Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felka50

Oto co mi dzis moj wnuczek powiedział

Polecane posty

Gość felka50

Ma 4 latka i juz sama nie wiem co mu kupic na gwiazdke bo on ma poprostu w pokoju sklep zabawkowy. Pełno samochodów, ludzików miśków pistoletów, karabinów, piłek itd itd... wiec mówie mu: Szymonku kupie Ci lalkę (specjalnie to powiedziałam zeby go tak troche zawstydzic ze chłopaczyk i lalke :D wiecie o co chodzi) a on na to: "Jak mi kupisz lalkę to ją wrzuce do kibla i spuszcze wodą" :D:D:D:D myslałam ze skonam :D

Gość ja bym powiedziała że
trzeba wychować gówniarza

Gość no droga babciu
ja nie wiem czy tu było z czego się śmiać, jak ci za kilka lat nasra na głowę to też się będziesz zacieszać?

Gość 43 latkaona
felka50--jezeli masz 50 lat to jestes głupia.Dlaczego niby chciałas zawstydzic 4 latka mówiąc mu,ze kupisz mu lalkę?Nawet jakby 4 latek miał juz lalke i nia sie bawił to nei byłoby nic w tym złego.Moj syn będac 6 latkiem bawił sie w piaskowbicy z dziewczynami lalkami,bo bawili sie w rodzine.Zauwaz,ze za granica,a słyszałam nawet,ze zaczynaja to robic w Polsce młodziez "bawi"sie lalkami tak jakby to były ich dzieci.

Gość kup mu laptopa albo motocykl

Gość a co złego jest w lalce
?? :O Nie rozumiem. Kto go w ogóle tak wychował :O

ma racje smarkacz, po kiego stare babsko laduje pod chooj dzieciaka lalkami, odpowiedzial jej prawidlowo, jaka reakcja wg was byla by prawidlowa?

Gość testerka3
Nie wyrzucaj choinki po świętach!!!!!! Podlej swoją choinkę w konkursie Listonic’a i czekaj spokojnie na Mikołaja z workiem prezentów. Na choince jest napisane co robić:) A nagrody to: Dwuosobowy wyjazd do SPA, I-pody touch, ekspresy do kawy , bilety na Opener Festiwal i wiele wiele innych! Sprawdź sam/a wystarczy zajrzeć na adres: http://listonic.pl/testerka3/choinka

Jestem z wyksztalcenia kulturoznawca i na na jednym z wykladów z Teorii Kultury pani mowila ze ubieranie dziewczynek w rozowe sukienki a chlopcow w niebieskie ubranka i dawanie chlopcom samochodow a dziewczynkom lalek to tylko ludzie tak wymyslili i taka promuja kulture ze dzieci ktore sie rodza na poczatku nie odrozniaja ze dla dziewczynek sa tylko lalki a nie dla chlopcow :)

Gość mały cham
będzie potem wielkim chamidłem...

Gość Lubię to...
Felka... Nie mów, że masz na imię helena...

Gość kolejny prostak
się chowa a dorośli zachwyceni, babcia aż pieje :/ :O

Gość nikt nie zna tego linka
' ja nie wiem czy tu było z czego się śmiać, jak ci za kilka lat nasra na głowę to też się będziesz zacieszać?' - co za opuzniony w rozwoju kretyn mowi 'zacieszac' ???

Gość Do cholery
Do cholery!!!!!!! Opóźniony!! OPÓŹNIONY! Do cholery!!!

Gość Dzieciar durny się chowa
a babka się cieszy - żałosne i typowe...

Gość mammamiapomidore
kuzula - owszem, właśnie tak się kształtuje u dzieci płeć kulturową i właśnie tak już na tym etapie wtłacza się dzieci w oczekiwane role społeczne. Moje pociechy będą się bawić, czym chcą :]

Gość lllalaaaawa
ja sama propnowałam swojemu synowi lalkę, ale nie chciał, nie znoszę stereotypów utrwalanych przez społeczeństwo,. z drugiej strony nie wiem jak z tym walczyć. Sama jestem teraz bez pracy, szukam aktywnie ale tak sie składa ze z duzej ilości wolnego czasu, więcej zajmuję sie domem. Gotuję , sprzątam. Dziecko to widzi i poźniej mowi że mama tylko sprząta. Staram sie mu tłumaczyc że tak jest akurat teraz, ze jak mama wroci dopracy , tata też bedzie sprzątał. Nie chcę wychowac kolejnego meżczyzny hołdującego patriarchatowi, ale jak z tym walczyc>??? jak nawet w ksiażce do religii dla 5 latka jest powielany taki model rodziny????

Masz racje Mammamiapomidore ze w ten sposob kreujemy kulture płci. Niestety czasem sytuacje zyciowe jak brak pracy powoduja ze dziecko widzac mame zajmujaca sie tylko gotowaniem uczy tego ze kobieta powinna zajmowac sie tylko domem, chociaz nie byla to czesto mamy decyzja. Uwazam, ze takie sytuacje nie sa zle gorzej jest jak bylo u mojej cioci ze moj brat cioteczny bawil sie lalkami a rodzina sie z tego smiala to juz jest zle takie stereotypy:(

Gość On ma 4 lata i nie wierzy
juz w Mikolaja i Aniołka (czy kto tam u Was przychodzi na swieta)?? Szok!! Ja wierzylam do czau az do szkoly poszlam i jeszcze troche ;) Potem juz nigdy nie cieszylam sie z prezentow, a potem nawet juz nie chcialam... zkoda, ze Twoj wnuczek juz nie wierzy. Kto mu taka krzywde wyrzadzil? W przedszkolu pewnie? Ja na cale szczescie nie chodzilam ;)