Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

jakie mialyscie problemy z maluchami, wasze obawy,rozterki

Polecane posty

jestem mama malego szkraba. synek ma miesiac to moje piersze dziecko.kazdego dnia zastanawiam sie czy wszystko robie dobrze. ciagle sie zastanawiam czy odpowiednio je,czy wystarczajaca sie nim zajmuje,dobrze pielegnuje,czy odpowiedni czas przesypia maly jest na butelce. je inaczej niz pisze na opakowaniach. niby srednia wychodzi tyle samo ale on woli wiecej karmien bo troszeczce niewiem jak to zmienic. w ciagu dnia tylko raz spi 4 godziny a tak od ok 6.30 do 19tej czuwa. w nocy raz spi 4-5 godzin.a potem juz 2 razy po 2 godziny. jak bylo u was

ja tez nie wiedziałąm jak mała przestawic na rzadsze, większe karmienie i pediatra doradziła mi, zeby malutką troszkę przegłodzić [oczywiscie w granicach rozsądku] zrobić więcej mleka i nakarmic. potem zrobić większą przerwę,

dzieki za odpowiedz czy to ci pomoglo? jak pisze na opakowaniu 7x 120.to np dac mu 150 i czekac az porzadnie bedzie sie domagal? czy kapaliscie dziennie malych czy zdarzylo wam sie zapomniec podac dziecku witaminy

Z jedzeniem postaraj sie zrobic wieksza przerwe i daj wtedy wiecej :)... Moj ma prawie 5 miesiecy juz ale hmm obawy problemy,,u nas glownym problemem byla wada serduszka wiec duzo bylo obaw czy operacja dobrze pojdzie czy sie uda itd na szczescie juz jest po i jest wszystko ok. Zdarzylo mi sie zapomniec o witaminach a to z racji lekarstw na serduszko ktorych sporo musze podawac teraz na szczescie juz jedne odstawili wiec wazniejsze byly na serduszko i o witaminach po prostu czasami zapominalam.. Maly jest kapany codziennie inaczej nie zasnie a jak zasnie to spi strasznie niespokojnie. Raz byl tylko nie kapany bo mial holtera i powiedzieli zeby nie kapac i za taka noc podziekuje hehe.. Teraz maly zaczal zabkowac znowu spi niespokojnie w nocy potrafi sie co godzine budzic :/ U nas przed operacja byla makabra z karmieniem maly jadl po 50-60 ml przez 3 miesiace przybral tylko 1 kg przez to wiec sie martwilam zbey bylo ok.. i teraz juz je na szczescie normalnie nie zawsze duzo ale w granicach od 120 do 170 ml zjada raz mniej raz wiecej :) NIemartw sie z czasem wszystko samo sie pouklada i malenstwo samo sobie wydluzy przerwy miedzy karmieniami.