Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochaniec

zaręczyny co i jak

Polecane posty

Gość zakochaniec

Wczoraj mój Misiu zrobił mi niespodzianke. Pojechaliśmy do miasta aby kupić prezenty. Ja mu i siostrzeńcom a on mi. Wiedział że chciałabym jakieś kolczyki albo bluzke. Ja już wszystko kupiłam i on tak ze mną chodził żeby micoś wybrać. I nagle u jubilera zaprowadził mnie do stoiska z pierścionkami i kazał wybrać. Kupil mi pierścionek zaręczynowy :) Jestem bardzo szczęśliwa, tym bardziej że nie spodziewałąm się tego wcale.... :)) Jeszcze oficjalnie mi się nie oświadczył. I tutaj pozostaje dylemat. U mnie jest tradycja że przy rodzicach. Też tak chciałąm, zresztą on także. Tylko oboje za bardzo nie wiemy jak to wygląda. A pozatym ślubu jeszcze nie planujemy. Chcielibyśmy jak skończe studia a kończe 3 rok. To jeszcze przezsło 2 lata. I nie wiem jak się zachować jak rodzice będą chcieli coś ustalać. Czy lepiej na osobności i poinformować wtedy ich. Ale oboje byśmy chcieli takie oficjalne. Choć trochę to nas przeraża, a w szczególności mojego Misia (ma treme). Umie ktoś doradzić co i jak. Sory za błędy!

Gość no a co
powiedz im że "Misiu" chce się oświadczyć, żeby zawału nie dostali. Potem go zaproś na kolację, niech kupi matce kwiaty, ojcu wódkę i się Tobie oświadczy, bo rozumem że chcesz żeby było tak jak na amerykańskich filmach :]

Gość zakochaniec
nie chodzi mi o jakieś naśladowqania z filmów ale u mnie taka tradycja jest. Mam 4 sporo starszego rodzeństwa które miało takie zaręczyny i też bym chciała. Powiedzcie jego rodzice też muszą być. Bo on chciał tylko przy moich się oświadczyć