Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana2000002

Co zrobic z psem, który...

Polecane posty

Gość Zakłopotana2000002

Ma ok 1,5 roku bardzo go kocham, do tej pory mialam go w swoim rodzinnym domu, ale po wyprowadzce moja mama go wyrzucila i ja musialam psiaka przygarnąc, niestety własciciel zagrozil, ze dostane eksmisje z mieszkania jesli się psa niepozbęde bo niechce miec zasierścionego mieszkania i poniszczonego..nikt nie przyjmie mi kundelka tym bardziej nieszzeniaczka.. to kochana psinka, bardzo usłuchana grzeczna, nie moge jej tak poprostu oddac do schroniska. Co radzicie?

Gość zmień mieszkanie.
a na parę dni podrzuć znajomym.

Gość a co bys autorko
zrobiła jakby Ci właściciel mieszkania powiedział że nie życzy sobie dzieci w mieszkaniu (a Ty byś właśnie urodziła)? Zmień mieszkanie.

Gość OCZYWISCIE TAK JAK RADZA
Wyżej - zmień mieszkanie. Miałam taką samą sytuację, właściciel mieszkania nie zgodził się na trzymanie psa więc go olałam i wynajelam inne mieszkanie gdzie ludzie nie robili problemu ;)W życiu nie oddałabym swojego kochanego psa.

Gość aniaaxd2
własnie zmień mieszkanie , bo szkoda psiaka który cie kocha , marnował by się u innych , naprawdę lepiej zmień mieszkanie :)

Gość wwwo
Szkoda psa On na pewno bardzo Cię kocha. Zwierzęta są zawsze wierne... Zmień mieszkanie :-)

ja sie aż tak bardzo właścicielowi nie dziwie, widziałam różne mieszkania po psach/dzieciach/studentach itp. w sumie to jego mieszkanie, jego majątek, który chce utrzymać w jak najlepszym stanie, a wierzcie mi, ludzie wynajmujący - czyli nie na swoim, potrafią mieszkanie doprowadzić do ruiny skoro umówili sie na samym początku, że zwierząt nie będzie, to ma prawo tej umowy wymagać najprostrze rozwoązanie - zmienić mieszkanie oczywiście najlepiej byłoby się dogadać z włascicielem, może zmieni zdanie jak zobaczy, ze po psie jest sprzątane, że nie leje w domu itd., ale obawiam sie, że to sie nie uda ale tu jest inny problem - "właścicielka" psa nie ma dla niego czasu, 10 czy 12 godzin samotności to dla psa jest makabra, raz, że to zwierzę stadne i potzebuje towarzystwa, dwa - wytrzymaj bez siusiu 12 godzin...

Gość ewa a gdzie ona napisała
że nie ma dla niego czasu :o

zmienic mieszkanie a tak poza tym to my tez nie pozwalamy na trzymanie zwierzat w mieszkaniu ktore wynajmujemy, to dlatego ze kiedys mieszkala tam dziewczyna i miala kota, kot zaszczal cale mieszkanie, na parkiecie jest wielka wstretna plama, a mieszkanie trzeba bylo wietrzyc 2 miesiace...nie mowiac o doglebnym praniu mebli tapicerowanych i ciaglym myciu podlog, malowaniu scian itp bo sie nie dalo zniesc zapachu

no i przez jednego nienauczonego załatwiania się w kuwecie kota wszystkie zwierzaki mają w plecy, szkoda a co do braku czasu dla psa - autorka założyła topik na dyskusji ogólnej i tam w kolejnych postach wyszło, ze autorki nie ma w domu po 10-12 godzin dziennie

Gość to po co tu jeszcze
głowę zawraca ?????