Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona1000

Wyrwany ząb-pomocy!

Polecane posty

Gość zaniepokojona1000

Witam. A więc tak: W czwartek byłam na wyrwaniu zęba u chirurga. Mimo znieczulenia okropnie bolało. Skrzep się zrobił, lecz zauważam,ze z dnia na dzien coraz bardziej sie zmniejsza. Ból jest silny, choć wytrzymalny. Suchy zębodół to coś, czego panicznie się boje. Na początku w dziąśle była duża, czerwona galaretka, a teraz z dnia na dzien sie ona zmniejsza, teraz jest wyrównana z wysokością dziąsła, tzn nie wystaje wyzej niz jest dziąsło. Na skrzepie robi się coś białego. Mogłabym prosic o informacje kiedy moge zaczac obawiac sie suchym zebodolem? Dodam, ze po zabeigu nic nie jadłam, dopiero na drugi dzien w małych ilosciach jakies papki bądź soki. Dziś jest niedziela i dziś pierwszy raz delikatnie przepłukalam usta letnią szałwią. 1.Ile tak ból moze sie utrzymywac? 2. Czy mam prawo martwic sie o suchy zebodol? 3.Czy to, ze skrzep sie zmniejsza jest normalne? 4.Czy kiedys w ogole ten skrzep zaniknie? Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam

Gość Martylukajijdstywaretykujalowa
aaaja tez mialam wyrywany wczoraj zab. lekarza i zabieg trwal prawie godzine, bo to upierdliwy zab byl :/ to byl koszmar. teraz mnie boli, jestem cala spuchnieta i raczej do swiat mi nie przejdzie. pociesz sie ze nie tylko ty cierpisz Pozdrawiam :)

Gość -Una-
Żeby niechcacy nie usunac skrzepu musisz uwazac z plukaniem i dezynfekowaniem ranki. Nie plucz normalnie,tylko przelewaj wode(czy plyn) ruszajac glowa, zeby nie wytwarzac cisnienia. A do odkazania ziolka, albo lek w sprayu.