuje sie Kongregacja ds.Wiary.Tylko oni moga interpretowac to co Bog chce do nas powiedziec.tam pracuja wybitni znawcy historii i teologii bo trzeba znac dobrze historie owczesna oraz TRADYCJE KK by zrozumiec jezyk Biblii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama moich znajomych jest jech
owa i kiedys jej sie spytalam jak to jest z ta Bblia bo: B贸g stworzyl Adama i Ewe, oni mieli 2 synow Laina i Abla, Kain zabil Abla wiec skad sie wzela reszta swiata?? Wiecie co mi odpowiedziala? Ze Ewa i Kain byli doskonali i oni sie rozmnozyli tak, ze zaludnili caly swiat :O Wyobrazacie sibie? Matka z synem. :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
My tweirdzimy,ze oni sa wariatami, oni twierdza,ze my jestescmy wariatami.oni maja poglady i my mamy poglady.Nie ma co sie tu zaglebiac , nigdy nie bylam jakos specjalnie wierzaca,ale pragne udowodnic,ze w kazdej religii mozna doszukac sie spraw do zakwestionowania innej i tyle

Udost臋pnij ten post

Powiedz nam dlaczego przekr臋cacie znaczenie s艂贸w i zmieniacie t艂umaczenie Pisma 艢wi臋tego: Dlaczego: - w Nowym Testamencie wstawiono w 237 miejscach imi臋 Jehowa, - wprowadzono dodatkowo imi臋 Jehowa w 141 miejscach Starego Testamentu wbrew dost臋pnym 藕r贸d艂om, - wstawiono s艂owa w og贸le nie wyst臋puj膮ce na przyk艂ad: "stauros": pal m臋ki, itd.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdsm
skoro nimi si臋 zainteresowa艂a艣 to by艂o bardziej zg艂臋bi膰 temat zanim zacz臋艂a艣 pisa膰 g艂upoty, jeszcze masz jakie艣 pretensje ja garbaty 偶e ma dzieci proste

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 her komendante
jehowi to tacy niegro藕ni i 艣mieszni paranoicy s膮 nie wiem czy kto艣 normalny powa偶nie ich traktuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
TO wytlumaczcie mi dlaczego wszcy sa grzeszni?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakula
Nie-nie jest obojetne kto w co wierzy.Oczywiscie-to jest sprawa osobista.Jezeli bedziemy to rozpatrywac pod tym katem.Jednak jezeli mowimy o zbawieniu o prawdzie-to nie jest to obojetne.To swiat wspolczesny nam mowi ze niby tak jest.A ten swiat to kto jak nie kudlaty?To jest taki rodzaj liberalizmu religijnego,ktory jest zwyklym oszustwem,klamstwem,mogacym miec dla kazdego olbrzymie konsekwencje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama moich znajomych jest jech
a wiecie ze oni sa w stanie pozwolic umrzec swojemu dziecku bo sie nie zgodza na transfuzje krwii?? To sie powinno zreformowac i zadnej zgody rodzicow na temat leczenia dziecka nie powinno byc jesli w gre wchodzi dziecka zycie!!! A lekarz powinien robic transfuzje jesli to jest konieczne a pieprznietych starych miec glebokoo w dupie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
A co z konsekwencjami dla nas?Jesli nagle sie okaze ,ze to g o w n o prawda?

Udost臋pnij ten post

W艂asnie o to chodzi, 偶e mo偶na wierzy膰, mo偶na nie wierzy膰, wolny wyb贸r. Jednak przekr臋canie 艣wiadome dokument贸w historycznych, by osiagna膰 cele jest manipulacj膮!!! A to robi膮 艣wiadkowie jechowy, przez troch臋 bardziej skomplikowane przer贸bki pisma ni偶 podam dalej przyk艂ad. Dwa r贸偶ne zdania: - "Powiedzia艂 tato" oraz - " Powiedzia艂: Tato" Prawda, 偶e r贸znica jest niewielka, a jak偶e inne brzmienie i inne znaczenie. To w艂a艣nie robi膮 Swiadkowie Jehowy z przek艂adem biblii - a to ju偶 jest manipulacja

Udost臋pnij ten post

Nie odpowiedzia艂a艣 jeszcze na moje pytanie o Declaration of Facts z 1933 roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
O WLASNIE, to jest sprawa , krew!W dzisiejszych czasach, w oststnecznosci przetacza sie krew, pojawily sie srodki zastepcze.Nie przetacza sie krwi poniewaz to ona w sobie nosi najwiecej chorob. http://www.youtube.com/watch?v=X7GuDewHRn8 PROSZE POSLUCHAJCIE SOBIE TEGO!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bakula
"Oskar Wariat My tweirdzimy,ze oni sa wariatami, oni twierdza,ze my jestescmy wariatami.oni maja poglady i my mamy poglady.Nie ma co sie tu zaglebiac , nigdy nie bylam jakos specjalnie wierzaca,ale pragne udowodnic,ze w kazdej religii mozna doszukac sie spraw do zakwestionowania innej i tyle" ..... NIE,NIE,NIE.To jest relatywizm.Nastepne oszustwo kudlatego.Kudlaty twierdzi ze przeciez wierzysz.A wco?Czy to takie wazne?No to moze mi powiesz ze jak bedziesz wierzyc w swiete drzewo-to tez bedziesz zbawiona.? Nie widzisz tego nonsensu?przeciez on jest KLAROWNY. Stworca dal nam 10 przykazan,Biblie.Mowi do nas przez prorokow.Mowil i mowi nadal.Wystarczy poszukac.On zada od nas pewnych rzeczy.Mamy wytyczona droge.Wiec jak mozna mowic ze niby jest obojetne w co wierzysz?Przeciez wierzac we wspomniane przeze mnie swiete drzewo-NIE BEDZIESZ ZBAWIONA.Masz wierzyc w Boga w Trojcy Jedynego i Maryje Matke Jezusa-Slowa Wcielonego.Masz sie spowiadac i spozywac Cialo i Krew Jezusa-tak jak zrobil to On sam podcazs ostatniej wieczerzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurpurucccki
Oskar Wariat - jestem lekarzem od 8 lat bardzo chetnie z toba porozmawiam jakie to srodki zastepcze powstaly n amiejsce krwii, slucham. Sadze, ze nie masz nic madrego do powiedzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oskar Wariat
Nie wiem nic na temat tej deklaracji, ale obiecuje ze przeczytam .

Udost臋pnij ten post

Czy ustosunkujesz si臋 wreszcie do Declaration of Facts, czy omijasz niewygodne tematy, czyli manipulujesz!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdsm
asdsm 艢w nie przyjmuj膮 krwi w jej 4 g艂贸wnych frakcjach, nie maj膮 nic przeciwko przyjmowaniu krwi w oddzielnych frakcjach, ot zwyk艂a hipokryzja sprzeczna zreszt膮 z Nowym testamentem

Udost臋pnij ten post