Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna ale nie sama

samotna matka

Polecane posty

Mój facet po tym jak dowiedział się, że jestem w ciąży stwierdził, że nie jest gotowy na bycie ojcem. Był gotowy zapłacić za skrobankę, ale jak kasy nie przyjęłam, bo chcę urodzić to dziecko, to mnie zostawił. I tak się zastanawiam jak sytuacja wygląda prawnie, chodzi mi o alimenty i płacenie na dziecko. Ja mam 25 lat i będę musiała zrezygnować z pracy na rzecz opieki nad dzieckiem, a pieniądz to rzecz niezbędna do funkcjonowania, wiadomo rodzice pomogą, ale bez przesady, nie chcę ich wykorzystywać, bo wiem że mają swoje potrzeby. Czy ktoś się orientuje, co i jak mam zrobić, żeby te alimenty dostawać? Czy najpierw dziecko musi się urodzić?

Ale ja nie mam żadnych pretensji, oprócz tego że przyczynił się do zapoczątkowania płodu, bo sama wibratorem się nie zapyliłam raczej. Nie jest gotowy, trudno, ale płacić na dziecko będzie.

facet nie chciał dziecka i chciał pomóc ci rozwiązać ten problem. Urodzenie dziecka w tej sytuacji to tylko i wyłącznie twoja fanaberia więc nie wiem czy powinnaś brać od niego kase

dla mnie to jest fanaberia. Dziecko to nie piesek, powinno miec matkę i ojca a ona chce na siłę byc mamusią samotnie wychowująca dziecko

Gość bukaa
Z samych alimentw będzie trudno wam się utrzymać. Niestety, samotna matka nie moze sobie pozwolic na luksus rzucenia pracy i wychowywania dziecka

Gość moja II kreska też była bardzo
ni eprzejmuj sie pierdoleniem kretynów którzy skaczą na ciebie ze ten pajac nie ma żabych obowiazków wobec ciebie skoro odmówiłaś skrobanki:o fiuta zamoczyć potrafił więc teraz będzie potrafił płacić na dziecko. podaj go o alimenty i nie przejmuj sie niczym;) powodzenia

To nie moja fanaberia tylko odpowiedzialność, zaszłam w ciążę to teraz pozbędę się balastu, bo tatuś nie jest gotowy na bycie tatą. Ja jak najbardziej na bycie matką gotowa jestem i zamierzam urodzić to dziecko.

dla mnie możesz nawet dziesięcioro urodzić ale czy jestes i bedziesz w stanie zapewnić odpowiedni byt? No bo szanse na poznanie facete, który będzie chciał mamusie raczej drastycznie się kurczą. Ja akurat jestem za skrobanką w takich sytuacjach niz rodzenie na siłę z nadzieją że "jakoś tam będzie". Facet rozsadnie i rzeczowo podszedł do tematu.

Gość ty z alimentow chcesz zyc
chyba jestes nie powazna dostaniesz 300 max 400 zl na miecha powodzenia na wyzycie z tego

Brawo !! JA też urodziłam dzicko,po tym jak mój partner na wiadomość o ciąży po prostu się zmył--porażka...Nie wiem jak można być tak nie odpowiedzialnym,a co do alimentów to po urodzeniu dzicka dopiero możesz założyć sprawe...Napisz aby zwrócił Ci za całą wyprawke dla dzicka-ja niestety nie poszłam od razu do sądu i nic mi nie wzrócił,płaci 300 zł co miesiąc-zaśądzone przez sąd,a od sibie nic nie daje,ani grosz!! POZDRAWIAM I POWIDZENIA :)