Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilialilia

Strach przed samotnością a tkwienie w nieudanym związku.

Polecane posty

Gość wszystkie Lidki sa glupie
jak pien ! :classic_cool:

To , że facet nie chce pozwolić ci odejść świadczy o nim bardzo dobrze, to znaczy, że on ciebie potrzebuje i jestes wazna czescią jego zycia, a to jest podstawą zwiazku.Wolałąbyś żeby powiedział: ok, idź w cholerę? Tylok prawdziwy mezczyzna potrafi walczyć o swoją kobietę i próbuje ją zatrzymać przy sobie. Tchórze odpuszczają.

Gość lilialilia
a ja mysle ze nie umiesz----> naczytałaś sie jakiś pseudopsychologicznych pierdół i wciskasz mnie na siłę w jakieś schematy! :) Odpuść i pomyśl, zanim będziesz się starać wmówić komuś podręcznikowe schizy;) Nie, nie ma przestojów w związku, nie, nie zmuszam go do "kochania mnie".:)

Gość lilialilia
Kajtuś----. masz rację:)

Gość lilialilia
p.s. nie mam na imie Lidka:P

Gość a ja mysle ze nie umiesz
nic Ci nie wciskam, ja jestem psychologiem. :P widzę, że za wszelką cene bronisz swojego stanowiska. to nic nie da. pewnie tą łopatką niekoniecznie dostałaś w piaskownicy :D

Gość lilialilia
wybacz, ale cytujesz książki , które czytają kobiety a nie rozmawiasz ze mną jak psycholog...moja ciocia jest psychiatrą, więc ty jestes psychologiem ale chyba amatorem.

Ja uciekałam przed moim narzeczonym 5 lat, odchodziłam wiele razy gdy czułam, że potrzebuje większych emocji, że mi czegoś brakuje... Dziś dziękuję Bogu za jego upór i za to, że nigdy nie pozwolił mi odejść na zawsze. :)

skoro go nie zmuszasz a on z Tobą jest, to wcale jeszcze nie oznacza, ze Cię kocha, prawda ? tym bardziej, że w tym związku jesteś "siłą rozpędu", no i "boisz się samotności" a jednocześnie tęsknisz za tym, żeby potrafił dawać Ci uczucia :P jak dla mnie to chory układ i pozostań w nim na wieki, jeśli tego chcesz. nie zamierzam zmuszać Cię dalej do myślenia bo to Twoje myślenie jest na granicy strachu przed samą sobą i przed samotnością. potrzebna Ci pomoc specjalisty, jeszcze raz napiszę. godzenie się na bycie z kimś kogo się nie kocha jest wyrazem desperacji. :P

Mogę powiedzieć ci tylko tyle, ze jeśli krzywda ci się w tym związku nei dzieje i jeśli jest przyjaźń, poczucie bezpieczeństwa i potraficie ze sobą rozmawiać, to poważnaie zastanów się czy warto rezygnowac z tego dla kogoś kto może nigdy się nie pojawić lub kogoś kto będzie nędzną karykaturą tego co masz teraz. Warto porozawiać i próbować wyrobić w człowieku jakieś odruchy zanim zdecydujesz się na poważny krok - rozstanie.

Gość lilialilia
oczywiście, wszystkim w takim razie jest potrzebna fachowa pomoc, bo każdy boi się samotności, chce kochać i być kochany. To naturalne potrzeby człowieka a nie choroba.

nie cytuję nikogo, to gwoli wyjaśnienia. a zawód, który wykonuję sprawia mi ogromną przyjemność. być może do zobaczenia w gabinecie specjalisty bo on jest Ci niezbędny. 🖐️

Gość lilialilia
Kajtuś---> dzieki, mądrze piszesz...:0 Mam dobrego faceta, wiem o tym:) W koło mnóstwo popaprańców, dziwkarzy, pijaków, psycholi...On przed chwila dzwonił..lepi pioerogi , pytał czy zrobić mi zakupy, będzie ok. 20. u mnie:)

przepraszam, cytuję to, co sama nabazgrałaś bezmyślnie :P

Gość lilialilia
boże, strzeż ludzi od takich psychologów...;)

Boże, strzeż ludzi od takich dziwaków, którzy zamiast rozmawiać w realnym świecie o swoich problemach z partnerem, próbują je rozwiązywać wirtualnie :D

Gość lilialilia
może poszukaj pacjentów w realu a nie przesiaduj na forum udzielając porad i diagnozując na kafeterii. Porażka...

Lilianko, będzie dobrze - jeśli facet lepi pierogi to musi być porządny chłop. Trzymaj go i dbajcie o siebie nawzajem, a wszystko się ułoży. Życzę Wam zdrowych i radosnych Świąt, a w nadchodzącym roku wieleeeee miłości i morza namiętności :).

Gość agata----------
do "a ja mysle ze nie umiesz" jestes psychologiem? chyba jeszcze raczej na studiach, wystawiles/as taka szybka diagnoze po paru linikach tekstu autorki topicu;) myslal indyk....