Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszek Mały yya

Jestem w ciąży

Polecane posty

Gość Kwiatuszek Mały yya

W sumie z narzeczonym planowalismy dzidzie ale nie wiedzielismy ze az tak szybko to pojdzie:) nwizyte mam wyznaczona do ginekologa dopiero na 28.. i teraz nie wiem co mam robic czy sie przemeczac bo w pracy u mnie szybko mozna sie przemeczyc.. pracuje jeszcze... mam na cos ochote a nie wiem na co :(

Gość Kwiatuszek Mały yya
aha! i od kiedy od jakiego miesiaca moge isc na zwolnienie? szef nie bedzie wsciekly? bo bardzo dobrze sie dogadujemy i uwaza ze jestem dobra pracownica

Gość Master S
przez całom cinoże moesz być na zwolnieniu :)

Ja bym cię od razu za to wywalił. To znaczy wg. przepisów nie można ale jeśli masz nawet stałą umowę to bym ci po powrocie życie uprzykrzył. Pamiętam jak byłek kilkanaście lat temu dyrektorem szkoły. Była taka jedna młoda nauczycielka, gówniarze ją lubiły, rodzice też, starała się itp. I co z tego jak po półtora roku pracy oświadczyła, że jest w ciąży i idzie na zwolnienie. 2 lata baba na wychowawczym siedziała, a jak wróciła to tak jej dałem popalić, że się po końcu roku zwolniła sama.

Gość Kwiatuszek Mały yya
ale nie wiem o co ci chodzi? ja pracuje rok w tej firmie i to chyba nic zlego ze pojde na zwolnienie? beznadziejnie bym postapila chyb ajakbym sie zwolnila sama i pozniej kasy za nic bym nie dostala

Dla ciebie dobrze, że pójdziesz na zwolnienie ale dla twojego szefa nie bardzo. Jak mi tamta ciumdzia poszła na zwolnienie to miałem przerąbane, ni diabła się nie dało normalnie dla nauczycieli grafika poukładać, okienka wychodziły itp. Sam nieraz przeklinałem bo musiałem sidzieć 3 godziny żeby jeszcze jedną lekcję obskoczyć, bo przecież gnojkom to nie wolno okienek zrobić, zaraz by mnie starzy zlinczowali.

Gość Kwiatuszek Mały yya
no tak ale jemu to chyba nie robi roznicy bo moze sobie zatrudnic nowego pracownika czy nie? boje sie mu o tym powiedziec:( i dac mu zwolnienie jesli ginekolog mi da

Jak masz normalnego szefa to ci krzywdy nie zrobi, ja to kawał świni po prostu jestem;P Zależy od charakteru pracy itp. bo jak będzie miał przez ciebie przestój albo nowego pracownika będzie musiał przyuczać długo to się może zajeżyć...

Gość do natalii
robi roznice, bo dla niego to kolejne koszty i probvlem. a rok w pracy to bardzo malo. nie dziwie sie, ze nie chca kobiet zatrudniac, jak ma to tak wygladac, ze popracuje taka troche i zaraz zaciazy i jeszcze kombinuje kiedy na zwolnienie pojsc :o

Gość Kwiatuszek Mały yya
nic nie kombinuje zapytalam sie od kiedy mozna isc na zwolnienie zeby nie zaszkodzic dziecku chce pracowac jak najwiecej! nie chcialam zeby tak to wyszlo ale chce byc szczesliwa a to szczescie to dziecko

Są kobiety które idą na zwolnienie nawet w 9 miesiącu (znam taką jadną osobiście) to oczywiście przegięcie ale jak się dobrze czujesz to do 8 możesz pochodzić. Jak potem nie weźmiesz wychowawczego to szef raczej zrozumie, najgorsze to te które latami etat blokują.

Gość 222222
ale po co chcesz iść na zwolnienie? skoro dobrze się czujesz to lepiej pracuj bo w domu zacznie ci się szybko nudzić... ja jestem w końcówce 4 miesiąca i normalnie pracuję, zamierzam o ile nic się nie będzie działo do 7-8 miesiąca spokojnie pracować :) jak masz lekką pracę (np. biurową) to dziecku nie zaszkodzi...

Gość Kwiatuszek Mały yya
ja na prawde jestem dobra pracownica i szef to decenia.. i chcialabym jak najdluzej w ciazy pracowac ale tez boje sie o dziecko! juz straszni sie mecze obojetnie co zrobie nawet jak sie schyle

Panie jakies tam :p musze powiedziec, ze byls troche zlym szefem bo trzeba bylo sie dowiedziec czy to moze ciaza zagrozona czy co? Ja kurat mam taka prace ze na zwolnienie musialabym isc od razu zeby nie poronic, wiec w sumie wsyztsko zalezy od charakteru pracy i stanu w jakim jest kobieta w ciazy. Mysle ze taka nauczycielka, ktora nie ma ciazy zagrozonej nie powinna isc na zwolnienie, bo wtedy to wynika glownie z lenistwa i tez bym jej moze dala popalic hehe al enie ejstem msciwa. Zreszta wszyscy szefowie narzekaja jak kobieta zajdzie w ciaze, a przeciez ktos musi rodzic dzieci! No w doopach sie niektorym facetom poprzewracalo...

Gość 222222
a w którym jesteś miesiącu?

a co do brania wychowawczego. Ja nie bylamw ciazy i nie jestem jeszcze wiec nie wiem jak posttapie, ale gdybym nie miala z kim zostawic dziecka to nie wyobrazam sobie zostawic takie takie amlenstwo w zlobku!

Jakieśtam etc., mi się wydaje że w doopach to się kobietom w ciąży poprzewracało; no przynajmniej u nich zmiany w tych okolicach zaszły, u facetów raczj nie;P

Panie N....wytlumacz mi w takim razie co zrobic aby kobiety nie chodizly na zwolnienia bedac w ciazy? ogolnie najlepiej aby w ogole nie byly w ciazy prawda? Gdyby Twoja mama nie zaszla w iaze to by ciebie nie bylo...i mnie tez co bylo by ogromna strata dla ludzkosci :p w kazdym razie nie wsyztskim kobietom sie poprzewracalo w doopah, tylko nitkrorym bo rosnie pokolenie leni, ktorzy zrobia wszystko aby nie pracowac, nawet zajda w ciaze ( wspolczuje ich dzieciom ) osobiscie znam taki przypadek, az zal sciska...poza tym nie wymdrzaj sie tak :p

Gość Kwiatuszek Mały yya
to jest sam poczatek ciazy dokladnie nie wiem.. ginekolog to stwierdzi ale podejrzewam 3-4tydz

Gość Kwiatuszek Mały yya
to jest sam poczatek ciazy dokladnie nie wiem.. ginekolog to stwierdzi ale podejrzewam 3-4tydz

Gość Kwiatuszek Mały yya
no czasam trzeba dzwigac ale mam kolege na zmianie wiec karze mu to dzwigac ciezkie rzeczy od niedawna wiec jest ok tlumacze sie tym ze mialam przepukline kiedys i jak ostatnio podnosze to mnie boli :) zeby narazie sie nie wydalo ze jestem w ciazy:( nie wiem czy zagrozona ide dopiero 28 do gina a wczoraj sie dopiero dowiedzialam ze w ciazy jestem po tescie