Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiana dupeczka

infekcja dróg moczowych - proszę o poradę

Polecane posty

Gość zawiana dupeczka

Witam, bardzo proszę Was o radę. Wczoraj rano zaczęły się przykre neispodzianki: ból przy sikaniu i parcie na pęcherz. Niby nie ma tragedii, ale na święta jadę na drugi koniec Polski i wolałabym się tam nie rozchorowac na amen. Wczoraj wieczorem wygrzałam strategiczne miesca, wzięłam końską dawkę witmainy C, ibuprom. Poradźcie, co robić, żeby infekcja się nier ozwinęła i jaki lek najlepiej wziąć, póki nie trzeba bedzie się pokazać lekarzowi

Gość kapsułki z żurawiną
urosept, urosan itp. pytaj w aptece

Gość a jaaaaaa
lekarzowi się nie musisz pokazywać wystarczy , że mu powiesz. Da ci tabletki , które pomoga po zarzyciu pierwszej dawki. Nie zwlekaj bo to nie przyjemne na święta- zwłaszcza jak wszyscy będą z uśmiechem na twarzy a ty będziesz latać do WC z jedna kropelką :O No i witamina c 3xdziennie po 2 tabletki. Zanim pojdziesz do lekarza.

Gość zawiana dupeczka
dzięki za odpowiedzi:) Czy ten lek szybko działający to furagin? Tak myślę, że jutro postaram się dostać do lekarza. A teraz lecę po jakieś tabletki bez recpty

Gość no i moze okazac sie
ze bez antybiotku tego nei wyleczysz, ja tak mialam.. kiedys i dopiero antybiotyk pomogl, a te urospty raczej dobre ale jak sie stosuje przez dluuuzszy czas.... to wtedy moze i pomagaja.

Gość a jaaaaaa
o właśnie miałam furaginę i po chyba godzinie przeszło mi tzn nie parło na pęcherz i nie chciało mi się sikać stale. Tylko przy sikaniu lekko szczypało- sama cewka moczowa. Ale jak zarzyjesz całą zalecana dawkę to będzie ok. I do tego ta Vitamina C koniecznie.

Gość no i moze okazac sie
tak tak, tez slyszalam, ze furagin podobno dobry jest

Gość zawiana dupeczka
dzięki :) od samych Waszych rad już mi lepiej :) okazało sie, że jest szansa wizyty w przychodni nawet dziś :)