Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalaP

ogolona do ginekologa??

Polecane posty

Gość specjalnie ogolona
> miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! wiesz, zaden dowod - wiekszosc grzybic u wiekszosci ludzi nie nawraca po wyleczeniu za to jesli ktos ma taka sklonnosc to powinien zrobic wszystko co sie da by uniknac nawrotu...i na pewno nie jest to golenie :) jesli golenie zapobiegaloby grzybicy to kazdy lekarz by do niego namawial :p

Gość specjalnie ogolona
> miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! wiesz, zaden dowod - wiekszosc grzybic u wiekszosci ludzi nie nawraca po wyleczeniu za to jesli ktos ma taka sklonnosc to powinien zrobic wszystko co sie da by uniknac nawrotu...i na pewno nie jest to golenie :) jesli golenie zapobiegaloby grzybicy to kazdy lekarz by do niego namawial :p

Gość specjalnie ogolona
>miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! genialny dowod :) wiekszosc grzybic wyleczona nie nawraca :) gdyby samo golenie pomagalo na grzybice to na pewno kazdy lekarz by do niego namawial

Gość specjalnie ogolona
>miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! genialny dowod :) wiekszosc grzybic wyleczona nie nawraca :) gdyby samo golenie pomagalo na grzybice to na pewno kazdy lekarz by do niego namawial

Gość JAAAAAAAA.....
chodze do ginekologa ogolona, jak zawsze. nie widze w tym problemu lekarz do ktorego chodze nigdy mi nic na ten temat nie powiedzial. Ja czuje sie tak lepiej i tyle:)

Gość JAAAAAAAA.....
A co do grzybicy to moze i tez to pomaga, chociaz ja mam na nia inna metode:)

A ja dla odmiany pytałam kiedyś swojej ginekolog czy jest jakaś różnica dla zdrowia wygolonego wzgórka a niewygolonego i powiedziała że włoski chronią pochwę przed bakteriami (zatrzymują się one na włoskach) i chronią skórę przed otarciami a to bardzo ważne bo mikro-otarcia otwierają wrota bakteriom, także dziewczyny jeżeli dbacie o odpowiednią długość włosków (można przystrzyc nożyczkami) i podmywacie się dwa razy dziennie odpowiednimi środkami to włoski wcale tu nie przeszkodzą wręcz pomogą przed infekcjami.

A ja dla odmiany pytałam kiedyś swojej ginekolog czy jest jakaś różnica dla zdrowia wygolonego wzgórka a niewygolonego i powiedziała że włoski chronią pochwę przed bakteriami (zatrzymują się one na włoskach) i chronią skórę przed otarciami a to bardzo ważne bo mikro-otarcia otwierają wrota bakteriom, także dziewczyny jeżeli dbacie o odpowiednią długość włosków (można przystrzyc nożyczkami) i podmywacie się dwa razy dziennie odpowiednimi środkami to włoski wcale tu nie przeszkodzą wręcz pomogą przed infekcjami.

Gość JAAAAAAAA.....
Bardzo dlugo walczylam z grzybica, mialam czeste nawroty, nawet balam sie kochac z chlopakiem bo odrazu mialm schizy ze choroba sie zaraz pojawi... trafilam w koncu do dobrego lekarza, ktory mi ja wyleczyl i pozniej juz tylko PROFILAKTYKA i jeszcze raz PROFILAKTYKA! Tzn.grzybicy nalezy zapobiegac WEWNETRZNIE czyli: zaczelam pic codziennie jogurty ale NATURALNE, wprowadzilam do wiekszosci potraw czosnek,przestalam jesc tak duzo slodyczy, zaczelam uzywac plynu do higieny intymnej LACTACYD FEMINA on jest po prostu swietny!recznik zamienilam na papierowy,i przestalam brac dlugich, goracych kapieli... I moze to glupio zabrzmi ale psychicznie bylam bardziej spokojna, nie panikowalam ze po stosunku odrazu dostane grzybice itd. przez to myslenie odrazu zaczynalo mnie juz swedziec itd! i choroba sie nawracala! staralam sie nie myslec o niej a jak zaczynalo sie cos dziac odrazu myslalam o czyms innym:)a i przez jakis czas na noc smarowalam sie clotrimazolum:)

Gość do lalaP
wg mnie golenie nie ma wpływu. raz goliłam raz nie i i tak i tak mnie grzybica dopadała. polecam AA Help do higieny i stosowanie prewencyjnie LaciBios Femina.

Gość stradiwarianka
A ja noszę stringi, golę się, używam tamponów, a grzybicę miałam raz i od pigułek. Więc nie wierzę w to, że ma to jakiś związek i możecie nosić majtki z golfem, męczyć się z podpaskami i wkurzać chłopaka/męża długimi włochami i wierzyć, że zapobiegniecie w ten sposób grzybicy a ja Wam życzę powodzenia:P A do ginekologa lepiej iść "z włosami", bo jak nie wiesz droga autorko jakie ma podejście do tej sprawy, to możesz dostać ochrzan, chyba, że to mało Cię obchodzi.

Gość jeśli kogoś mało
obchodzi zdanie lekarza na temat profilaktyki to po co w ogóle do niego chodzi?

no i juz po wizycie w końcu poszłam ogolona na cacy....nic nie mówiła... no ale infekcja jest:( znowu:( dostałam tabletki na siedem dni i globulki oby pomogły:)