Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoowitkaaa

Brak wytrysku - ale dni płodne.

Polecane posty

Gość Yoowitkaaa

Cykl trwa 30 dni. Okres - 7 dni. W 7 dzien okresu (ostatni) współżyłam z chlopakiem (stosunek przerwany) Dzisiaj jest 9 dzien cyklu, zauwazylam płodny sluz (przypomina kurze białko) Czy mozliwe jest zapłodnienie ?

Wszystko zależy od tego kiedy będziesz mieć owulację. Jeśli po co najmniej 7 dniach od stosunku, to szanse na zapłodnienie są minimalne. Jeśli wcześniej, to szanse są rzędu 25-40%.

Gość aaaaaaaasssssssssssssssssssss
Szczyt śluzu płodnego (dzień owulacji) występuje 14 dni przed okresem.. więc by wychodziło, że 16 :) ale plemniki potrafią żyć kilka dni w pochwie, także zawsze jakieś tam ryzyko jest :)

Gość aaaaaaaasssssssssssssssssssss
Znaczy się nie wiem dokładnie jakie masz dni okresu (powiedziałam to ogólnikowo) nie patrząc na daty :)

Co to za głupoty- szczyt śluzu nie występuje u każdej kobiety 14 dni przed okresem. Dlatego właśnie wszelkie internetowe kalendarzyki to ruletka- dni płodnych się nie wylicza, a wyznacza (na podstawie pomiarów temp. i obserwacji śluzu). Faza poowulacyjna może trwać 10-16 dni i jest zazwyczaj stała u danej kobiety.

Gość okoani ale glupoty
wlasnie, ze owulacja wystepuje zawsze 14 dni przed okresem- ale poniewaz niewiadomo dokladnie kiedy bedziesz miec kolejna miesiaczke, to nie wiesz, kiedy nastapila owulacja.

Gość miisiia
stosunek przerywany tak? to się nie stresuj, zaufaj partnerowi, w końcu wie co robi ;)

Gość Yoowitkaaa
Drogie panie, pani ma racje to nie jest powiedziane. Wspomnialam ze w 7 dzien cyklu uprawialam seks a 9 dnia zauwazylam juz plodny sluz.. dzisiaj jest 10 i wiem ze jest szczyt (po sluzie) dlategoi pytam!

Gość Yoowitkaaa
Drogie panie, pani ma racje to nie jest powiedziane. Wspomnialam ze w 7 dzien cyklu uprawialam seks a 9 dnia zauwazylam juz plodny sluz.. dzisiaj jest 10 i wiem ze jest szczyt (po sluzie) dlategoi pytam!

Gość Yoowitkaaa

Gość Yoowitkaaa

Tylko nie wierz w te informacje, że owulacja występuje zawsze na 14 dni przed okresem. Gdyby tak było, to przy regularnych cyklach staroświecki kalendarzyk byłby 100% skuteczny, a nie jest :P Także radzę się douczyć- najlepiej czytają informacje o kobiecym cyklu, a jeśli kogoś interesuje o info bardziej praktyczne, to niech poczyta trochę wątków na forach o NPR. I niech nie popisuje się swoją niewiedzą, bo komuś może nieźle namotać.

Oczywiście, że to nie jest zawsze dokładnie, ale około 14 dni. Prawidłowa faza lutealna trwa 10-16 dni. U mnie równo 14dni. Podsumowując ten cykl będziesz miała bardzo krótki, jeśli w 9dc zauważyłaś szczyt śluzu. @ powinna przyjść max po 16dniach, jeśli jest inaczej pomyliłaś się lub masz zaburzenia fazy lutealnej. A szansa na zapłodnienie jest zawsze stosując tą metodę antykoncepcji

Gość tasasa
mam to samo :( bez wytrysku ale dni płodne 7 dzien cyklu... :( tylko ze ja wzięłam tabletkę escapelle w ciagu 24h ale i tak się martwię :(

Gość yowittkaa
Czy ktos jeszcze moze sie wypowiedzieć ?

Gość gdfgfd
tez mam taki problem:(