Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość something wrong

inteligentni i wrażliwi mają w życiu gorzej

Polecane posty

Gość Zima jest wspaniała
Zechcesz, Luśka, wyjaśnić w sposób uczony, co ma z tym wspólnego rachunek prawdopodobieństwa?

Gość Zima jest wspaniała
(Raczej jak zawał. :)

uważasz iż kobiety będące w związkach toksycznych z elementami przemocy --są inteligente? wiec jeszcze raz napisze inteligentni mają lepiej

Gość wyssany5
Właśnie ,oprócz IQ istnieje jeszcze tzw. EQ ( inteligencja emocjonalna) odpowiadająca , wg. badań w 80 % za odniesienie sukcesu oraz zadowolenie z życia.

uważasz iż kobiety będące w związkach toksycznych z elementami przemocy --są inteligente? bardzo czesto tak, gdyz inteligencja to jedno, a sila charakteru to cos zupelnie innego, a jak dodamy do tego jeszcze sile uczuc, to dopiero robi sie skomplikowane rownanie :-) wiec jeszcze raz napisze inteligentni mają lepiej zgubilas gdzies po drodze wrazliwosc?

popełniaja błędy, ale mniej bo potrafią przewidzieć porażkę

maja gorzej bo biora odpowiedzialność za cały świat

"Zechcesz, Luśka, wyjaśnić w sposób uczony, co ma z tym wspólnego rachunek prawdopodobieństwa?" Uczony nie, ale spróbuję łopatologicznie: 1) człowiek z wyższym IQ zwykle ma niższą inteligencje emocjonalną, 2)inteligencja emocjonalna pomaga w osiąganiu satysfakcji z udanych relacji z innymi ludźmi, 3) satysfakcja ta to jakieś około 80% ogólnej satysfakcji życiowej, czyli IQ pomaga w osiągnięciu około 20% ogólnej mam wyjaśniać dalej, czy już wystarczy?

Gość i to jest prawda..
Inteligentni mniej wierza w Boga, poniewaz maja sporo watpliwosci i pytan. Znaja prawa nauki i wiele rzaczy potrafia sobie wytlumaczyc " naukowo". Ludzie prosci wierza w Boga, bo sie nad wiara nie zastanawiaja. Im wiecej wiesz tym ten swiat wydaje sie bardziej porabany.

popełniaja błędy, ale mniej bo potrafią przewidzieć porażkę myslisz, ze wsrod hazardzistow nie ma osob inteligentnych i wrazliwych? :-)

Gość Antek Bereda
no tak... i są skazani na samotność... :(

hazardzista, może inteligentny i wrazliwy...ale zwykle uzależniony nie mysli trzeźwo;) sorry

Gość Zima jest wspaniała
a co to jest ta "inteligencja emocjonalna"?

ale zwykle uzależniony nie mysli trzeźwo slusznie, a jak wiadomo jest mnostwo innych uzaleznien (na przyklad osobnicy plci przeciwnej), ktore powoduja brak trzezwego myslenia:-)

mówisz o stanach zadurzenia:), które wywołują.... to tylko im pogratulować

"a co to jest ta "inteligencja emocjonalna"?" Psełdo, już sobie nie zawracaj tym głowy. My jesteśmy inni - mamy cały pakiet, czyli IQ oraz EQ. W końcu ja się z nikim tak długo nie gniewałam, jak z Tobą (całe trzy dni) wiec to niechybnie o czymś świadczy. ;-)

Zima jest wspaniała ..inteligencja emocjonalna to coś co sie ma, zdolność rozumienia ludzi, dbałość o ich komfort psychiczny...itp

Gość Zima jest wspaniała
Miałaś, Luśka, szczęście. Trzy dni, to tyle, co nic. Pogadaj z Rybą, a ta Ci opowie, co to znaczy prawdziwe obrażenie...

"dbałość o ich komfort psychiczny...itp " o swój komfort tez się wtedy umie zadbać. ja najlepszym przykładem. Zilustruję - Psełdo ciągle mi przypomina o moim stanie staropanieńskim, a w efekcie mój komfort psychiczny z miesiąca na miesiąc wyższy. :-)

:)no przede wszystkim o swoj, wtedy kontakty z nim o wiele przyjemniejsze

ZS,ale mnie dziś zaskoczyłeś swoimi postami! Gdzie Twoje słynne ''decyzja działanie =-konsekwencja''? jestem w szoku--chwilo trwaj!:D;)

Gość Zima jest wspaniała
Czy to suię odnosi również, Luśka, do Twojej chudości? Im dłużej powtarzam, że powinnaś się solidnie podpaść, tym lepiej na tym moim gadaniu wychodzisz?

ja nie wiem gdzie,to TY przecież wszystko wiesz nie wiem wszystkiego, wiem natomiast, ze nie pisalem o odwrotnej zaleznosci konsekwencji i decyzji :-)