Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n99nee

Ciąza czy nie ciaza - oto jest pytanie.

Polecane posty

Gość n99nee

Wiec tak, 19 grudnia powinnam byla dostać @ ale nei dostalam do tej pory. cykle zawsze mialam 28 dniowe, ale miesiac temu trwal 30 dni i 22 listopada dostalam @. Jak by w tym miesiacu mial sie powtorzyc 30 dniowy cykl to @ powinnam dostac dzisiaj rano ( bo ja zawsze dostaje rano ) a na razie ni widu nie slychu, nawet dobrze sie czuje. W srode robilam test ciazowy - unitest i wyszedl negatywny, tzn byla bardzo blada 2 kreska ale zbyt blada zeby to wg mnie ciaza byla. Licze na jakies rady ..

Gość
test powtórzyc, albo isc do laboratorium zrobic HCG

Gość moja II kreska też była bardzo
blada, a teraz ta kreska ma jakieś 18 cm, ma 5 miesiecy i czuję jej wyraźne ruchy w brzuchu, więc ja gratuluję!!

Gość Moja tez byla baaaardzo blada
I to w dzien spodziewanej miesiaczki. A w ciazy bylam.

Gość moim zdaniem 123
moja też była bardz bledziutka ; ledwo ją w zasadzie zauważyłam ; jak chcialam wyrzucić test ;a po tygodniu była juz gruba i jestem w ciąży w 5 tyg.obecnie

Gość moim zdaniem 123
ja szczerze Ci powiem nie miałam żadnych objawów że to ciąża - bolał mnie brzuch jak na okres ; jedynie dzień przed przewidywaną datą @ bolał mnie bardzo w nocy brzuch co mi się nigdy nie zdarzyło ; a tak po za tym nie przypuszczałam w ogóle ; dopiero teraz mam nabrzmiałe piersi a boli mnie czasem brzuch jak na okres

Gość aaaaaaaaaajjjjkop
Ja też raczej bym gratulowała.Druga kreska wcale nie musi być mocno widoczna.Przy obu moich ciążach kreski były bardzo blade.

hej!czyli test robiłaś 6 dni przed spodziewanym okresem(zakladajac ze cykl byłby 30 dni i dzis powinnas dostać @)pytam, bo ja juz nie moge doczekac sie 2 kreseczek i chciałam sie upewnic że 3 dni przed planowanym @juz cos bedzie znac, skoro u Ciebie juz prawie tydz przed widac druga kreseczke...nie ważne czy jest słaba czy mocna, ważne ze jest druga kreska, a to juz oznacza ciazę...także gratuluje

Gość moim zdaniem 123
jak zrobisz 2 test to napisz co wyszło

Gość n999neee
Cykle zawsze miałam 28 dniowe, czyli @ powinnam miec w sobote, miesiac temu ( rowny miesiac temu : P ) mialam 30 dniowy cykl. Ale to bylo jednoroazowo. Dziś znowu nie ma @. Ja zawsze mam tak że w nocy zaczyna mnie bardzo ale to bardzo boleć brzuch tak ok 5, 6 rano i budze sie i wiem juz ze dostałam okres. Wczoraj i dziś ledwo co spałam. Wczoraj miałam jakis głupi sen i w sumie czekalam az mnie zacznie brzuch boleć i dzis tak samo. Troche pobolal i juz myslałam ze bd @, ale ani widu ani słychu. Jedynie co to caly czas bolą mnie piersi, ale tak bardzo i mam takie twarde i nabrzmiale, totalnie nie wiem co zrobic, zrobila bym test ciazowy, ale boje sie ze wyjdzie wyrazna 2 kreska i nie wiem co zrobie. Nie wiem jak powiem mojemu chlopakowi, to chyba najgorsze , wole mu powiedziec teraz zeby byl swiadomu zanim zrobie test niz po fakcie. Bedzie mi razniej Dzieki dziewczyny za dobre i madre słowa

Gość zrób test teraz
po co masz się męczyć i myśleć o tym cały czas... nawet jak pojawią się 2 kreski, to przecież świat nie stanie w miejscu;) powodzenia

Gość na moje oko to ciąża
blada kreska to jednak kreska. A nabrzmiałe piersi to również oznaka ciąży. Mam nadzieję że wszystko się ułoży i chłopak przyjmie wiadomość tak jak pwinien. Ile macie lat?

Powtórzyć test 23.12Jeśli kreska testowa (ta bliżej namaczania) lekko się wzmocnw stosunku do wczorajszego wyniku, to.. gratuluję :-)

Gość n999neee
ten test robilam w srode tydzien temu, wiec jesli bym byla w ciazy to sie powinna bardziej wzmocnic, bede musiala sie wyspowiadac chlopakowi, z tym ze najbardziej boje sie tego ze test wyjdzie nagatywny a ja go wystrasze niepotrzebnie. On ma 18 lat ja 19 w styczniu. Wiem ze mlodzi my, ale niestety zycie nie patrzy na to ile masz lat, jak wygladasz, jaki jestes...

A, nie doczytałam, że w środę robiłaś test - to możesz go powtórzyć już dziś z próbki moczu pobranej o jakiejkolwiek porze.

Gość n999neee
o rany, strach sie bac, no to bedzie trzeba powtorzyc test, ale jak sadzisz , mowic o tym chlopakowi czy go na razie nie straszyc? bo jak wyjdzie negatywny a ja taka akcje odwale to bede sie zle z tym czula ze mu nerwy psuje. A jak wyjdzie pozotywny to nie wiem jak mu powiem pozniej. Musze wybrac mniejsze zlo, czy latwiej bedzie mu pozniej powiedziec , czy latwiej bedzie jak popsuje mu troche ewentualnie nerwow. Osobiscie obie opcje wzbudzaja we mnie strach

Gość zrób test teraz
a Ty ile masz lat?? moim zdaniem to ciąża, miałam identyczne objawy, chociaż w sumie już tydzień przed terminem spodziewanej, miałam przeczucie ze ona nie przyjdzie, ale ja na to czekałam;) zrób test...

Gość na moje oko to ciąża
powiedz chłopakowi! Co to znaczy że mu nerwy zepsujesz - a to sama sie nie boisz? Niech cie wesprze bo w koncu to wasz współny "problem". No i fakt młodzi jesteście, ale nie wy pierwsi nie ostatni:)

Gość n999neee
no dobrze, choc przyznam ze wszystkie stresy i meczarnie na moich ramionach barcza, to troche nie zbyt mile, ale faktycznie dobre rozwiazanie. niech lepiej jedno sie meczy na razie. A jak wyjdzie test pozytywny to powiem mu ze robilam juz test? Nie wiem czy nie bedzie mial mi za zle ze nic mu nie powiedzialam.... a ja nie znosze klamac , nie jego

Gość zrób test teraz
ja bym najpierw zrobiła test, potem ułożyła sobie treść rozmowy w głowie i spokojnie powiedziała chlopakowi jak wygląda sprawa;) dasz radę!! trzymam kciuki

Gość zrób test teraz
a zabezpieczaliście sie i zawiodło, czy moze stosowaliscie najgłupszą metodę anty-antykoncepcyjną czyli przerywany?? skoro współżyjecie to powinien liczyc sie z tym ze moze zostać ojcem

Gość n999neee
wybacz ale tego sie nie da spokojnie powiedziec... ja nie potrafila bym, w takich sytuacjach zacinam sie w sobie i slowa nie potrafie wydusic, zaczynam rozmowe a potem milczei na koniec wybucham placzem, i albo sie domysli albo nie. daje przyklad jak przebiegala rozmowa z innej sytuacji, no wiem poprostu ze nie bede potrafila powiedziec mu prosto w twarz " jestem w ciazy " , na sama mysl mi mdło... ohh

Gość n999neee
nie oceniaj mojego chlopaka skoro go nie znasz, nie chodzi o to ze on ucieknie czy zrobi jakas inna glupote. Czy chocby o to ze nie poniesie konsekwencji.chodzi o to ze to nie jest latwa rozmowa ani dla mnie ani dla nikogo. To nie jest do powiedzenia '' od tak" ani do zrobienia. najglupsze rady to takie w ktorych jest " po prostu mu powiedz " wiem ze nie kazdy byl w takiej sytuacji ale sprobuj sie postawic w niej, to jest trudniejsze niz sie wydaje. zapewniam cie to nie sa zwykle slowa, to jest postawienia przed faktem ze twoje zycie w tym momencie sie zmieni o 180* i nie ma odwrotu...

Gość zrób test teraz
ja mam tak samo;) też zaraz wybucham płaczem:D jezeli tak będzie to wex sobie w kieszeń ten test i jak jużnie będziesz mogła wydusić słowa, połóż mu test na dłoni;) moze sam się domyśli

Gość rób test Dziewczyno masz
w domu?? jak nie masz idź do apteki, kup, zrób, a potem będziesz się martwić co i jak powiedzieć :) do roboty!!!!!!!!!

Gość zrób test teraz
ja wcale nie oceniam twojego chłopaka;) trzymam kciuki za was, zeby było wam łatwiej. wiem ze to trudne, ale trzeba sie z tym pogodzic:)

Gość n999neee
no i dobra, zrobilam test dzis ok 13 jak wyszlam ze szkoly... ledwo sie zabarwilo na rozowo ten pasek a juz byla kreska ciozowa widoczna. Nie cale pare sekund, w reku trzymalam test gora z 30 sekund i byly 2 wyrazne kreski, no to coz, nie mam juz watpiliwosci. Teraz przyszlo mi sie zastanawiac czy chlopiec czy dziewczynka, do chlopaka od razu zadzwonilam i sie spotkalismy bo on byl na miescie, ja jechalam smaochodem, nie wiem jak zywcem tam dotarlam ale z 3 osoby mnei strabily za cos tam, koszmar ... chlopak jest w szoku ale moglo byc gorzej, widzialm jego usmiech na twarzy , jest szczesliwy ale przestraszony jak ja. Moze jakos to bedzie...

Gość masz w sobie cząstkę si