Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kseroksero

tluste wlosy

Polecane posty

Gość Kseroksero

tez tak macie ze nie wyjdziecie nigdzie w przetluszczonych wlosach? ja musze myc codziennie... i mam juz tego dosyc

Gość Kseroksero
???????

Gość Kseroksero
ale ja musze myc rano, bo wtedy jakos wygladaja. inaczej - masakra

kurczę, mam to samo :( to jest jakaś fobia, jak nie umyję włosów to mam wrażenie ze tłuszcz z nich spływa i wszyscy to widzą. to się kwalifikuje do leczenia :(

Gość DoświadczonaWielokrotnie
kurde to ja mam tak suche ze tydzien moge nie myc

Gość Kseroksero
no wlasnie, moze to z psychika mam problem, chociaz wlosy na drugi dzien mam OBIEKTYWNIE tluste, kazdy to powie. wiec rano wstaje i myje te wlosy czy mroz, czy deszcz, niewazne. leb musi byc umyty... heh nie nawidze myc wlosow!!!

Gość gabryśka to ja
ja też myje codziennie....niestety

Gość Kseroksero
o to jest nas wiecej, myslalam ze tylko ja mam taki problem. moja przyjaciolka myje wlosy raz na tydzien, ale na glowie na raczej sianko. a ja mam cienkie i proste wlosy, wiec ten tluszcz sie szybko rozchodzi. a i potrafie umyc rano i miec przetluszczone wieczorem - zalzey jaki szampon. wszystkie 2w1 odpadaja. jedynie jakis ziolowy dziala caly dzien. moze ktos mial taki problem i rozwiazal go np dieta?

Gość ciotka miodka
podaj swojego maila napisze ci kilka rad co nalezy zrobic aby sie tego pozbyc.

Gość ja też jestem matką
jak zafarbujecie na blond to nie będą tłuste - gwarantuję :D Zawsze byłam blondynka i miałam such włosy aż szeleściły :O Zafarbiłam na brąz i jest ok ani suche ani tłuste. Suszenie suszarką powoduje owszem wysuszania włosa samego w sobie ale pobudza cebulki łojowe włosa i wtedy zaczynają sie włosy tłuścić. Tak samo po umyciu nie wolno zwija ć turbanu z ręcznika na głowie bo robi się kompres i już się włosy tłuszczą zanim wyschną. Potem pobudzicie tłuszczenie suszarką i smalec na głowie gotowy :O

Gość zgadza siedlatego ja susze
wlosy suszarkami tylko jak konczy sie okres grzewczy.nigdy nie zakrcalam glowy recznikiem kiedy mokre byly!

Gość asiulec2311
Na przetłuszczające się włosy najlepszy szampon do włosów z pokrzywą. Mój ulubiony to potrójna siła siół szampon z pokrzywą marki eva natura.

Gość dssaa
ja dzis chodzilam w tlustych, bylam w centrum w drogerii, w rosmannie , umylam wieczorem, eh ja musze myc co 3 dni, dzis juz byl 4 ty bo po farbowaniu trzeba przetluscic mowia. No ale zle sie czuje w tlustych bo mam wrazenie , ze wszyscy patrza na moje tluste wlosy... Mam blond.

Gość Anq25
Nie wiem skąd teoria, że po farbowaniu trzeba przetłuścić...jakieś zabobony chyba....Dobrze przeprowadzone farbowanie zamyka łuskę włosową tak, że przy każdym następnym myciu farba się nie wypłukuje. No chyba, że o natłuszczenie przesuszonych rozjaśnianiem włosów Ci chodzi...no ale od tego są specjalne preparaty i nie trzeba latać z tłustymi włosami.... Tak naprawdę większość z Was albo mieszka w mieście i nie stosuje preparatów ochronnych i włosy łapią brud z powietrza (tak jest jeżeli myjecie włosy codziennie a woda jest brudna)...w taki przypadku wystarczy kupić suchy szampon w aptece albo sephorze i oprószyć nim włosy i wyczesać je, brudne od zanieczyszczonego powietrza włosy wyglądają jak strączki posklejane na całej długości, naturalnie przetłuszczające się włosy są ładne na długości i tłuste są tylko u nasady jakieś 2-3 cm). ..... lub źle myje włosy (źle dobrany szampon i odżywka lub ich za duża ilość i lanie bezpośrednio na głowę, pienienie całych włosów a nie prawidłowe masowanie skóry głowy, złe wypłukanie szamponu i odżywki, nakładanie za dużo odżywki i na całych włosach zamiast prawidłowo na połowie długości)... Tak naprawdę co 10 osoba ma faktycznie problem z przetłuszczającymi się włosami, u reszty to efekt powyższego.