Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulaaaska844

12 potraw wigilijnych

Polecane posty

Gość anulaaaska844

jakie 12 potraw jest na waszych stolach?

Gość nikon
u mnie: zupa grzybowa pierogiz kapusta i grzyb pierogi z maczkiem na slodko ryba smazona sledzie w smietania kompot z suszek oplatek -tez sie liczy:P chrzan

Gość efdwedf
śledzie barszcz z uszkami grochowa grzybowa fasolowa kluski z makiem pierogi z kapustą ryba smazona ciasta

Gość justdance
karpik smażony śledzie w śmietanie z ziemniakami pierogi z kapustą i grzybami kapusta z grzybami kluski z makiem i jeszcze z 2 rodzaje ryb :) to tyle, a i tak zawsze duzo zostaje

Gość justdance
no i oczywiscie barszczyk o którym zapomniałam :) czyli nic nadzwyczajnego

Barszcz czerwony uszka śleź w oleju śledź w śmietanie pierogi z grzybami ryba po grecku kluski z makiem sałatka z kalmarem sałatka warzywna jaja faszerowane chleb:P opłatek:P

Gość ja tez napisze a co tam
U mnie róznie wcale nie do konca tradycyjnie: Barszcz czerwony z uszkami Pierogi z kapustą i grzybami Bigos Barszcz biały z białą kiełbasą Ryba (nie karp) Śledzie w śmietanie Krokiety Sałatka jarzynowa Galaretka z kurczaka opłatek jasne ze będzie oprócz tego owoce, ciasta, wedliny, ser, napoje i starczy :)

Gość mam wigilie na 15 osób
Barsz z uszkami Smażony karp Pierogi z grzybami i kapustą Sledź pod pierzynką Marynowany śledź w sosie hawajskim mintaj po grecku śledż w oliwie sałatka jarzynowa kluski z makiem Makowiec i ciasto czekoladowe z bakaliami Kompot z suszu Mandarynki i orzechy

U mnie róznie wcale nie do konca tradycyjnie: Barszcz czerwony z uszkami Pierogi z kapustą i grzybami Bigos Barszcz biały z białą kiełbasą Ryba (nie karp) Śledzie w śmietanie Krokiety Sałatka jarzynowa Galaretka z kurczaka opłatek jasne ze będzie oprócz tego owoce, ciasta, wedliny, ser, napoje i starczy :)

Gość dawno nie liczylam
oplatek barszcz z uszkami (czyli x2) pierogi ruskie pierogi kapusciane karp smazony pieczywo do niego chrzan kompot (ale zwyczajny, nie z suszu) kutia 12 nie ma ;) kiedys bywalo wiecej ;)

Gość Weronika- weronka
a więc od początku 1 barszcz z uszkami 2 pierogi na słodko z białym serem 3 pierogi z kapusta i grzybami 4 śledzik 5 karp w galarecie 6 karp smażony 7 ryba po grecku 8 makaron z sosem z suszonych śliwek 9 makowiec 10 sernik 11 kapusta z fasolą 12 kompot z suszu

Gość no to teraz ja na 12 osób
1. opłatek 2. pierogi z kapustą i grzybami 3. barszcz z uszkami 4. bigos 5. karp 6. śledzie w oleju 7. śledzie w sosie cygańskim 8. ciasta (kilka rodzajów) 9. kompot z suszu 10. sałatka warzywna 11. sałatka z tuńczyka 12. pieczywo xD

Ja stawiam tylko rybę, sałatkę warzywną, pieczarki w sosie własnym ze smietanką, pierogi z kapucha i barszcz czerwony z uszami.

Macie mięso na wigilii?wiem że post oficjalnie nie obowiązuje,ale tradycja to tradycja.Widziałam ze ktos napisał ze wedliny i kiełbasa bedzie na jego stole...

Barszcz czerwony z uszkami Żurek Pierogi z kapustą i grzybami Karp Kompot z suszu schab ze śliwkami opłatek:) Sałatki i ciasta:)

Gość do porąbało was czy co
ogarnij system:D:D:D:D:D:D:D

Gość porąbało was czy co
1 barszcz z uszkami 2 kapusta z grochem 3 grzybowa z łazanka 4. pierogi ruskie 5 pierogi z kapusta i grzybami 6 łazanki z kapusta 7 filet z ziemniakami i buraczkami kompot , opłatek , chlebek ale patrzac na was to ziemniaki to jedna potrawa, buraczki druga , kapusta osobno , groch osobno, uszka osobno , barszcz osobno itd aaaa jedni beda jesc karpia a inni pstraga = czyli juz to dwie potrawy heheheh jesli licze potrawe to uwazam to jako jedno-całość a nie idiotyczne rozdrabnianie sie

Gość zdruzgotana____
barszcz uszka grzybowa pierogi z kapustą i grzybami kapusta z grzybami kapusta z grochem ziemniaki kluski śląskie sos smietanowo-rybny karp smażony śledzie w śmietanie kompot z suszu

Po co tyl epotraw, jak sie jedno podgzreja to drugie jest juz zimne. No i garów mam za mało bym tyle potraw miała zrobić. No i kto to wepchnie .

Jak robie wigilie to jest mnóstwo garów na kuchence i jest mnóstwo pary. Robi sie duszno i jest okropnie. Po co tyle potraw. Zastanawiam sie na zredukowaniu potraw do 2 , by tyle garów nie było na kuchence.

Gość zdruzgotana____
ach, i jeszcze makówki rózne ciasta (sernik, z kruszonką, jabłecznik, makowiec, piernik) i wino :P

Gość SAŁATKA Z KALMAREM
BUAHAHAHAHAHAHAHAH..... TRADYCYJNA POTRAWA WIGILIJNA - SAŁATKA Z KALMAREM...NO NIE PADŁAM I LEŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość porąbało was czy co
do porąbało was czy co bardzo sie staram