Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam zapytac

Kiedy zrobic bigos... we srode ?

Polecane posty

Gość chcialam zapytac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcialam zapytac
ja niby mialam robic w wigilie rano , no ale i salatka , schab w galarecie , potem gotowanie nawigilie a jeszcze mam male dziecko wiec sie tak zastanawiam ? a czy nie bedzie za stary ...tyle swiat he he ...to jednak zrobie we srode tak jak Ty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JA ROBIE WE SRODE
:) sałatki i inne potrawy też :) Tylko rybe po grecku robię we czwartek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
ja przepraszam bardzo ale prawidziwy bigos gotuje sie wiecej niz 1 dzien zadna z was tak nie robi ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama robi czasami bigos wcześniej i pasteryzuje w słoikach, wtedy ma gotowe danie kiedy jest potrzebne:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość man sokqwhn
Bigos powinno się gotować przynajmniej 3 dni. Im wiecej odgrzewany tym lepszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakże
to co zrobicie w ciągu jednego dnia nie bedzie bigosem tylko zwykłą kapustą z mięsem czy kiełbasą prawdziwy bigos robi się co najmniej 5-6 dni ech, kucharki, kucharki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzwoneczki
ja to dzis juz robie bigos,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigos- w środę i w czwartek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spoko, ale któ mówił że jak zrobie bigos np we wtorek to bede go jadła nastepnego dnia? ehhh w wigilie nie je się bigosu, wiec 1- czy drugiego dnia świąt będzie wsam raz:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja bigos pichce dopiero na
nowy rok, ze względów ekonomicznych :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wchodzisz do akcji
bigos niby powinno sie gotowac przez 3 dni po 5 godzin- kiedys ktos w tv mowil- jakis pan Maklowicz, czy sp. pan Kuron

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość astreger
gotowałam dwa dni,rozłożyłam do woreczków na mrożonki i już mam w zamrażalniku-zawsze tak robię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bigos im dłużej się podgrzewa tym lepszy! Ja zawsze robię tydzień przed Świętami. Gotuje bigos 3-4 dni.A kiedy ostygnie wkładam do wyparzonych słoików. I gotuje przez 15 minut.Potem już wystarczy tylko otworzyć słoik i odgrzać. Tym bardziej że dzień,dwa dni przed Świętami zawsze jest robota więc już coś można zrobić szybciej by później nie padac na pysk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja też jestem matka
u mnie nie ma zwyczaju robienia bigosu na swięta :O Gdzie wy mieszkacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w Laponii
już wiesz? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matka nie polllllka
Bigos gotowalam wczoraj jakies 2 godz i dzis,wyszedl super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vzvvss
ja robie bigos 2 dni wczesniej, rzadko go robie, 2 razy w roku ostatnio chyba nie robialm go przez jakies 3 lata ale zawsze wychodzil mi wysmienity, w tym roku tez zamierzam, fakt bigos robiony jakies 2dni przed podaniem jest o wiele lepszy ic w tym samym dniu, a ja jestem master of bigos:) przepraszam za okreslenie ale powaznie moj bigos jest przepyszny tymbardziej ze robie go na oko nie mam zadnych proporcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość my kupujemy
a ja 1 raz słyszę, że ktoś robi bigos na Święta. Uwielbiam bigos, ale nie spotkałam się jeszcze z tym. No ale to prawda, że bigos dopiero po kilku dniach jest naprawdę dobry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
Oj prawdziwy, dobry bigos wymaga sporo pracy i dużo cierpliwości. Spokojnie możesz go zrobic dużo wcześniej , tym bardziej że na "hura" w jeden dzień go porządnie nie zrobisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
astreger zdecydowanie niepolecam mrożenia w woreczkach, często pożniej bywa niezjadliwy. Lepszym rozwiązaniem są słoiki i pasteryzacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BIGOS CO NAJMNIEJ
3 DNI SIĘ GOTUJE !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×