Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość priorytetka

LIST PRIORYTETOWY-PYTANKO

Polecane posty

Gość priorytetka

witam. wyslalam ostatnio telefony w babelkowej kopercie priorytetem. jakies 3 dni temu.dostaje teraz maile od osoby do ktorej wyslalam telefony,ze chce zwrotu pieniedzy ,poniewaz DŁUGO juz czeka na paczke i ze chce numer wysylki. w tym problem ze nie dostalam na poczcie pokwitowania. czy powinnam dostac???czy tylko jak wysylam poleconym to dostaje.

Gość suinana
jeśli wysyłasz prorytetowym to nie dostajesz żadnego dowodu, że wysłałaś. priorytetowy to zwykły list, tyle, że teoretycznie dochodzi szybciej

Gość suinana
takie rzeczy lepiej poleconym

Teoretycznie szybciej, bo w praktyce bywa różnie ;) często idzie tyle co zwykły list.

Gość będziesz musiała oddać kasę
za głupotę się płaci :P kto wysyła wartościową przesyłkę zwykłym listem?

Gość priorytetka
no,wlasnie nie pomyslałam,poza tym ta osoba chciala zeby wyslac priorytet. i na pewno nie zwroce pieniedzy.

Nawet jak doszedl to ta osoba moze klamac ze nie doszedl ale napisz mu ze sa swieta i mogl byc przestoj na poczcie

Gość to trzeba bylo priorytetem
ale tez poleconym! tak to nigdy nie sprawdzisz, czy ta osoba dostala te telefony :O a jak nie dostala?? wtedy powinnas zwrocic pieniadze...

Gość priorytetka
pisalam,ze poczta polska tak dziala,szczegolnie w okresie swiatecznym,ale on mi pisze,ze zawsze czekal gora dwa dni(bo tak powinny isc priorytety). on wydaje mi sie troszke nienormalny,bo jak mu napisalam o okresie swiatecznym,to napisal ze do swiat jest jeszcze pare dni i na pewno nie ma zastoju:/ i tez mi do glowy przyszlo ze moze domagac sie pieniedzy nawet jak doszla paczka.

priorytet to znaczy - że szybciej dojdzie każdą przesyłekę - paczkę, list polecony i list zwykły możesz wysłać priorytetem za dopłata oczywiście to, ze ktoś chciał priorytetem, to znaczy, ze chcial szybko, a nie że listem zwykłym nie mówiąc już o tym, że przesyłki wartościowe sie ubezpiecza

Gość to trzeba bylo priorytetem
i co zrobisz?

No bedziesz musiala zwrocic pieniadze - chyba ze ta osoba wyraznie ci w mailu napisala ze chce zwyklym listem zeby bylo wyslane - jesli nie to nie masz nawet jak udowodnic ze w ogole ten telefon wyslalas.

Gość priorytetka
"tylko proszę o przesyłke priorytetem." to jest dokladnie watek maila ktory dostalam i jest wyraznie napisane ze tylko priorytet.

Gość priorytetka

Gość priorytetka
halo jest tu kto?

Gość eeiiiiiij
JAK MOZNA WYSLAC TELEFON ZWYKLYM LISTEM ????????? Sorry ale trzeba byc debilem ! Napisal ze prosi o przesylke priorytetowa bo pewnie do glowy mu nie przyszlo, ze mozna nadac przesylke jako zwykly list, bez potwierdzenia nadania !! I prawda jest taka ze jak nie oddasz kasy to gosc zglosi to na policje i ona juz Cie przekona do zwrotu tej kasy! A tak z ciekawosci ile sprzedawca zaplacil Ci za przesylke ?

Gość priorytetka
przepraszam bardzo,ale moze ty jestes debilem. nierozumiem czemu mam nie wysylac telefonow koperta babelkowa.sama dostalam w kopercie telefon jak zamowilam. i ja placilam za przesylke. ale nie rozumiem tu kogos.dostalam maila ze mam tylko priorytetem wyslac,wiec nie moge miec problemow pozniej!!! poza tym jak pisalam wczesniej,nie moge miec pewnosci czy ta osoba nie oszukala mnie.

Gość Oiuytrea
Ale nikt z Ciebie nie szydzi, że wysłałaś telefon w kopercie bąbelkowej, tylko że wysłałaś jako zwykły list. Jak w ogóle możnabyło wpaść na taki pomysł. Ja sporo kupuję na allegro i jeszcze nikt nigdy nie wysłał mi niczego zwykłym listem, zawsze jest to polecony. To jest oczywiste i gość wcale nie miał obowiązku informować Cię o tym, że chce poleconym, bo to Twój obowiązek. Nie wim czy czytałaś regulamin allegro, ale tam jest napisane, że to Ty, jako sprzedawca, masz dostarczyć przesyłkę do rąk kupującego. Czy zrobisz to osobiście, czy za pośrednictwem poczty lub kuriera, to już Twoja sprawa. Ale w momencie niedostarczenia przesyłkli to sprzedawca musi złożyć na poczcie reklamację i oddać kupującemu pieniądze. Ty nie masz nawet dowodu nadania, bo wysłałaś jako list zwykły, więc nie odzyskasz jej na pewno. Musisz zwrócić pieniądze, bo raz, że dostaniesz negatywa, a dwa, gośc może zgłosić to na policję i pewnie to zrobi skoro kupił telefony.